ΣΙΝΕΜΑ

Η κατασκοπική σειρά της χρονιάς έχει θέα τον Παρθενώνα: 8 τρέιλερ που πρέπει να δεις σήμερα

Όλα τα τρέιλερ που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα.

Και ‘plato o plomo’ έχουμε, και παλαβές αληθινές ιστορίες έχουμε, και κατασκοπικό θρίλερ με γεύση Ελλάδας έχουμε, και μπόλικο τρόμο, και πολλά ακόμη έχουμε.

Για να δούμε τι θα δούμε:

Narcos: Mexico

Η μεταφορά του ‘Narcos’ στο Μεξικό ξεκίνησε δραματικά με τον θάνατο ενός location scouter, αλλά η παραγωγή δεν επανέφερε τα γυρίσματα στην Κολομβία. Η 4η σεζόν της σειράς ονομάζεται ‘Narcos: Mexico’ ως μέρος του soft reboot αλλά και της έμφασης στην αλλαγή τοποθεσίας της, και επιστρατεύει τον Michael Peña (Ant-Man) ως μυστικό πράκτορα και τον Diego Luna (Rogue One) ως τον νέο ναρκοβαρόνο του show. Όσοι δοκίμασαν το ‘Narcos’ χωρίς Εσκομπάρ τον περασμένο κύκλο ξέρουν ότι η σειρά ξέρει ακόμα τι κάνει, οπότε ξέρουν τι θα κάνουν εκείνοι τον Νοέμβρη.

Πρεμιέρα: 16 Νοεμβρίου στο Netflix

Destroyer

Ηθική και υπαρξιακή οδύσσεια για μια αστυνομικό της αστυνομίας του Λος Άντζελες που πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν της όσο προσπαθεί να παρεισφρήσει σε μια συμμορία. Άλλη μια tour de force ερμηνεία για τη Nicole Kidman.

Πρεμιέρα: 25 Δεκεμβρίου (για την Αμερική)

The Little Drummer Girl

O εμμονικός με τη λεπτομέρεια Park Chan-wook των ‘Oldboy’ και ‘The Handmaiden’ ρίχνει τον Alexander Skarsgård (Big Little Lies, True Blood), τη Florence Pugh (Lady Macbeth) και τον Michael Shannon (The Shape of Water, Nocturnal Animals) σε ένα κατασκοπικό θρίλερ μίας περίπλοκης υπόθεσης διεθνούς ίντριγκας που έχει γράψει ο John le Carré. Η φιλόδοξη ιστορία βρήκε τον ιδανικό καμβά της στα γυρίσματα που έγιναν στην Αθήνα, την Ελευσίνα, την Κινέτα και το Σούνιο. Το ‘Little Drummer Girl’ είχε ξεφύγει ως βιβλίο πέρα από την αυστηρά κατασκοπική του πλευρά και περιμένουμε το ίδιο και από τη σειρά.

Πρεμιέρα: 28 Οκτωβρίου (για το Ηνωμένο Βασίλειο)

The Aftermath

Άλλο ένα δράμα εποχής για την Keira Knightley μετά το buzz του ‘Colette’. Έχει πει στο παρελθόν ότι οι γυναικείοι ρόλοι εποχής έχουν μεγαλύτερη ουσία γι’ αυτό και τους επιλέγει τόσο συχνά. Εδώ υποδύεται μια γυναίκα που βρίσκεται ξανά με τον άνδρα της (Jason Clarke) μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο στο Αμβούργο, για να ανακαλύψει ότι εκείνος έχει αποφασίσει να μοιραστεί το σπίτι τους με έναν πατέρα (Alexander Skarsgård) και την κόρη του. Η εχθρότητα και το πένθος θα δώσουν τη θέση τους στο πάθος και την προδοσία.

Πρεμιέρα: 26 Απριλίου 2019 (για την Αμερική)

The Kid Who Would be King

Το ‘Kid Who Would be King’ θα επιτύχει εκεί που το ‘King Arthur: Legend of the Sword’ απέτυχε. Σε ένα φρέσκο, μοντέρνο spin στον αρθουριανό θρύλο, από τα χεράκια του ταλαντούχου Joe Cornish που μας έδωσε το ‘Attack the Block’ (και τον John Boyega). Ο μικρός Alex είναι ο Ashbourne Serkis (ναι, γιος του Andy Serkis), ο Merlin είναι ο Patrick Stewart και η Morgana η Rebecca Ferguson.

Πρεμιέρα: 1 Μαρτίου 2019 (για την Αμερική)

Miss Bala

Βασισμένο στην ομώνυμη ισπανόφωνη ταινία, το ‘Miss Bala’ επιστρατεύει την αγαπημένα Gina Rodriguez στον ρόλο της Gloria. Μια γυναίκα που ανακαλύπτει τη δύναμή της όταν μπλέκει στον παράνομο κόσμο που ελέγχει τα σύνορα Αμερικής και Μεξικό. Η επιβίωσή της σημαίνει ευφυΐα και επινοητικότητα.

Πρεμιέρα: 1 Απριλίου 2019 (για την Αμερική)

The Curse of La Llorona

Ο θρύλος της La Llorona είναι από τους πιο ανατριχιαστικούς μύθους που γέννησε ποτέ η κεντρική Αμερική. Μια νεαρή γυναίκα πνίγει τα παιδιά της σε μια έκρηξη ζήλιας για να αυτοκτονήσει τελικά όταν συνειδητοποιεί τι έκανε. Τώρα το πνεύμα της στοιχειώνει τον κόσμο μας, καταραμένο να ψάχνει τα παιδιά της στην αιωνιότητα. Αν δεν τα βρει όμως, μπορεί να πάρει τα δικά σου. Εκτός από το στόρι, κράτα την παραγωγή του James Wan (Conjuring, Insidious) και την πρωταγωνίστρια Linda Cardellini (Freaks and Geeks, Bloodline).

Πρεμιέρα: 19 Απριλίου 2019 (για την Αμερική)

Dirty John

Η τρομακτική αληθινή ιστορία μιας γυναίκας ερωτευμένης με έναν άνδρα που δεν είναι αυτός που νομίζει καθήλωσε 25 εκατομμύρια ακροατές όταν έγινε true crime podcast. Τώρα γίνεται σειρά με τον Eric Bana και την Connie Britton.

Πρεμιέρα: 25 Νοεμβρίου (για την Αμερική)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιατί έκοψα μαχαίρι το ‘Narcos’