ΒΙΒΛΙΟ

Ερίκ Καστέλ #8: Η μεγάλη απόφαση

Όλα όσα έγιναν στο όγδοο άλμπουμ της σειράς κόμικ του αγαπημένου ποδοσφαιρικού ήρωα, που κυκλοφορεί κάθε Κυριακή με το ΕΘΝΟΣ. Ένα τεύχος που εξόργισε τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα.

Οι περιπέτειες του Ερίκ Καστέλ συνεχίζονται με το “ΕΘΝΟΣ της Κυριακής” το οποίο δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να συγκεντρώσει για πρώτη φορά και τα 16 τεύχη της συλλογής του θρυλικού κόμικ, καθώς κάποια εξ’ αυτών δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα!

Στο προηγούμενο τεύχος λίγο έλειψε να “χάσουμε” τον Παμπλίτο, μιας και ένας επίδοξος ληστής, έκλεψε το αμάξι του Ερίκ Καστέλ στο Τιμπιντάμπο, όμως δεν είχε καταλάβει ότι στο πίσω κάθισμα κοιμόταν ο μικρός φίλος του Γάλλου.

Μετά από μια περιπέτεια που είχαν στους λόφους, το αμάξι έπεσε σε μια πλαγιά, αλλά για καλή τους τύχη σώθηκαν. Μόνο που μέχρι να γίνουν όλα αυτά, τόσο η καρδιά του Καστέλ, όσο κι αυτοί των γονιών και των φίλων του Παμπλίτο, πήγε να “φτερουγίσει”.

ΟΙ ΦΗΜΕΣ “ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ”

Το παλιό αμάξι του Ερίκ καταστράφηκε ολοσχερώς κι έτσι βρήκε την ευκαιρία να πάρει καινούργιο. Με αυτό σε πρώτο πλάνο, ξεκινάει το όγδοο τεύχος που μας απασχόλησε αυτή την Κυριακή. Ένα τεύχος που εξόργισε τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, όταν κυκλοφόρησε και θα καταλάβετε το γιατί.

Ο Καστέλ, λοιπόν, οδηγεί το νέο, απίθανο Mazda του, το οποίο τον έχει ενθουσιάσει, όμως δε θα λέγαμε το ίδιο και για τον Παμπλίτο, ο οποίος είναι συνοδηγός του, όμως, έχει άλλα πράγματα να σκεφτεί. Τον μικρό φαίνεται πως τον έχουν επηρεάσει τα όσα ακούγονται για την πιθανή μεταγραφή του Καστέλ στην Παρί Σεν Ζερμέν. Δεν ασχολείται και με τίποτε άλλο ο κόσμος και ο αθλητικός Τύπος. Μιλάμε άλλωστε για τον Καστέλ, έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου, οπότε είναι ψιλολογικό.

Ακόμα και οι ίδιοι συμπαίκτες του Ερίκ έχουν αρχίσει να τον ρωτούν τι τρέχει με το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς έχουν μπροστά τους δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια με την Μπάγερν Μονάχου για τα ημιτελικά του ευρωπαϊκού κυπέλλου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΜΠΛΙΤΟ

Δύο σκάουτ της Παρί βρίσκονται στο “Καμπ Νου” στο επόμενο παιχνίδι, προφανώς για να κάνουν το τελικό τσεκάρισμα στον Καστέλ. Ο Γάλλος όχι μόνο τους δίνει την αφορμή που ήθελαν για να δώσουν το “ΟΚ”, αλλά τους αφήνει με τις καλύτερες των εντυπώσεων, με μια συγκλονιστική εμφάνιση.

Αυτό ήταν. Με το που γυρνούν στο Παρίσι, μιλούν απευθείας στον πρόεδρο της γαλλικής ομάδας και του εξηγούν πως η απόκτηση του Καστέλ είναι επιτακτική ανάγκη. Και ο ίδιος ο παίκτης, όμως, φαίνεται θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στην πατρίδα του, αρκεί να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες. Σίγουρα αυτό δεν είναι το μόνο θέμα.

Το κυριότερο πρόβλημα είναι το πώς θα το πάρει ο Παμπλίτο. Δεν έχει κι άδικο. Ο μικρός είναι τόσο δεμένος μαζί του, που δύσκολα θα δεχθεί μια τέτοια απόφαση. Και ο Καστέλ κάπως έτσι νιώθει. Είναι επαγγελματίας, δεν τον πειράζει να αλλάξει ομάδα, μιας και όπως λέει “το στιλ της Παρί του ταιριάζει περισσότερο”. Από την άλλη, είναι και άνθρωπος και νιώθει πως ένα κομμάτι του ανήκει στους Παμπλίτος του.

Αφού οπλίζεται με θάρρος, έρχεται αντιμέτωπος με την στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασής του. Η αντίδραση του Παμπλίτο θα λέγαμε πως ήταν η αναμενόμενη. “Το ήξερα”, του απαντάει τσαντισμένος και φεύγει απογοητευμένος με κατεύθυνση το σπίτι του. Δεν δέχεται να μιλήσει σε κανέναν και προφανώς ούτε στον ίδιο τον Ερίκ. Ο κόσμος του καταρρέει.

ΤΟ DEAL ΕΚΛΕΙΣΕ

Στη Γαλλία το πρόσωπο του Καστέλ βρίσκεται παντού. Στις εφημερίδες, στην τηλεόραση, στο δρόμο. Ο ερχομός του έχει ξετρελάνει τους οπαδούς της Παρί. Σας θυμίζει κάτι; Ακριβώς, το ίδιο έγινε το καλοκαίρι και στην πραγματικότητα, μόνο που αντί για τον Ερίκ, είχαμε τον Νεϊμάρ, ο οποίος άφησε τη Βαρκελώνη για το Παρίσι.

Ο Καστέλ, λοιπόν, φτάνει στη γαλλική πρωτεύουσα, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παρί. Αν και μπήκε κάπως συγκρατημένος στο γραφείο του, η συμφωνία μεταξύ τους δεν αργεί να κλείσει, με τον πρόεδρο της ομάδας να είναι σε φάση “ΝΑΙ σε όλα”.

Οι υπογραφές πέφτουν, ο Ερίκ γυρνάει στη Βαρκελώνη για τα δύο επόμενα παιχνίδια με την Μπάγερν και στη συνέχεια θα φορέσει τη φανέλα της νέας του ομάδας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ “ΣΠΙΤΙ” ΤΟΥ ΜΕ ΝΕΑ ΦΑΝΕΛΑ

Στα δύο τελευταία του παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα για το ευρωπαϊκό κύπελλο, ο Καστέλ είναι εντυπωσιακός. Οι Καταλανοί προκρίνονται στον μεγάλο τελικό και ο Γάλλος βάζει την υπογραφή του με τα γκολ του. Άντε μετά να τον αποχωριστούν οι φίλαθλοι της ομάδας. Άντε να το δεχθεί και ο Παμπλίτο.

Για κακή (ή καλή) του τύχη, στον τελικό περνάει και η νέα του ομάδα, η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία αποκλείει την Ίντερ. Ο Καστέλ θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο με το “καλημέρα”, μόνο που θα πρέπει να το κάνει κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ωραία πράγματα. Ούτε επίτηδες να γινόταν!

Επαγγελματίας γαρ, δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς. Φοράει το “7” της Παρί και επιστρέφει στο “Καμπ Νου”, το οποίο αποτελούσε “σπίτι” του μέχρι πρόσφατα. Μπαίνει μέσα και πετυχαίνει δύο γκολ, εξοργίζοντας το κοινό που τον λάτρεψε. Η Μπάρτσα παίρνει τη νίκη με 3-2 μεν, αλλά όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό στο Παρίσι.

MVP ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΙ, ΑΛΛΑ…

Έχοντας διηγηθεί όλη την ιστορία της σχέσης του με τους Παμπλίτος στους νέους του συμπαίκτες, ο Καστέλ θα έχει και μια αναπάντεχη έκπληξη ενόψει της ρεβάνς. Οι ποδοσφαιριστές της Παρί αποφασίζουν να πληρώσουν τα εισιτήρια των μικρών φίλων του Ερίκ και να τους φέρουν στο Παρίσι για τον μεγάλο τελικό, προκειμένου να τον “φτιάξουν”.

Η έκπληξη είναι έκπληξη όμως, και ο Καστέλ δεν θα μάθει για την παρουσία τους, παρά μόνο την κατάλληλη στιγμή. Στο “κόλπο” έχουν μπει και οι γονείς του Γάλλου, οι οποίοι έχουν αναλάβει την προσοχή και τη διαμονή των Παμπλίτος στο Παρίσι.

Ο δεύτερος τελικός μεταξύ της Παρί και της Μπάγερν ξεκινάει και η Μπαρτσελόνα ανοίγει το σκορ. Οι Καταλανοί είναι στον έβδομο ουρανό, προηγούνται με δύο γκολ στο σύνολο, λογαριάζουν όμως χωρίς τον Καστέλ.

Το νέο απόκτημα της Παρί πετυχαίνει δύο γκολ, ενώ ακόμη ένα σκοράρει ο Μπουβιέ και έτσι οι Γάλλοι με σκορ 3-1 και 5-4 στο σύνολο στέφονται Πρωταθλητές Ευρώπης. Τα συναισθήματα των Παμπλίτος είναι ανάμικτα (όπως και του Καστέλ), αλλά σίγουρα χαίρονται κατά βάθος για τον φίλο τους.

Ειδικά ο αρχηγός τους, ο οποίος φαίνεται πως έχει αλλάξει στάση απέναντι στον Ερίκ, τον οποίο τελικά βλέπει μετά το ματς. Η έκπληξη πήγε βάσει σχεδίου και ο Καστέλ χαίρεται διπλά που βλέπει τους Παμπλίτος, αμέσως μετά τον τελικό, στο γεύμα που έχει κανονιστεί.

Αν μας ρωτήσετε τι πιστεύουμε ότι τον έκανε πιο χαρούμε από τα δύο, όσο περίεργο κι αν ακουστεί, θα πούμε το δεύτερο. Γιατί έτσι αυτός είναι ο Καστέλ…

 

Μην χάσετε το ένατο τεύχος του Ερίκ Καστέλ, με τίτλο “Τα πέντε πρώτα λεπτά”, στο Έθνος της Κυριακής που κυκλοφορεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

KI ΑΛΛΟΣ ΚΑΣΤΕΛ

Ερίκ Καστέλ #6: Το μυστικό του Παμπλίτο
Ερίκ Καστέλ #5: Η αεροπειρατεία
Ερίκ Καστέλ #4: Ο ημιτελικός
Ερίκ Καστέλ #3: Η αποβολή
Ερίκ Καστέλ #2: Η ρεβάνς
Ερίκ Καστέλ #1: Ο Ερίκ και οι Παμπλίτος
Ερίκ Καστέλ #7: Η νύχτα του Τιμπιντάμπο