NETFLIX

Τι Netflix να δεις αυτό το ΣΚ

Όλες οι ταινίες και σειρές που αξίζει να τσεκάρεις αυτό το σαββατοκύριακο στην πλατφόρμα.

Μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, οι αγαπημένες μας Νύχτες Πρεμιέρας είναι ο καλύτερος πειρασμός που μπορεί να σε βγάλει από τη βολή του καναπέ σου. Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της πόλης έχει ξεκινήσει δυνατά και δεν έχει παρουσιάσει ούτε τις μισές από τις επιλογές που έχουμε ξεχωρίσει. Αν όμως δεν μπορείς να αποχωριστείς το μαξιλάρι σου, μη φοβάσαι.

To Netflix είναι εδώ για σένα:

Maniac

Ταυτότητα: Ψυχεδελικό sci-fi δράμα/μαύρη κωμωδία με κάτι από ‘Legion’ και κάτι από ‘Black Mirror’

Πρωταγωνιστούν: Emma Stone, Jonah Hill, Justin Theroux, Sally Field, Sonoya Mizuno

Στη σκηνοθεσία: Cary Fukunaga (True Detective, προσεχώς 25ος James Bond)

Από την κριτική μας:

Η προσπάθεια του ‘Maniac’ να φτάσει τις τεράστιες φιλοδοξίες του δεν πετυχαίνει όσο το ίδιο νομίζει και οι ανισότητες στον τόνο του θα δοκιμάσουν και τον πιο εκπαιδευμένο τηλεθεατή. Η αγάπη του όμως για το παράξενο, οι εκπλήξεις, η εντυπωσιακή παραγωγή, η μαύρη κωμωδία του, και – τελικά – η αλλόκοτη ψυχαγωγία που προσφέρει, θα ανταμείψει όποιον δεν περιμένει τη ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής γύρω από τις ψυχικές ασθένειες […]

Προσπάθησε να αντισταθείς στην ανθρώπινη ανάγκη σου να αποκωδικοποιήσεις το παζλ του ‘Maniac’ – όπως και οι πρωταγωνιστές του, έχεις περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης αν απλά αφεθείς στους νευρώνες σου.

Quincy

Ταυτότητα: Μουσικό ντοκιμαντέρ για έναν θρύλο

Στη σκηνοθεσία: Rashida Jones

Ακόμα κι αν κατάφερες με κάποιον τρόπο να μη γνωρίζεις ποιος είναι ο Quincy Jones, ξέρεις κάποιο από τα τραγούδια του. Μόνο με τον Michael Jackson έχει κάνει το  ‘Off the Wall’, ‘Thriller’ και ‘Bad’. Βγάλε Sinatra, βγάλε Celine Dion, βγάλε Aretha Franklin, βγάλε τα οσκαρικά του σάουντρακ. Αν όλα αυτά δεν είναι λόγος να δεις το ντοκιμαντέρ που έφτιαξε με πολλή αγάπη η κόρη του, διάβασε τουλάχιστον την επική συνέντευξη που βρέθηκε πριν λίγο καιρό στα κολλήματά μας. Επιβεβαιώνει κουτσομπολιά δεκαετιών για τον χώρο της μουσικής με έναν φανταστικά αδιάφορο τρόπο. Ξεκάθαρα η συνέντευξη της χρονιάς.

Hilda

Ταυτότητα: Σειρά animation βασισμένη στα βραβευμένα κόμικ του Luke Pearson

Στις φωνές: Bella Ramsey, Daisy Haggard, Ameerah Falzon-Ojo

Ο Luke Pearson δούλεψε στα storyboards του υπέροχου ‘Adventure Time’, έφτιαξε τα κόμικ του, πήρε τα βραβεία του και τώρα είναι έτοιμος για τη μεταφορά τους στη μικρή οθόνη. Η κυανομαλλούσα Hilda ξεκινά το δικό της ταξίδι αλά ‘Spirited Away’, όταν βρίσκεται στον κόσμο Trolberg. Τώρα είναι έτοιμη να παλέψει με τα πιο επικίνδυνα τέρατα του κόσμου. Το σύμπαν είναι εμπνευσμένο κυρίως από σκανδιναβικούς θρύλους και παραδόσεις.

Dragon Pilot

Ταυτότητα: Anime που έχουν ήδη αγαπήσει οι φαν

Παραγωγή: BONES

Η Hisone Amakasu είναι νεοσύλλεκτη στην ιαπωνική αεροπορία και ψαρωμένη όταν ανακαλύπτει έναν κρυμμένο δράκο στη βάση της. Μπορείς να περιμένεις πολύ καλές σκηνές δράσης στον αέρα, έξυπνους διαλόγους, καλά στημένους χαρακτήρες και μεγάλη έμφαση στην αναπαράσταση της καθημερινότητας (slice of life).

* Απόλαυσε όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερο πρωτότυπο περιεχόμενο του Νetflix, με τη WIND VISION.