ΣΙΝΕΜΑ

Η Nicole Kidman θα είναι στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

To ‘The Killing of a Sacred Deer’ παίρνει σιγά-σιγά τη μορφή που μας αρέσει.

Πριν ένα μήνα είχαμε γράψει για τη νέα συνεργασία του Colin Farrell με τον Γιώργο Λάνθιμο μετά τον ‘Αστακό’ ονόματι ‘The Killing of a Sacred Deer’ και είχαμε εικάσει μάλιστα ότι, μιας και η υπόθεση του έργου θα βασίζεται σε τραγωδία του Ευρυπίδη, ο Farrell θα μπορούσε δυνητικά να παίξει την Ιφιγένεια του ‘Ιφιγένεια εν Αυλίδι’. Είχαμε επιχειρηματολογήσει επ’ αυτού, αλήθεια.

Όπως μάθαμε σήμερα όμως, ο Farrell δε θα είναι ο μόνος μεγάλος αστέρας της ταινίας. Μαζί θα δούμε και τη Nicole Kidman στον ρόλο της συζύγου του χαρακτήρα του Steven, ενός επιτυχημένου χειρουργού που επιχειρεί να εντάξει την οικογένειά του έναν έφηβο που θα του δυσκολέψει τη ζωή, με αποτέλεσμα ο Steven να πρέπει να κάνει μία “ακατανόητη θυσία”. Δε γνωρίζουμε περισσότερα για την υπόθεση μέχρι στιγμής, εκτός από την περιγραφή της ταινίας που χαρακτηρίζεται ως ψυχολογικό θρίλερ εκδίκησης με το στοιχείο του υπερφυσικού.

Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Λάνθιμος θα γράψει και το σενάριο μαζί με το σύνηθες ταίρι του, Ευθύμη Φιλίππου, ενώ το πρότζεκτ αναμένεται να μπει σε διαδικασία παραγωγής τον Αύγουστο που μας έρχεται.

Άλλη ταινία στα σκαριά του Έλληνα δημιουργού είναι το ‘The Favourite’, ένα ιστορικό δράμα για τη βασίλισσα Άννα που μέχρι στιγμής μετρά την Emma Stone, την Olivia Colman και τη Rachel Weisz που αντικατέστησε την αρχική επιλογή της Kate Winslet.

Όσο για την Kidman, αυτή θα τη δούμε το φθινόπωρο στο ‘Lion’, ένα indie δράμα με συμπρωταγωνιστές τη Rooney Mara και τον Dev Patel.