GAME OF THRONES

Black Knight: 7 σημειώσεις για τον ρόλο του Kit Harington στους ‘Eternals’

Το Καλό Παιδί του 'Game of Thrones' πηγαίνει στη Marvel για να παίξει έναν χαρακτήρα παλιότερο κι από την ίδια τη Marvel.

Το μεγαλύτερο χειροκρότημα στο σαρωτικό πάνελ της Marvel στο Comic-Con – μετά ίσως από την ανάληψη του Σφυριού από τη Natalie Portman ως νέος Thor – το απέσπασε το καστ του επερχόμενου ‘Eternals’.

Από την Angelina Jolie ως τη Salma Hayek, επέλασαν όλοι τους στη σκηνή με τον αέρα του φρέσκου αίματος ενός στούντιο που μόλις άφησε στον αέρα την πιο επικερδή του ομάδα – τους Avengers. Ανάμεσά τους όμως δεν βρισκόταν ο Kit Harington που ανακοινώθηκε αργότερα για τον ρόλο του Black Knight.

Και επειδή εκτός από τη χαρά σου για το reunion του Jon Snow με τον Robb Stark, aka τον Richard Madden που είναι επίσης στην ταινία, μάλλον θα αναρωτήθηκες ποιος στο καλό είναι ο χαρακτήρας του Harington, είμαστε εδώ για να σου λύσουμε τις απορίες:

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗ MARVEL

Ο πρώτος Black Knight στα κόμικ ήταν ο Sir Percy of Scandia και δημιουργήθηκε από τον Stan Lee και τον Jon Maneely το 1955. Η Marvel λεγόταν τότε ακόμη Atlas Comics και προσπαθούσε να διευρύνει το ρόστερ των χαρακτήρων της πέρα από υπερήρωες όπως ο Captain America και ο Human Torch που τότε περνούσαν δύσκολα στις πωλήσεις, λόγω του ανταγωνισμού τους με την τηλεόραση. Ως Atlas, λοιπόν, άρχισε να απλώνεται σε είδη όπως το western, το ρομάντζο, την κατασκοπεία, τις βιβλικές ιστορίες, το έγκλημα και, σύντομα, και τις μεσαιωνικές περιπέτειες.

Ο Sir Percy ήταν ο καλύτερος πολεμιστής του Βασιλιά Αρθούρου, ευλογημένος και στρατευμένος από τον Merlin, έχασε όμως τελικά τη ζωή του από τον Mordred, τον γνωστό big bad της αρθούριας μυθολογίας. Επειδή το κόνσεπτ του χαρακτήρα άρεσε στον Lee, τον επανέφερε στα 1960s κάτω πια από την ομπρέλα της Marvel, με διαφορετική όμως ταυτότητα. Πλέον ήταν ο απόγονος του Percy, Nathan Garrett, ένας βιολόγος με εγκληματικές τάσεις που έγινε supervillain και πέθανε τελικά από το χέρι του Iron Man σε μάχη του με τους Avengers.

Πριν εκπνεύσει ωστόσο, κάλεσε τον ανιψιό του Dane Whitman, του αποκάλυψε το μυστικό του και μετανιώνοντας για την εγκληματική του δράση, τον ενέπνευσε να γίνει ο νέος, καλός Black Knight. Αυτή την τρίτη εκδοχή του χαρακτήρα θα ερμηνεύσει ο Kit Harington.

ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΟ EBONY BLADE

Μπορεί ο Harington να γίνει ο go-to άνθρωπος για ρόλους ανδρών ντυμένων στα μαύρα με ένα σπαθί στο χέρι. Θα το δούμε αυτό, στην τρίτη πάντως καίγεται.

Αντί για το Longclaw, εδώ θα σηκώσει το Ebony Blade, ένα σπαθί που σφυρηλάτησε ο Μέρλιν από μετεωρίτη. Επί Percy είχε πιάσει κατάρα λόγω της υπερβολικής ποσότητας αίματος που είχε χύσει, κάπου αργότερα είχε περάσει προσωρινά στη Valkyrie όσο η ψυχή του Dane είχε ταξιδέψει στον χρόνο (!), έχει αντιγραφεί από τον Δράκουλα, και έχει κλαπεί για να φτάσει τελικά στα χέρια του Black Panther.

Το σπαθί είναι παντοδύναμο, μπορεί να κόψει σχεδόν τα πάντα πλην άλλων μαγικών όπλων, και μάλιστα έχει καταφέρει να σπάσει την πανοπλία Extremis του Iron Man με μία μόνο κίνηση. Δεν μπορεί να καταστραφεί, απορροφά όλες τις μορφές ενέργειας, μπορεί να τις μπλοκάρει κιόλας, και έχει τη δυνατότητα να κόβει υπερφυσικά, μυστικιστικά εμπόδια.

Η Marvel είχε μπει στο παρελθόν σε διαδικασία να τιζάρει την ύπαρξη του ξίφους και συγκεκριμένα με την ευκαιρία του ‘Doctor Strange’ του 2016. Θα ήταν, για την ακρίβεια, ένα από τα κειμήλια που φυλάσσονται στο Kamar-Taj. Το πλάνο τελικά δεν προχώρησε.

ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ARAGORN

Ο κακός Black Knight που λέτε, είχε αναπτύξει κάποιες γενετικές μηχανικές τεχνικές που του επέτρεψαν να δώσει στο άλογό του φτερά. Αφού πέθανε, ο Dane αποφάσισε να κάνει χρήση των τεχνικών του θείου του για να αποκτήσει το δικό του φτερωτό άλογο, το οποίο και ονόμασε Aragorn. Την ίδια περίοδο που το σπαθί του Black Knight είχε περάσει στην κυριότητα της Valkyrie συνέβη το ίδιο και με τον Aragorn, με τη διαφορά ότι – στα κόμικ τουλάχιστον – είναι ακόμη μαζί της.

Theory time: Αν υποθέσουμε ότι η Marvel έχει κρατήσει την ιδέα του Ebony Blade ως κειμήλιο, θα μπορούσε να γίνει κάποια αναφορά και στο άλογο της Valkyrie ως Aragorn, και έτσι η εισαγωγή του Black Knight θα μπορούσε να περάσει πολύ οργανικά σαν το ξύπνημα της ψυχής ενός ιππότη που αποδυναμώθηκε και τώρα επιστρέφει.

ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ (!)

O Dane είναι ένας ιδιοφυής επιστήμονας με μεταπτυχιακό στη φυσική που όμως έχει καταπιαστεί με επιτυχία και με άλλα επιστημονικά πεδία. Επίσης, όταν έμαθε πως ο Sir Percy δεν ήταν ο πρώτος Black Knight, απλώς ο πρώτος γνωστός σε εμάς Black Knight, άνοιξε ένα μουσείο στην Αγγλία με θέμα την ιστορική καταγραφή των οκτώ ανδρών που είχαν υπηρετήσει με αυτή την ταυτότητα πριν τους διαφθείρει η δύναμη του Ebony Blade.

ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κατά βάση ο Black Knight είναι ένας απλός άνδρας που ενισχύεται από τη φορεσιά και το σπαθί του. Σαν τον Iron Man, ας πούμε. Είναι φανταστικός ξιφομάχος, έχει στρατηγικές ικανότητες και βρίσκει συχνά λύσεις με επιστημονική προσέγγιση, παρά την εγγύτητά του στη μαγεία. Σταδιακά βέβαια, και κυρίως μέσω του δεσμού gann josin που θα εξηγήσουμε παρακάτω, η δύναμη, η ταχύτητα και άλλες φυσικές ικανότητές του έχουν πάει σε άλλο επίπεδο, ενώ όταν στα τέλη των ‘90s η Κυρά της Λίμνης τον ονόμασε τον νέο Pendragon (τίτλος για αρχαίος Άγγλους/Ουαλούς πρίγκιπες με τεράστια δύναμη και όνομα του πατέρα του Αρθούρου), απέκτησε ένα φυλαχτό που με τη λέξη ‘Avalon’ τον εξοπλίζει με μαγική πανοπλία, ασπίδα, ξίφος και το φτερωτό άλογο Strider.

ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ AVENGERS

Όταν ο Dane έγινε ο Black Knight, οι Avengers τον μπέρδεψαν με τον θείο του (που μόλις είχαν σκοτώσει στο μεταξύ ξαναλέω, άβολο) και του επιτέθηκαν. Αναγνώρισαν σύντομα το λάθος τους και εκείνος απέδειξε την αξία του βοηθώντας τον Doctor Strange σε μία μάχη. Αμέσως μετά μπήκε δοκιμαστικά στην ομάδα, ενώ λίγο αργότερα έγινε επίσημο μέλος μετά τη νίκη του απέναντι στον Kang the Conqueror.

BLACK KNIGHT + SERSI = LOVE FOR (N)EVER

Στη διάρκεια της θητείας του ως Avenger, ο Black Knight έγινε ο ηγέτης της ομάδας εν τη απουσία του Captain America και σύναψε ερωτική σχέση με τη Sersi, την Eternal που θα υποδυθεί στην ταινία του 2020 η ανερχόμενη, υπέροχη Gemma Chan. Όταν εκείνη όμως έπεσε θύμα της επιρροής του κακού Proctor, ο Ikaris των Eternals που θα δούμε να παίζει ο Richard Madden, επιχείρησε να συνάψει τον αρχαίο νοητικό δεσμό gann josin μεταξύ Dane και Sersi σε μια προσπάθεια να τη σταθεροποιήσει πνευματικά.

Η σύνδεσή τους ήταν και παρέμεινε δυνατή, δεν εμπόδισε τον Dane όμως απ’ το να αναπτύξει συναισθήματα για την παντρεμένη Crystal, την Inhuman της ομάδας. Όταν μετά από τραυματικά και θανατηφόρα γεγονότα η Sersi αποφάσισε να αφήσει το Marvel Universe για να αποκαταστήσει το μυαλό της, ο Black Knight την ακολούθησε – αφενός για να βγει από τη ζωή της Crystal και αφετέρου γιατί ένιωθε ενοχικά για όσα είχαν συμβεί στη Sersi.

Η Crystal δεν φαίνεται να είναι ανάμεσα στους χαρακτήρες που θα δούμε στο ‘Eternals’, για την ακρίβεια θα μου έκανε εντύπωση αν οι Inhumans επανέρχονταν τόσο σύντομα στα πλάνα της Marvel μετά το φιάσκο της τηλεοπτικής σειράς και τη δυσκολία του στούντιο να τους φέρει ομαλά στη μεγάλη οθόνη, οπότε το πεδίο είναι ανοιχτό για τον Dane, τη Sersi και το ρομάντζο τους στην ταινία.

ΕΧΕΙ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ)

Α ναι, είναι κι αυτό. Επειδή δεν έφταναν όλα τα γκατζετάκια του, η Sersi του χάρισε και μια πέτρινη καρδιά για να τον βοηθήσει να μένει ανεπηρέαστος. Σε αυτή φαίνεται να αποδίδεται και το γεγονός ότι ο Black Knight έχει αποδειχθεί ακλόνητος μπροστά στη διαφθορά και τους πειρασμούς.

ΚΙ ΑΛΛΗ MARVEL:

Η σειρά του Falcon με τον Winter Soldier θα έχει κάτι από John Wick
Δύο δεκαετίες και τέσσερις Spider-Men μετά, ποιος είναι τελικά ο καλύτερος;
Η Natalie Portman είναι ο νέος Thor και άλλα 12 νέα της Marvel που ισοπέδωσαν το Comic-Con