DC

Η DC ψάχνει τη νέα της Catwoman. Αυτές είναι οι 8 προτάσεις μας

Οι παραγωγοί έχουν βγει στη γύρα για το τέλειο ταίρι του Batman και εμείς έχουμε τις ιδέες μας.

Είναι επίσημο: Ο Matt Reeves, σκηνοθέτης του επόμενου ‘Batman’ και των αθόρυβων, φανταστικών ‘Dawn of the Planet of the Apes’ και ‘War for the Planet of the Apes’, έχει βγει στη γύρα για την Catwoman που θα βρεθεί δίπλα (και απέναντι υποθέτω) από τον Robert Pattinson. Όποια κι αν είναι, ελπίζω να πασχίσει λιγότερο από τον Pattinson για να μπει στη στολή της (διάβασε εδώ για τα πέντε άτομα που προσπαθούν να παραχώσουν τα οπίσθιά του στο κοστούμι).

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Heroic Hollywood, ο δημιουργός έχει βασίσει την Catwoman του στο πρότυπο της Zoë Kravitz. Για την ακρίβεια εκτός από πρότυπο ήταν και η πρώτη επιλογή, αλλά η ηθοποιός δεν θα καταφέρει να παίξει στην ταινία λόγω της φορτωμένης ατζέντας της. Η επιλογή σημαίνει όμως πως η επόμενη Catwoman θα είναι πιθανώς μαύρη ή μικτού χρώματος. Θα είναι η τρίτη, μάλιστα μαύρη, Catwoman, μετά τη Halle Berry και το OG είδωλο, Eartha Kitt.

Αποκλείοντας τη Lupita Nyong’o, την Tessa Thompson και τη Zendaya λόγω των υποχρεώσεών τους με τη Marvel, αλλά και την Candice Patton που ήδη υποδύεται την Iris West-Allen στο τηλεοπτικό ‘The Flash’ της DC, σκεφτήκαμε ποιες θα ταίριαζαν στον ρόλο και στις συστήνουμε παρακάτω:

Indya Moore

Έσκασε σαν κεραυνός μετά την πρεμιέρα του ‘Pose’ στον ρόλο της Angel Evangelista, ονομάστηκε ένα από 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα του 2019 από το περιοδικό Time, είναι αφρολατινικής καταγωγής, και σίγουρα θα ήταν ιστορική επιλογή ως πρώτη τρανς επιλογή υπερηρωικού franchise σε κεντρικό ρόλο. Αυτή την περίοδο η Marvel ψάχνει τη δική της τρανς ηθοποιό για τον μυστήριο ρόλο της ‘Jessica’ – δεν ξέρουμε σε ποια ταινία θα συμπεριληφθεί από τον μεγάλο, επερχόμενο κατάλογό τους – οπότε το timing είναι τέλειο.

Ruth Negga

Είχε σχετικά μικρό ρόλο στα επεισόδια του ‘Misfits’ όπου την ανακάλυψα, αλλά ήταν τόσο καθηλωτική ως παρουσία που δεν μου έκανε καμία εντύπωση το μεταγενέστερο boom της. Αν μη τι άλλο, είχε αργήσει. Η υποψηφιότητά της για Όσκαρ για το διαμαντάκι των Καννών ‘Loving’ και η παλαβή δουλειά της στο ‘Preacher’ ως Tulip έχουν ήδη δείξει το μεγάλο της εύρος. Έχει μεν παίξει στο ‘Agents of S.H.I.E.L.D.’ και μάλιστα εκτεταμένα, αλλά ο χαρακτήρας της έχει ολοκληρώσει το ταξίδι του και δεν θα είναι η πρώτη ηθοποιός που μοιράζονται τα δύο στούντιο. Αυτόν τον μήνα θα τη βρεις στο ‘Ad Astra’ μαζί με τον Brad Pitt.

Tati Gabrielle

Η πιο νεαρή στη λίστα είναι και η αγαπημένη μου επιλογή. Τη βρήκα στο ‘The 100’, τη λάτρεψα στο ‘Chilling Adventures of Sabrina’. Η 23χρονη, αφροκορεατικής καταγωγής Tati κυριεύει την κάμερα σε όλες τις σκηνές της και περνά αβίαστα από το ανέμελο, γλυκομίλητο προφίλ που θα διαπιστώσεις ότι έχει στις συνεντεύξεις της, στη λάγνα, επικίνδυνη Prudence Night.

Kiki Layne

Η Kiky Layne είναι κυρίως γνωστή ως πρωταγωνίστρια του ‘If Beale Street Could Talk’, του follow-up αριστουργήματος του Barry Jenkins που χάρισε ένα Όσκαρ στη Regina King. Ήταν μόλις η πρώτη της οντισιόν, αλλά σήκωσε με ευκολία την ποίηση της ταινίας και γέμισε πολύ γρήγορα τα περιοδικά και τα κόκκινα χαλιά του περσινού award season. Έκτοτε έχει τελειώσει γυρίσματα για το ‘Old Guard’ της Gina Prince-Bythewood (Love & Basketball, Beyond the Lights) και θα είναι η κόρη του πρίγκιπα της Ζαμούντα, aka του Eddie Murphy, στο ‘Coming to America 2’.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ BARRY JENKINS:

«Όλες μου οι ταινίες είναι love stories»: Ο Barry Jenkins, 2 χρόνια μετά το Όσκαρ του ‘Moonlight’

Kylie Bunbury

Ένα λεπτό σιγής. Το αδικοχαμένο show του FOX που είδε την Kylie Bunbury να υποδύεται την πρώτη γυναίκα παίκτρια στα Major Leagues του baseball παραλίγο να αναστηθεί, αλλά δυστυχώς η συμφωνία τελικά ναυάγησε. Ήταν υπέροχη όμως και ως μία από τις αδελφές των Central Park Five στο ‘When They See Us’, της σειράς του Netflix των 16 υποψηφιοτήτων Emmys για τα αγόρια που κατηγορήθηκαν άδικα για βιασμό, σε μια πολύ δραματική στροφή από το κωμικό, υποτιμημένο ‘Game Night’.

Gugu Mbatha-Raw

Παντοτινά καλύτερη από τις περισσότερες δουλειές στη φιλμογραφία της, η Gugu Mbatha-Raw έχει υπάρξει σούπερσταρ τραγουδίστρια (Beyond the Lights), χρονοταξιδεύτρια στο ‘San Junipero’ (Black Mirror), ξεσκονιστήρι (Beauty and the Beast), στρατιωτικός (Cloverfield Paradox) και πολλά περισσότερα μετά την πρώτη της πραγματική επιτυχία με το ‘Belle’. Δεν θα κολλήσει στην Catwoman.

Logan Browning

Καθαρά σε όρους εμφάνισης, η Logan Browning είναι μάλλον η πιο ταιριαστή επιλογή της λίστας. Είναι, πολύ απλά, γατίσια. Πέρα από το look της όμως, μας κέρδισε στην τηλεοπτική μεταφορά του ‘Dear White People’, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Tessa Thompson ως ταλαντούχα, περίεργη, προοδευτική Samantha White. Με το ‘The Perfection’ επίσης, το θρίλερ που τσίμπησε το Netflix μετά το hype του στο Fantastic Fest, πήρε το βάπτισμα του πυρός με τη βία στην οθόνη και τώρα μπορεί να σηκώσει το δικό της μαστίγιο.

Jodie Turner-Smith

Δεν έμεινα ενθουσιασμένη με το ‘Nightflyers’ του George R.R. Martin, έμεινα όμως με την Jodie Turner-Smith. Σου είχα πει να θυμάσαι το όνομά της, μπορείς να το εμπεδώσεις αυτή την περίοδο στο άγριο, νεο-νουάρ ‘Jett’ που αναλύσαμε εδώ, και ενδεχομένως να το μάθουν και πολλοί περισσότεροι αν το επερχόμενο ‘Queen & Slim’, το σκηνοθετικό μεγάλου μήκους ντεμπούτο της βασίλισσας των music videos και αγαπημένης μας διευθύντριας φωτογραφίας Melina Mantzoukas, γίνει χιτ. Μαζί με τον Daniel Kaluuya, θα υποδυθούν ένα μαύρο ζευγάρι αλά Bonnie & Clyde που βρίσκεται υπό διωγμό μετά από μια αιματηρή συνάντησή τους με έναν αστυνομικό.

ΚΙ ΑΛΛΟΣ BATMAN:

10+ must-read περιπέτειες του Batman
Ο Batman μόλις βρήκε τον ιδανικό του σκηνοθέτη
Γιατί ο Batman του George Clooney είχε θηλές στη στολή του
4 λόγοι που αξίζει να δεις την Ultimate Edition του ‘Batman v Superman’