NETFLIX

John Wick και αυλαία για το Game of Thrones: 3 ταινίες και 4 σειρές για το ΣΚ σου

Φονικός John Wick(αρος), φονική βροχή, φονική Mad Queen. Αυτό το σαββατοκύριακο η μικρή και η μεγάλη οθόνη έρχονται πυροβολώντας.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές είτε έχεις όρεξη για σινεμά αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Σου διαλέγουμε τις ταινίες και τις σειρές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

John Wick: Chapter 3 – Parabellum

Ταυτότητα: Περνάει ο John Wick, όλα τα κόκκαλα μαζεύει

Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Mark Dacascos, Asia Kate Dillon, Lance Reddick, Anjelica Huston, Ian McShane, Halle Berry

Στη σκηνοθεσία: Chad Stahelski

Στη νέα περιπέτεια του John Wick η δράση ξεκινά από το σημείο που μας άφησε το δεύτερο κεφάλαιο, με τον ήρωα του Keanu Reeves να έχει διαπράξει το μεγαλύτερο φάουλ στον πολύπλοκο κόσμο των εκτελεστών με αποτέλεσμα τον εξοστρακισμό του. Έχει λίγα μόλις λεπτά στη διάθεσή του πριν επικηρυχθεί κι ο ίδιος, με κάθε εκτελεστή του πλανήτη να στρέφεται εναντίον του. Όπως λέει κι ο διευθυντής του ξενοδοχείου-ασύλου, «θα έλεγα πως οι πιθανότητες είναι 50-50». Η σειρά συνεχίζει να λειτουργεί σε ένα επίπεδο όπου η μυθολογία, ακόμα και καθώς γίνεται πιο λεπτομερής, παραμένει αφηρημένη και συμβολική. Τα πάντα είναι απλώς αφορμές για να περάσει ο Wick στην επόμενη πίστα, στο επόμενο επίπεδο, να συναντήσει τον επόμενο σύμμαχο ή τον επόμενο μεγάλο κακό. Αν το σπουδαίο δεύτερο κεφάλαιο τοποθετούσε τον εαυτό του ως περίπου μουσειακό έκθεμα (και πολύ καλά έκανε!), ετούτο μοιάζει περισσότερο με ιδανική διασκευή βιντεοπαιχνιδιού, ακόμα κι αν δεν είναι […] Κάπου μέσα σε όλες αυτές τις μεταβάσεις, η ισχνότητα του στόρι προκύπτει ως μια κάποια αδυναμία, κυρίως επειδή την ίδια στιγμή οι χαρακτήρες αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη συνέπεια και σοβαρότητα. (Δεν μας αφήνει η σειρά ποτέ να ξεχάσουμε τι είχε και τι έχασε ο John, ποιος ήταν, ποιος έγινε, ποιος αναγκάστηκε να ξαναγίνει, ποια είναι η επιλογή που έχει μπροστά του.) Όμως ακόμα κι έτσι, η δράση που χορογραφεί ο Stahelski δε σε αφήνει να πάρεις ανάσα με τη σωματικότητα και την εφευρετικότητά της. – Θοδωρής Δημητρόπουλος

Μια Αγάπη Ανέφικτη (Un Amour Impossible)

Ταυτότητα: Αντι-ερωτικό δράμα

Πρωταγωνιστούν: Virginie Efira, Niels Schneider

Στη σκηνοθεσία: Catherine Corsini

Διασκευή πολύκροτου μυθιστορήματος της Christine Angot, η ταινία της Corsini ακολουθεί την πολυτάραχη σχέση ενός ζευγαριού από τα τέλη των ‘50s και για τις επόμενες δεκαετίες καθώς η χειριστική συμπεριφορά εκείνου παγιδεύει την γυναίκα όλο και περισσότερο. Σε μια επαρχιακή πόλη η 25χρονη υπάλληλος γραφείου Rachel γνωρίζει τον κοσμογυρισμένο γόνο αριστοκρατίας Philippe, με τον οποίον μοιράζονται θυελλώδεις στιγμές πριν εκείνος την αφήσει έγκυο. Από εκείνη τη στιγμή όλα αλλάζουν μέχρι χρόνια αργότερα, όταν θα δεχτεί να αναγνωρίσει την έφηβη πλέον ως κόρη του, και η επιστροφή του στις ζωές τους θα σημαίνει ακόμα πιο δυσμενείς εξελίξεις. Η Corsini διασκευάζει το βιβλίο με έναν οπτικά σχετικά παλιομοδίτικο τρόπο και δίχως ποτέ να επιχειρεί καν να ξεφύγει από την αφήγηση του βιβλίου, όμως η μετρημένη της προσέγγιση δε σημαίνει πως δεν διαθέτει μπόλικο θάρρος. Το ψυχογράφημα της Rachel συμπίπτει με τις διαρκείς, επίμονες και επίπονες προσπάθειες των γυναικών, ιδιαίτερα χαμηλότερης τάξης, να ξεφύγουν από την κοινωνική διαδρομή που είχε γραφτεί για εκείνες, με τον μπαμπούλα του Philippe να κρατά έναν εν πολλοίς συμβολικό ρόλο φόβου και χειρισμού. – Θοδωρής Δημητρόπουλος

See You Yesterday

Ταυτότητα: Περιπετειώδες sci-fi δράμα με την υπογραφή του Spike Lee

Πρωταγωνιστούν: Eden Duncan-Smith, Dante Crichlow, Astro

Στη σκηνοθεσία: Stefon Bristol

Δύο έφηβοι εφευρίσκουν και κατασκευάζουν χρονομηχανές για να εμποδίσουν τον φόνο του αδερφού ενός εκ των δύο από αστυνομικό. Το ‘See You Yesterday’ ήταν αρχικά ταινία μικρού μήκους με τίμιο φεστιβαλικό κύκλο, που τώρα αποκτά μεγαλύτερη διάρκεια – και την παραγωγή του Spike Lee. Εδώ το sci-fi στοιχείο προσγειώνεται από μία πολύ πραγματική και οδυνηρή συνθήκη στις ζωές των Αφροαμερικανών κι αυτό έχει από μόνο του ενδιαφέρον.

Σειρές

GAME OF THRONES: SEASON 8, EPISODE 6

Ταυτότητα: “Tits and dragons”, σύμφωνα με τον Ian McShane

Λίγο πριν πέσει η αυλαία του, το ‘Game of Thrones’ μας έδωσε δύο επεισόδια με την πιο φτωχή ανταπόκριση στην ιστορία της σειράς από κοινό και κριτικούς. Επειδή όμως τίποτα δεν μπορεί να κριθεί μέχρι τους τίτλους τέλους, θα μείνουμε πιστοί μέχρι να πέσουν.

Η σειρά προβάλλεται αποκλειστικά στη Nova ταυτόχρονα με την Αμερική κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα και με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ προβάλλεται και Prime Time κάθε Δευτέρα στις 22:00, από το Novacinema1HD. Για τα πάντα γύρω από το ‘Game of Thrones’, επισκέψου την ειδικά διαμορφωμένη μας σελίδα.

NAILED IT!: SEASON 3

Ταυτότητα: Ξεκαρδιστικό ριάλιτι για άχρηστους ζαχαροπλάστες

Το ‘Nailed It!’ το έχουμε αναφέρει πολλές φορές ανάμεσα στα food shows του Netflix που έχουν πετύχει. Ο βασικός πόλος έλξης στη συγκεκριμένη εκπομπή είναι το πόσο πραγματικά ξεκαρδιστική είναι. Δεν χορταίνεις να βλέπεις άχρηστους ψήστες να προσπαθούν να φτιάξουν το λιγότερο απαίσιο cake. Εφευρετικό και πάντα καλοπροαίρετο, βάζει στο κέντρο τους ανθρώπους με το μικρότερο ταλέντο με αρτοποιία που μπορείς να φανταστείς και γιορτάζει την αποτυχία τους. Ζυμώθηκε, πέτυχε και γέννησε 3 σεζόν και μία ισπανόφωνη εκδοχή του σε χρόνο αστραπή.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

THE RAIN: SEASON 2

Ταυτότητα: Teen δυστοπικό δράμα

Με το ‘Stranger Things’, το ‘Dark’, το ‘Innocents’, το ‘The OA’, το ‘3%’ και άλλες παρόμοια πρότζεκτ, το Netflix έχει γίνει ο προορισμός για υψηλού προφίλ κόνσεπτ sci-fi/φαντασίας που συχνά υπηρετούν έφηβοι χαρακτήρες (για να ανεβαίνει παραπάνω και ο παράγοντας του χάους). Το ‘Rain’ είναι μια τέτοια σειρά που δεν υποκρίθηκε ποτέ ότι ήταν κάποιο αριστούργημα, αλλά απέκτησε πολύ γρήγορα το δικό της buzz. Τώρα επιστρέφει για 2η σεζόν. Στον 1ο κύκλο, οι χαρακτήρες προσπαθούσαν να επιβιώσουν σε ένα μετα-αποκαλυπτικό περιβάλλον όπου το παραμικρό άγγιγμα της βροχής έχει καταστροφικές συνέπειες. Τώρα θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνοι.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

CATCH-22

Ταυτότητα: Το ιστορικής σημασίας αντι-πολεμικό βιβλίο γίνεται σειρά

Όταν ο Yossarian, ο πρωταγωνιστής του βιβλίου και βομβαρδιστής στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, επιστρατεύει κάθε δυνατό τρόπο για να φύγει από τον πόλεμο γιατί δεν θέλει να χάσει τη ζωή του, ευελπιστεί ότι η αξιολόγηση που ζήτησε από τον στρατιωτικό ψυχίατρο θα του λύσει τα χέρια. Όπως τον ενημέρωνει ο τελευταίος όμως, η ίδια η ύπαρξη του αιτήματός του καταδεικνύει ότι έχει σώας τας φρένας και άρα δεν μπορεί να απαλλαγεί. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο παραλογισμός της γραφειοκρατίας του πολέμου θα γίνει ο μεγάλος εχθρός του Yossarian, που βυθίζεται όλο και βαθύτερα σε μια υπαρξιακή κρίση, ανήμπορος να ακολουθήσει τους κανονισμούς απλώς γιατί είναι εκεί. Ας πούμε ότι μόλις το επιχειρήσαμε, αλλά είναι σχεδόν αδύνατον να περιγράψεις ικανοποιητικά το ‘Catch-22′ χωρίς να το βιώσεις. Γι’ αυτό και παρά την ιστορικότητά του ως βιβλίο, έχει ελάχιστες μεταφορές στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη. Ο George Clooney όμως το τόλμησε από τη θέση του παραγωγού και του σκηνοθέτη, και φαίνεται, μάλιστα, πως κέρδισε το στοίχημα.

Για μια πρώτη γεύση, διάβασε τη συνέντευξή μας με τον πρωταγωνιστή Christopher Abbott και τη δύσκολη αποστολή του.

H μίνι σειρά 6 επεισοδίων κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στην COSMOTE TV, την Κυριακή 19/5 στις 23.00, 48 ώρες μετά την Αμερική. Όλα τα επεισόδια τις σειράς θα προβληθούν στο COSMOTE CINEMA 4HD back-to-back, από τις 23.00 έως τις 04.00, ενώ θα είναι ταυτόχρονα διαθέσιμα on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Κάθε επεισόδιο της σειράς θα προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 23.00.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Christopher Abbott στο Catch-22 εκτέλεσε μια αδύνατη αποστολή