NETFLIX

Chernobyl, Thom Yorke και αγνώριστος Russell Crowe: 3 ταινίες και 3 σειρές για το ΣΚ σου

Σουρεάλ Thom Yorke, η φρίκη του Chernobyl, ψυχεδελικοί υπερήρωες και εφιαλτικός Russell Crowe.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές είτε έχεις όρεξη για σινεμά αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Σου διαλέγουμε τις ταινίες και τις σειρές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

Anima

Ταυτότητα: Μικρού μήκους μαγεία από δύο τεράστιους καλλιτέχνες

Πρωταγωνιστούν: Thom Yorke

Στη σκηνοθεσία: Paul Thomas Anderson

Ο οκτώ φορές (!) υποψήφιος για Όσκαρ Paul Thomas Anderson έφτιαξε μια μικρού μήκους ταινία για το δυστοπικό νέο άλμπουμ του Thom Yorke και το γέμισε με τρία καινούρια τραγούδια του – τα ‘Not the News’, ‘Traffic’ και ‘Dawn Chorus’. To σουρεάλ ‘Anima’ ακολουθεί τον Yorke στην προσπάθειά του να επιστρέψει ένα ξεχασμένο lunch box στην ιδιοκτήτριά του που το ξέχασε στο μετρό. Όταν αδυνατεί να περάσει την πύλη της εξόδου, περνά από πάνω της και αρχίζει να χορεύει με έναν μικρό στρατό επιβατών που υπάκουσαν στις οδηγίες του χορογράφου Damien Gilet (Suspiria).

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

Yesterday

Ταυτότητα: Μουσική ντραμεντί

Πρωταγωνιστούν: Himesh Patel, Lily James, Sophia Di Martino, Ed Sheeran

Στη σκηνοθεσία: Danny Boyle

Όλος ο πλανήτης ξαφνικά ξεχνάει την ύπαρξη των Beatles και ο Jack είναι ο μόνος που θυμάται τα αξεπέραστα τραγούδια τους. Σ’ αυτά θα χτίσει την καριέρα που πάντα ονειρευόταν. Η ταινία δεν είναι κάποιο μεγάλων διαστάσεων κονσεπτικό μιούζικαλ, όσο μια γλυκιά, σχετικά αναμενόμενων δραματικών στροφών ταινία για -να δεις πώς το είχε πει- ένα κορίτσι που στέκεται μπροστά σε ένα αγόρι και του ζητά να την αγαπήσει. Τυχαίνει απλώς το αγόρι να είναι ο μόνος άνθρωπος που θυμάται τα τραγούδια των Beatles. Είναι ένα παραμύθι για το πώς η σπουδαία, λαοφιλής τέχνη είναι κάτι που πρώτα και κύρια αξίζει (οφείλεται) να μεταδίδεται και συντηρείται ζωντανό με τον ένα τρόπο ή τον άλλον. Περιέργως καταλήγει πιο μικρή και ταυτόχρονα πιο μεγάλη από όσο πρέπει, αλλά οι επιμέρους στιγμές που ξέρει να κατασκευάζει ο Richard Curtis (σεναριογράφος) ακόμα και στον ύπνο του, η τεχνική δεξιότητα του Boyle, η ενέργεια των πρωταγωνιστών, και η δύναμη του καταλόγου του Beatles, συνθέτουν ένα αξιοπερίεργο φιλμ που ίσως και ανεξήγητα, τελικά λειτουργεί. – Θοδωρής Δημητρόπουλος

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tulip.

Πρόσκληση σε Γεύμα από Έναν Υποψήφιο Δολοφόνο (Murder By Death)

Ταυτότητα: Κωμικό θρίλερ μυστηρίου

Πρωταγωνιστούν: Peter Falk, Alec Guinness, Peter Sellers, Maggie Smith, Peter Falk, Truman Capote

Στη σκηνοθεσία: Robert Moore

Σκιώδης πλούσιος καλεί ένα μάτσο διάσημους ντετέκτιβ σε μια έπαυλη για να εξιχνιάσουν έναν μυστηριώδη φόνο. Ο Neil Simon σε ένα από τα πιο πυκνά χιουμοριστικά σενάρια που έχουν γραφτεί, κάθε ατάκα κι άλλο αστείο, παρωδεί με αγάπη και γνώση το αστυνομικό fiction με τη συνδρομή ενός εντυπωσιακού καστ αστέρων που παίζουν διαφορετικές ενσαρκώσεις διάσημων ντετέκτιβ αρχετύπων. Οι ηθοποιοί παίζουν με στεγνό τρόπο το παράλογο σενάριο κάτι που κάνει τα τεκταινόμενα ακόμη πιο αστεία, την ώρα που ο Μουρ χορογραφεί τη δράση καθώς μετακινούμαστε από δωμάτιο σε δωμάτιο κι από γρίφο σε γρίφο, χρησιμοποιώντας το σκηνικό ως πυρομαχικό σε αυτό το ντεμαράζ γκαγκς και αστείων. – Θοδωρής Δημητρόπουλος

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη Seven Films.

Σειρές

Chernobyl

Ταυτότητα: Και πολιτικό, και κοινωνικό, και horror. Κυρίως όμως, ψυχοβγαλτικό.

Πρωταγωνιστούν: Jarred Harris, Jessie Buckley, Stellan Skarsgård, Paul Ritter, Emily Watson

Το ‘Chernobyl’ είναι μία από τις καλύτερες σειρές που μας έδωσε το πρώτο μισό του 2019. Αυτό θα το έχεις διαπιστώσει ήδη από το γεγονός ότι η ίδια η ομοφωνία των κριτικών έχει γίνει viral, όπως και η λατρεία των τηλεθεατών που έχει μεταφραστεί στο υψηλότερο σκορ βαθμολογίας στο IMDB. Η σειρά είναι ακριβώς αυτό, μια σειρά, μία δραματοποιητική δημιουργία των αληθινών γεγονότων της φρίκης του Chernobyl, και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί αντί για κάποιο λήμμα της Βικιπαιδείας. Έτσι λοιπόν, παίρνει εύκολα 9 στα 10. Πολύπλευρο και τολμηρό, το ‘Chernobyl’ έγινε το απρόσμενο χιτ της σεζόν και διαδέχθηκε το ‘Game of Thrones’ ως μεγάλο στοίχημα του HBO για τα φετινά Emmys. Διάβασε τις συνεντεύξεις μας με τον Paul Ritter και την Jessie Buckley και μπες μαζί τους στα γυρίσματα.

Η σειρά είναι στο Nova On Demand.

Legion: Season 3

Ταυτότητα: Ψυδεχελική ματιά σε υπερήρωες και υπερδυνάμεις

Πρωταγωνιστούν: Dan Stevens, Aubrey Plaza, Rachel Keller, Bill Irwin

Ο έρωτας του David Haller στην ψυχιατρική κλινική που νοσηλευόταν από παιδί με τη Syd, τον έκανε να συνειδητοποιήσει πως οι φωνές που ακούει και τα οράματα που βλέπει μπορεί να είναι αληθινά. Με τη δική της βοήθειά και της ομάδας που αποτελείται από άτομα που διαθέτουν μοναδικά και ασυνήθιστα χαρίσματα, αποκαλύφθηκε πως ο David στοιχειωνόταν από μια κακόβουλη αρχαία οντότητα με το όνομα Amahl Farouk. Απαλλάσσοντας τον εαυτό του από την παρουσία του Amahl Farouk, ο David κατάφερε να τον απομακρύνει από το σώμα του και να αποκτήσει ξανά τον έλεγχο του μυαλού του. Ενώ ο Farouk κυκλοφορεί ελεύθερος, η ομάδα συνάπτει μια απρόσμενη συμμαχία με τον πρώην εχθρό τους, που δεν είναι άλλος από την Division 3. Οι φωνές στο κεφάλι του David δεν αργούν να ξυπνήσουν ξανά και μαζί τους και η δίψα τους για εξουσία, προκαλώντας τον να στραφεί ενάντια σε όλους εκείνους που θεωρούσε κάποτε φίλους του. Η 3η σεζόν του ‘Legion’ θα είναι και η τελευταία του. Ως μεγάλο νικητή της, ανακηρύσσουμε την ψυχεδελική εικονογραφία του Noah Hawley (Fargo).

Ο 3ος κύκλος έκανε πρεμιέρα στο FOX. Τα επεισόδια θα είναι επίσης διαθέσιμα on demand μέσω FOX Play. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

The Loudest Voice

Ταυτότητα: Δράμα εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα

Πρωταγωνιστούν: Russell Crowe, Sienna Miller, Seth MacFarlane, Naomi Watts

Ο Tom McCarthy του οσκαρικού ‘Spotlight’ διασκευάζει το best-seller ‘The Loudest Voice’ του Gabriel Sherman, σχετικά με την άνοδο και την πτώση του ιδρυτή του FOX News, Roger Ailes. Ο Ailes έφτιαξε το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό δίκτυο της συνδρομητικής στην Αμερική και τελικά παραιτήθηκε το 2016 μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση. Την τρομερά αμφιλεγόμενη φιγούρα του άνδρα που έφτιαξε μια αυτοκρατορία ισοπεδώνοντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία υποδύεται ένας αγνώριστος Russell Crowe.

ΚΙ ΑΛΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Οι 19 καλύτερες σειρές του 2019 μέχρι τώρα
Ο Paul Ritter δεν άντεχε να δει τις αληθινές εικόνες του Chernobyl
Η Jessie Buckley βρέθηκε δίπλα στην τραγωδία του Chernobyl και την αγκάλιασε