ΛΙΣΤΕΣ

O Timothée Chalamet ως Bob Dylan και 13 ακόμα μουσικά biopics που έρχονται

Το Χόλιγουντ έχει αποφασίσει ότι οι μουσικές βιογραφίες είναι το χρυσό του εισιτήριο και ετοιμάζει 14 ακόμα στα επόμενα χρόνια.

Πόσο εύκολο είναι για μια ταινία με εφιαλτική διαδικασία παραγωγής όπως το ‘Bohemian Rhapsody’, τον αντικατεστημένο σκηνοθέτη της Bryan Singer να κατηγορείται για παρενοχλήσεις ευάλωτων μελών σε καστ ταινιών του και τα βάσιμα παράπονα για τυποποιημένη προσέγγιση του θέματος και την απλοποίηση της σεξουαλικότητας του πρωταγωνιστή να θολώνουν το τοπίο της πρεμιέρας της, να γίνεται το πιο επικερδές δράμα όλων των εποχών;

Το επιτυχημένο ποδαρικό της ‘Ραψωδίας’ συνέχισε με το ‘Rocketman’ που για 5 περίπου εκατομμύρια δολάρια δεν κατάφερε να ξεπεράσει το δεύτερο πιο επικερδές μουσικό biopic στην ιστορία – το ‘Straight Outta Compton’ των 200 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Οι βιογραφίες γύρω από μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής, αλλά και ταινίες με τέτοια στοιχεία όπως το πρόσφατο ‘Yesterday’, έχουν σοβαρές κάθε φορά πιθανότητες επιτυχίας και, αν κρίνουμε από τη λίστα που θα δεις παρακάτω, η βιομηχανία θα συνεχίσει να επενδύει σε αυτές:

BOB DYLAN (ανεπίσημος τίτλος ‘Going Electric’):

Ο James Mangold του υπέροχου ‘Walk the Line’ και του ‘Logan’ θα προχωρήσει σε ταινία που θα αφορά τη μετάβαση του Bob Dylan από τη folk στη rock, με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Όσκαρ Timothée Chalamet. Ο Mangold θα δουλέψει από κοντά και με τον ίδιο τον Dylan που θα βάλει το χεράκι του στην παραγωγή. Ως κέντρο της ταινίας θα είναι το ιστορικό live του καλλιτέχνη στο Newport Rock Festival του 1965, όπου χρησιμοποίησε για πρώτη φορά rock ‘n’ roll σετ, προκαλώντας γιουχαρίσματα από τους παραδοσιακούς φαν της folk.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Και το Nobel πήγε στον Bob Dylan

RESPECT:

Η ταινία για την ψυχή της soul, Aretha Franklin, θα έχει για πρωταγωνίστρια την οσκαρική Jennifer Hudson και για σεναριογράφο την Callie Khouri του εμβληματικού ‘Thelma & Louise’ και της υποτιμημένης σειράς ‘Nashville’. Θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 14 Αυγούστου 2020.

BLUE MOON OF KENTUCKY (άτιτλο):

H Callie Khouri που μόλις προαναφέραμε θα γράψει το σενάριο και στην ταινία που ετοιμάζεται για τον Bill Monroe. Ο Monroe μπήκε το 1997 στο Rock and Roll Hall of Fame και είναι γνωστός ως Πατέρας της Bluegrass.

ELVIS PRESLEY (άτιτλο):

Ο Buz Luhrmann θα γυρίσει ταινία για τον Elvis Presley και έχει βρει ήδη τον πρωταγωνιστή. Θα τον υποδυθεί ο Austin Butler, ενώ ο Tom Hanks θα παίξει τον μάνατζερ του ειδώλου, Tom Parker. Σε πρόσφατες δηλώσεις του μάλιστα στις Χρυσές Σφαίρες, ο τελευταίος είπε πως ανυπομονεί να παίξει τον κακό.

BERNSTEIN:

Η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του Bradley Cooper θα έχει ξανά μουσική χροιά. Ο ηθοποιός θα σκηνοθετήσει ταινία για τον συνθέτη Leonard Bernstein όπου και θα τον υποδυθεί. Ο Steven Spielberg και ο Martin Scorsese θα κάνουν τη συμπαραγωγή της ταινίας, με την Carey Mulligan να συμπρωταγωνιστεί με τον Cooper στο φιλμ. Ο Bernstein ήταν ο διευθυντής της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης και έχει συνθέσει τα μουσικά σκορ διάσημων ταινιών όπως το ‘On the Waterfront’ και το ‘West Side Story’.

THE POWER OF LOVE (FAMOUS):

Η ζωή της Céline Dion παιγμένη και σκηνοθετημένη από τη Γαλλίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια Valérie Lemercier. Η Lemercier έχει κερδίσει 2 βραβεία César και, πέρα από τη σκηνοθεσία και τον ρόλο, έχει αναλάβει και το σενάριο.

STARDUST:

Με τον Johnny Flynn στον ρόλο του David Bowie, το ‘Stardust’ θα ακολουθήσει τον καλλιτέχνη στο ταξίδι του στην Αμερική το 1971, οπότε και άρχισε να αναπτύσσει στο alter ego του Ziggy Stardust. Μαζί με τον Flynn θα δούμε τη Jena Malone ως Angie Bowie και τον Marc Maron σε ρόλο ατζέντη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

50 χρόνια από το τραγούδι που εκτόξευσε τον David Bowie

BLOND AMBITION:

H Elyse Hollander έγραψε ένα σενάριο για τα πρώτα χρόνια της Madonna στη μουσική σκηνή και τη δημιουργία του πρώτου της άλμπουμ, και κατέληξε στη Νο.1 του Black List το 2016. Το Black List είναι σελίδα που φιλοξενεί σενάρια που δεν έχουν ακόμα αγοραστεί, με στόχο την καλύτερη δικτύωση μεταξύ σεναριογράφων και κινηματογραφιστών. Σε μήνυμά της στο Instagram, η Madonna είχε φέρει τις αντιρρήσεις λέγοντας πως μόνο εκείνη μπορεί να πει την ιστορία της, ενώ «όποιος άλλος προσπαθήσει είναι τσαρλατάνος». Το έργο της Hollander έχει καταλήξει στα χέρια της Universal, αλλά δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

AMY WINEHOUSE (άτιτλο):

H Monumental Pictures έχει κλείσει συμφωνία με την οικογένειά της σπουδαίας καλλιτέχνιδας για ένα biopic που θα ξεκινούσε γυρίσματα το 2019, με την παραγωγή να μεταφέρεται τελικά για το 2020. Ο πατέρας της Winehouse, Mitch, θα συνεργαστεί με την παραγωγή.

JOHN LENNON/YOKO ONO (άτιτλο):

Ο Jean Marc Vallée (Dallas Buyers Club, Big Little Lies, Sharp Objects) έχει ανακοινωθεί από το 2018 ως σκηνοθέτης ενός πρότζεκτ της Universal γύρω από τον John Lennon και τη Yoko Ono και ως τώρα η ταινία δεν έχει μπει στο ράφι. Θα βασιστεί σε σενάριο του Anthony McCarten που έγραψε το ‘Bohemian Rhapsody’.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα τραγούδια των Beatles έχουν τη δική τους ιστορία

BOB MARLEY (άτιτλο):

Ο γιος του Bob Marley, Ziggy, θα κάνει την παραγωγή ενός biopic για τον πατέρα του. Προς το παρόν η ταινία δεν έχει σκηνοθέτη και καστ.

BOY GEORGE (άτιτλο):

Η MGM ανακοίνωσε βιογραφικό φιλμ για τον Boy George τον περασμένο Μάιο, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Sacha Gervasi (Anvil! The Story of Anvil, My Dinner With Herve). Η ταινία θα εξερευνήσει τις ημέρες του τραγουδιστή τον πρώτο του καιρό στην Ιρλανδία.

GUCCI MANE (άτιτλο):

Η Paramount ανακοίνωσε ταινία βασισμένη στην αυτοβιογραφία ‘The Autobiography of Gucci Mane’, αφιερωμένη στον ράπερ που μεγάλωσε στον Αμερικανικό Νότο και διαμόρφωσε την τραπ μουσική πριν μπει στη φυλακή για τρία χρόνια.

TEDDY PENDERGRASS (άτιτλο):

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Warner Bros. έκανε καστ τον Tyrese Gibson (Fast & Furious) για το επερχόμενο φιλμ με θέμα τον μουσικό της R&B, Teddy Pendergrass. Το φιλμ θα ασχοληθεί με την ανοδική πορεία του καλλιτέχνη τη δεκαετία του ‘70, πριν το δυστύχημα του 1982 που τον άφησε παράλυτο.

***

Παρέα με έναν απολαυστικά απολογητικό Μάκη Παπασημακόπουλο, αναλύουμε τη φιλμογραφία του Rian Johnson. Τι άλλαξε το ‘Rise of Skywalker’ ως προς την αντιμετώπισή μας στο ‘Last Jedi’; Σε τι φάση βρίσκεται η τριλογία Star Wars που έχει συμφωνήσει να κάνει και, τελικά, θέλουμε να τη δούμε ή όχι;