<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />
Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Βιβλιοφαγικό mashup v116: Ποιοι είναι οι καλύτεροι συγγραφείς

Όλα τα λινκς, οι ειδήσεις, τα εξώφυλλα που χρειάζεται να ξέρεις αυτή τη βδομάδα από τον χώρο του βιβλίου.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Ο Νικόλας ρωτά, “Ποιοι είναι κατά τη γνώμη σας οι καλύτεροι συγγραφείς;

Φίλε Νικόλα, βλέπω το 2019 ανοίγει δυνατά και με τις ερωτήσεις του Με βάση τα βιβλία. Έχω απάντηση σε αυτό, αλλά δε νομίζω πως θα σε ικανοποιήσει:

Δεν υπάρχουν “καλύτεροι” συγγραφείς.

Υπάρχουν αγαπημένοι συγγραφείς; Φυσικά. Ο Kurt Vonnegut, ο Terry Pratchett, ο Stephen King είναι μερικοί από τους δικούς μου αγαπημένους. Αν εννοείς αυτό με το “καλύτεροι”, ορίστε!

Υπάρχουν σημαντικοί συγγραφείς; Χμ, συζητήσιμο. Εξαρτάται ποιον ρωτάς. Αν ρωτάς για παράδειγμα εμένα, θα σου πω πως για την ιστορία της λογοτεχνίας η Agatha Christie είναι πολύ πιο σημαντική συγγραφέας από τους James Joyce, Herman Melville και Marcel Proust ΜΑΖΙ. Αλλά είπαμε, εξαρτάται ποιον ρωτάς και πώς ορίζει το “σημαντικό”.

Υπάρχουν καλύτεροι συγγραφείς; Όχι, δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στην τέχνη, δεν μπορούμε να τους βάλουμε σε μια σειρά, ειδικά όταν δεν μπορούμε να ορίσουμε τι σημαίνει “καλύτερος”. Τα βιβλία, όπως και κάθε άλλη μορφή τέχνης, έχουν αξία μόνο στα μάτια του αναγνώστη, ο οποίος ορίζει τι του ταιριάζει και τι όχι. Ο όρος “καλύτερος” χρησιμοποιείται συχνά στα ίντερνετς για να φτιάξουμε τις λίστες μας (μόλις στο προηγούμενο Βιβλιοφαγικό mashup μιλούσαμε για τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία) και όλοι κατανοούν πως αυτό σημαίνει βασικά “ορίστε τα αγαπημένα μου 10 πράγματα”. Όμως δεν πιστεύω πως ο συγκεκριμένος όρος ταιριάζει ούτε έτσι, καταχρηστικά και γενικά δηλαδή, σε ένα τόσο ευρύ πεδίο όσο το να διαλέξουμε τους καλύτερους συγγραφείς στην ιστορία της λογοτεχνίας.

Και κάτι τελευταίο: Μην αγχώνεστε τόσο με τα “καλύτερα” χ ή ψ πράγματα. Μη φοβάστε να δοκιμάσετε πράγματα που δε θα σας βγουν, που θα σας απογοητεύσουν ή θα σας εκνευρίσουν. Υπάρχει τέχνη και πέρα από τον van Gogh, τον Tolstoy και τους Rolling Stones και σας περιμένει να την ανακαλύψετε.

Έχετε οποιαδήποτε ερώτηση για τα βιβλία; Ψάχνετε προτάσεις για ένα συγκεκριμένο είδος ή μια συγκεκριμένη διάθεση; Θέλετε να μάθετε κάτι για συγγραφείς ή για εκδοτικούς; Για τη λογοτεχνία γενικότερα; Θέλετε στοιχεία, αριθμούς, ονόματα, λίστες; Το βιβλιοφαγικό mashup έχει τις απαντήσεις, αρκεί να κάνετε τις ερωτήσεις.

Συμπληρώστε τη φόρμα παρακάτω και ίσως η δική σας ερώτηση να απαντηθεί σε μια από τις επόμενες Δευτέρες της στήλης μας.. Περιμένουμε τις ερωτήσεις σας!

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Μετά από 3 εορταστικές εβδομάδες, η στήλη επανέρχεται για να μιλήσει για όλα τα βιβλία που κυκλοφόρησαν μέσα στις τελευταίες ημέρες του προηγούμενου χρόνου και τις πρώτες του 2019.

Ξεκίνημα με τις Εκδόσεις Κέδρος που επανήλθαν με 2 σημαντικά βιβλία. Το ‘Μπέρεν και Λούθιεν’ (‘Beren and Lúthien’, 2017) είναι μια ερωτική ιστορία στη Μέση Γη του J.R.R. Tolkien, ένας ακόμη μύθος που προστίθεται στην κοσμογονία που έστησε ο σπουδαίος συγγραφέας και ανέστησε ο γιος του Christopher, κατευθείαν από τις σελίδες του ‘Σιλμαρίλιον’.

Ο θνητός Μπέρεν και η αθάνατη Λούθιεν συναντούν την αντίσταση του πατέρα της Λούθιεν και βασιλιά των Ξωτικών, ο οποίος θα αναθέσει μια τρομερή δοκιμασία. Μια δοκιμασία που θα δώσει στον Μπέρεν το χέρι της Λούθιεν, αλλά θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον φοβερό Μόργκοθ. Ένα έργο που οι φανς του Tolkien δεν πρέπει να χάσουν.

Μαζί οι Εκδόσεις Κέδρος μας φέρνουν επιτέλους το μυθιστόρημα του David Foster Wallace, ‘Ο χλομός βασιλιάς’ (‘The Pale King’, 2011). Το ημιτελές, τελευταίο έργο του Wallace που αυτοκτόνησε το 2008, εκδόθηκε μετά το θάνατό του, 15 χρόνια μετά το ‘Infinite Jest’. Οι χαρακτήρες του βιβλίου κινούνται γύρω από ένα παράρτημα της Φορολογικής Υπηρεσίας, εκεί όπου οι υπάλληλοι παλεύουν με τη ρουτίνα της δουλειάς τους. Ένα βιβλίο δύσκολο να περιγραφεί, με τα θέματα της μοναξιάς, της κατάθλιψης και της ανίας να επανέρχονται μέσα στα 50 κεφάλαιά του. Το κύκνειο άσμα ενός μεγάλου συγγραφέα.

Ένα βιβλίο που βρίσκεται στη wishlist μου από τη στιγμή της έκδοσής του στα αγγλικά μας φέρνουν οι Εκδόσεις Πατάκη. Το μυθιστόρημα ‘Η γάτα μου η Γιουγκοσλαβία’ (‘My Cat Yugoslavia’, 2014) του Φινλανδού με Κοσοβάρικη καταγωγή Pajtim Statovci μιλά για μια οικογένεια Μουσουλμάνων από το Κόσοβο που αναγκάζεται να μεταναστεύσει στη Φινλανδία μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Ένα βιβλίο που αγγίζει τα θέματα της προσωπικής ταυτότητας των μεταναστών, του Μουσουλμάνων, των ομοφυλόφιλων, ενώ περιέχει στις σελίδες του και μια γάτα που μιλάει, ποιος δεν αγαπά μια γάτα που μιλάει;

Μαζί έρχεται και το ντεμπούτο του Tom Hanks στη συγγραφή, με τη συλλογή διηγημάτων ‘Ασυνήθιστα στοιχεία’ (‘Uncommon Type’, 2017). Το βιβλίο του ηθοποιού περιέχει 17 σύντομες ιστορίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν μια γυναίκα μετά το διαζύγιο, ένας βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας ηθοποιός, ένας αρθρογράφος μιας μικρής πόλης και άλλοι χαρακτήρες. Τα διηγήματα του Hanks αποτίουν φόρο τιμής στη γραφομηχανή, με τις αναφορές σε αυτή να είναι το κοινό στοιχείο που δένει μεταξύ τους τις ιστορίες του βιβλίου.

Μικρή έκπληξη από τις Εκδόσεις Στάσει Εκπίπτοντες, που μας φέρνουν το πρώτο έργο της Karen Joy Fowler στα ελληνικά. Η συλλογή ιστοριών επιστημονικής φαντασίας ‘Η δική της επιστήμη’ (‘The Science of Her’, 2013) συγκεντρώνει 3 διηγήματα, ανάμεσα στα οποία και την ομώνυμη ιστορία που μιλά για την πρώτη παλαιοντολόγο της Αγγλίας, αλλά κι ένα κείμενο της Fowler για τη μητρότητα και μια συνέντευξη της για να τη γνωρίσουμε καλύτερα.

Ένα απροσδόκητο βιβλίο που δε θα πρέπει να χάσουμε, από ένα μικρό εκδοτικό και τη συγγραφέα των ‘The Jane Austen Book Club’ και ‘We Are All Completely Beside Ourselves’.

Ένας βιβλιοθηκάριος λειτουργεί μια παράξενη βιβλιοθήκη στο Σαν Φρανσίσκο. Σε αυτή, όλοι μπορούν να γίνουν συγγραφείς. Χρειάζεται απλά να φέρει κανείς το χειρόγραφό του και να το αφήσει στα ράφια της βιβλιοθήκης. Ο βιβλιοθηκάριος δεν πληρώνεται, κάνει αυτή τη δουλειά γιατί πιστεύει πως είναι σημαντική. Μια πανέμορφη γυναίκα εμφανίζεται στη βιβλιοθήκη, μια γυναίκα που θα αλλάξει τη ζωή του βιβλιοθηκάριου και που μαζί θα ερωτευτούν και θα αναζητήσουν μια έκτρωση στο Μεξικό. Αυτό είναι το ‘Η έκτρωση’ (‘The Abortion’, 1971) του Richard Brautigan, έναν συγγραφέα που μας επανασυστήνεται στα ελληνικά μετά από πολλά χρόνια από τις Εκδόσεις Ενύπνιο. Ο Brautigan είναι ένα όνομα που αξίζει να ανακαλύψουμε μέσα από αυτό το χιουμοριστικό και φωτεινό ανάγνωσμα.

Τέλος για σήμερα με μια βόλτα από τις Εκδόσεις Bell, εκεί όπου έφτασε η επανέκδοση του μυθιστορήματος ‘Η μικρή τυμπανίστρια’ (‘The Little Drummer Girl’, 1983) του John le Carré, με την ευκαιρία της τηλεοπτικής σειράς του BBC. Το βιβλίο παρακολουθεί την Τσάρλι, μια ηθοποιό που κάνει τις διακοπές της Μυκόνο, εκεί που θα συναντήσει τον Τζόσεφ, έναν γοητευτικό άντρα και πράκτορα των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, που σκοπός του είναι να χρησιμοποιήσει την Τσάρλι για να παγιδεύσει τον αρχηγό της παλαιστινιακής τρομοκρατικής ομάδας.

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2019

Για άλλη μια χρονιά το Βιβλιοφαγικό mashup είναι εδώ για να σας βοηθήσει να διαβάσετε!

Όχι πως χρειάζεστε ιδιαίτερη βοήθεια, το κάνετε εξαιρετικά καλά και μόνοι σας, αλλά όπως κάθε Γενάρη εγώ θα σας προτείνω τις δικές μου αναγνωστικές προκλήσεις. Έτσι, σε περίπτωση που θέλετε λίγο περισσότερο challenge στην αναγνωστική σας ζωή.

Το #readathon19 του somuchreading επιστρέφει για 5η συνεχή χρονιά, εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τα ό,τι είχατε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Οι διαφορετικές προτάσεις για τα βιβλία που ταιριάζουν στο readathon αποτελούν παρελθόν και το 2019 ανακηρύσσεται σε έτος decluttering!

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως το #readathon19 έχει ένα και μόνο στόχο φέτος: Να σας βοηθήσει να μειώσετε τα αδιάβαστα βιβλία που έχουν γεμίσει τη βιβλιοθήκη (και ολόκληρο το σπίτι σε μερικές περιπτώσεις, γκουχ γκουχ). Μέσα στη χρονιά θα αφοσιωθούμε στο να διαβάσουμε περισσότερα βιβλία από τα όσα έχουμε αδιάβαστα, παρά στο να αγοράσουμε καινουρια που με τη σειρά τους θα μείνουν για καιρό στα ράφια μας.

Οι 3 στόχοι του #readathon19 είναι:

  • Αγοράζω 1 νέο βιβλίο για κάθε 3 αδιάβαστα που ολοκληρώνω

  • Αγοράζω 1 νέο βιβλίο για κάθε 5 αδιάβαστα που ολοκληρώνω

  • Αγοράζω 1 νέο βιβλίο για κάθε 7 αδιάβαστα που ολοκληρώνω

Κάθε αναγνώστης επιλέγει το δικό του στόχο, ανάλογα με τα πόσα βιβλία έχει ήδη στη βιβλιοθήκη του και το πόσο μπορεί να κρατηθεί πριν ορμήσει σε ένα βιβλιοπωλείο και φωνάξει “ΕΝΑ ΑΠ’ ΟΛΑ”, αλλά το βασικό νόημα είναι κοινό για όλους: Λιγότερες αγορές, μεγαλύτερη επανεκτίμηση των βιβλίων που ήδη έχουμε στη διάθεσή μας.

Δεν είναι όμως οι ενήλικες που χρειάζονται μια αναγνωστική πρόκληση, σωστά; Το kidsreadathon είναι και πάλι εδώ για να βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να διαβάσουν περισσότερο και να κάνουν την ανάγνωση ακόμη πιο fun από ό,τι είναι (αν είναι αυτό δυνατό δηλαδή, το διάβασμα είναι πολύ διασκεδαστικό από μόνο του).

Το #kidsreadathon19 της Κόκκινης Αλεπούς και του somuchreading επιστρέφει και τη νέα χρονιά με 52 νέες αναγνωστικές προτάσεις και μια μεγάλη αλλαγή: Μερικές από τις προτάσεις είναι διαφορετικές για διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ. Βοηθήστε τους μικρούς σας αναγνώστες να ανακαλύψουν τη μαγεία των ιστοριών, να διαβάσουμε διαφορετικά βιβλία και θέματα, να μάθουν να δοκιμάζουν και να βγαίνουν έξω από το αναγνωστικό comfort zone τους. Ας κάνουμε το 2019 ακόμη πιο βιβλιοφιλικό

Η πιο παιχνιδιάρικη πλευρά της ανάγνωσης είναι εδώ!

Πληροφορίες για τα #readathon19 και #kidsreadathon19.

Δηλώσεις συμμετοχής στα #readathon19 και #kidsreadathon19.

Ο γενικός αναγνωστικός στόχος του 2019 που μπορείτε να δηλώσετε στο Goodreads.

ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2019

Μιας και είμαστε στις αρχές του χρόνου και αυτό είναι το πρώτο Βιβλιοφαγικό mashup του ‘19, δε θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε στην ύλη μας και το αναγνωστικό ημερολόγιο των επόμενων 12 μηνών, έτσι για να ξέρουμε τις πιο βασικές λογοτεχνικές και βιβλιοφιλικές ημερομηνίες και events.

1/2 World Read Aloud Day

14/2 International Book Giving Day

22/2 Το ‘Where’d You Go, Bernadette’ βγαίνει στα σινεμά της Αμερικής

20/3 Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης

21/3 Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

25/3 Ημέρα Ανάγνωσης Tolkien

1-4/4 Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια

2/4 Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

5/4 Το ‘Pet Sematary’ βγαίνει στα σινεμά της Αμερικής

6-7/4 Fantasmagoria

19-21/4 Comicdom Con

23/4 Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

23/4 300ή επέτειος της έκδοσης του ‘Robinson Crusoe’

2/5 Harry Potter Day

4/5 Free Comic Book Day

6/5 100η επέτειος του θανάτου του L Frank Baum

9-12/5 Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης

10-12/5 The Comic Con

21/5 Απονομή Man Booker International Prize

22/5 Sherlock Holmes Day

25/5 Towel Day

26/5 Dracula Day

Άνοιξη '19 Το ‘Catch-22’ στριμάρει στο Hulu

16/6 Bloomsday

Πρώτο μισό του '19 Το ‘Good Omens’ στριμάρει στο Amazon Prime Video

1/8 200η επέτειος της γέννησης του Herman Melville

9/8 Book Lovers Day

9/8 Το ‘Artemis Fowl’ βγαίνει στα σινεμά της Αμερικής

10-26/8 Διεθνής Έκθεση Βιβλίου του Εδιμβούργου

6/9 Το ‘It: Chapter Two’ βγαίνει στα σινεμά της Αμερικής

10/9 Ημέρα έκδοσης του ‘The Testaments’ της Margaret Atwood, sequel του ‘The Handmaid’s Tale’

13/9 Roald Dahl Day

22/9 Hobbit Day

10ος Φantasticon

10ος Απονομή Nobel Prize in Literature, ίσως

11/10 Το ‘The Goldfinch’ βγαίνει στα σινεμά της Αμερικής

14/10 Απονομή Man Booker Prize

16-20/10 Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

22/11 200η επέτειος της γέννησης της George Eliot

12ος 150η επέτειος της έκδοσης του ‘War and Peace’

12ος AthensCon

25/12 Το ‘The Little Women’ βγαίνει στα σινεμά της Αμερικής

AND NOW, THIS

Αυτή εδώ η τεράστια βιβλιοθήκη είναι η μεγαλύτερη τοιχογραφία του κόσμου και βρίσκεται στο Incheon της Κορέας.

Χρειάστηκαν 865,400 λίτρα μπογιάς και 550,000,000 won (περίπου €430,000 δηλαδή) για να ολοκληρωθεί το 23,689 τετραγωνικών μέτρων έργο. Η τοιχογραφία απεικονίζει την ιστορία ενός αγοριού που μεγαλώνει και αποτελείται από 16 βιβλία, τα εξώφυλλα των οποίων δείχνουν τις 4 εποχές: Ανοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ #INSTAVIVLIO

Επέστρεψε το mashup, επέστρεψαν και οι φωτογραφίες του #instavivlio φυσικά. Για να δούμε τι ετοίμασαν για εμάς οι βιβλιόφιλοι του Instagram την πρώτη, χιονισμένη εβδομάδα του 2019.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The little book of Hygge || Meik Wiking . “Μελετώ την ευτυχία. Κάθε μέρα προσπαθώ να απαντήσω σε ένα ερώτημα: γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι από άλλους; Μου είπαν ότι οι μουσικοί μπορούν να κοιτάζουν τις νότες και ακούνε τη μουσική στο μυαλό τους. Το ίδιο συμβαίνει και σε μένα όταν κοιτάζω τα δεδομένα της ευτυχίας. Ακούω τους παρηγορητικούς ήχους μίας καλής ζωής. Ακούω τη χαρά, το αίσθημα της εγγύτητας και τα κίνητρα των ανθρώπων.” . Βαθμολογία: 3,5/5 ————————————————————— #Book15 #85togo #thelittlebookofhygge @minoasbooks . . . . . #the100books #Jan2019 #challengemyself #mychallenge #mindtraveling #bookstagram #book #bookworm #bookaddict #booklover #instabook #instavivlio #reading #diavazo #trikalakorinthias #minoas #snow #hygge #travelgreece #meikwiking #minoasbooks #greekbookstagram #booksofinstagram #bookseverywhere #ekdoseisminoas

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη t h e 1 0 0 b o o k s (@_the100books_) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Helen Cullen- The lost letters of W. Woolf . . First snow of the year (after a loong time) here in Naoussa (GR) I love winter so much for this view! If i could be a tale character, i'll be the snow queen for sure . . Το βιβλίο αυτό είναι τόσο ανάλαφρο όσο το χιόνι της φωτογραφίας. Ποσό τυχαίο είναι που η αγαπημένη μου μέχρι στιγμής είναι η άγνωστη ΓΟΥΙΝΤΕΡ ; Η Γουίντερ είναι το ίδιο ρομαντική και ονειροπόλα όπως εγώ, κάθε φορά που διαβάζω τα γράμματα της μαζί με τον Γουίλιαμ νιώθω την ίδια ταραχή γιατί ελπίζω πως ό,τι ψάχνει θα το βρει

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Σέβη-Μαρία (Sevi) (@mysecretbook) στις

AMOS OZ: 1939 - 2018

Το 2018 μας πήρε, όπως είδαμε και στην ανασκόπησή μας για το αναγνωστικό ‘19, αρκετούς σπουδαίους συγγραφείς. Μέσα στις τελευταίες μέρες όμως, λίγο πριν η χρονιά δύσει και μια νέα ανατείλει, έδυσε και το αστέρι ενός ακόμη σπουδαίου συγγραφέα.

Ο Amos Oz γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1939 στην Ιερουσαλήμ και πέθανε στις 28 Δεκεμβρίου 2018, σε ηλικία 79 ετών, στο Τελ Αβίβ. Ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς και διανοούμενους του Ισραήλ, ο Oz άφησε πίσω του 14 μυθιστορήματα και πολλές συλλογές διηγημάτων και κειμένων. Είναι ο Ισραηλινός συγγραφέας με τις περισσότερες μεταφράσεις έργων του σε γλώσσες του κόσμου, ανάμεσα στις οποίες φυσικά και τα ελληνικά.

Το ίσως γνωστότερο από τα έργα του είναι η ‘Ιστορία αγάπης και σκότους’ (‘A Tale of Love and Darkness’, 2002), τα απομνημονεύματα του Oz από την παιδική του ηλικία. Στις σελίδες του για πρώτη φορά αναφέρονται γεγονότα της ζωής του συγγραφέα που ο ίδιος δεν είχε συζητήσει προηγουμένως, όπως η αυτοκτονία της μητέρας του το 1952, όταν ο Amos Oz ήταν 12 ετών.

Ο Ισραηλινός συγγραφέας βρισκόταν συχνά στη συζήτηση για το Νόμπελ Λογοτεχνίας και το γεγονός πως σημαντικό κομμάτι αναγνωστών της παγκόσμιας λογοτεχνίας θεωρούσε τον Oz ως πραγματικά άξιο μιας τέτοιας βράβευσης είναι πολύ σημαντικότερη τιμή για ένα συγγραφέα από ό,τι το ίδιο το Νόμπελ.

Τα βιβλία του Amos Oz κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Αναζητήστε τα και τιμήστε τον συγγραφέα (και όλους τους συγγραφείς που φεύγουν από κοντά μας) διαβάζοντας τα όσα έγραψε.

ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Η EMILY DICKINSON

Δεν είναι θαρρώ η πρώτη φορά που ένα βίντεο του Nerdwriter εμφανίζεται εδώ στη στήλη. Είναι απολύτως λογικό όμως, αφού τα επεξηγηματικά, με ρυθμό και πολύ ενδιαφέροντα βίντεο που στήνει έχουν πολλές φορές και λογοτεχνικό ενδιαφέρον.

Σε αυτό που θα δείτε εδώ πιο κάτω, ο Nerdwriter μας εξηγεί τον τρόπο που η Emily Dickinson έχτιζε τα έργα της. Παίρνοντας το παράδειγμα του ‘Tell all the truth but tell it slant’, μας αναλύει μέσα σε 6:30 λεπτά το ποίημα. Μαζί, μας δίνει να καταλάβουμε πως τα ποιήματα της Dickinson δεν είναι ποτέ αυτό που φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο εδώ παρακάτω. Νομίζω πως αρκετοί από εσάς, όπως κι εγώ, θα αναζητήσετε την ποίηση της Emily Dickinson με ανανεωμένο ενδιαφέρον.

RANDOM LINKS

Τα best-of του αναγνωστικού και λογοτεχνικού 2018, αυτό είναι το χειρότερο σεξ που θα διαβάσεις στη λογοτεχνία, ταξιδεύουμε στην αρχαία Αίγυπτο (και την αρχαία Ελλάδα) με το ‘Pyramids’, με ποιους τρόπους άλλαξαν τα βιβλία μέσα στο 2018, η λίστα των 100 φετινών Βρετανικών bestsellers, η ΕΕ δίνει €1,500,000 για να σώσει λογοτεχνικά έργα ξεχασμένων γυναικών συγγραφέων του 16ου με 18ου αιώνα, η συνέντευξη της Έρσης Σωτηροπούλου στο The Millions, ένα λογοτεχνικό quiz για το ‘18, πώς τα ερωτικά βιβλία μπορούν να σώσουν το σεξ των straight, το διάβασμα είναι ξανά στη μόδα, το βιβλίο του μέλλοντος είναι εδώ αλλά δεν είναι αυτό που περιμέναμε, για τη σημασία των βιβλίων καθώς μεγαλώνουμε, οι λέσχες ανάγνωσης στην εποχή του ίντερνετ διανύουν μια δεύτερη περίοδο άνθησης, το Instagram βοηθά την άνοδο των ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων, το συναισθηματικό ταξίδι της συγγραφής φανταστικού, πώς το ‘The Lord of the Rings’ άλλαξε για πάντα τον εκδοτικό κόσμο, για την συνειδητοποίηση πως ένα καλό βιβλιοπωλείο δεν έχει να κάνει μόνο με τα βιβλία, ορίστε τι προέβλεψε για το 2019 ο Isaac Asimov πίσω στο 1983, η κρυφή σχέση των William Faulkner και Charles de Gaulle, τι να διαβάσετε κατά την αποθεραπεία εγχείρησης στήθους, γιατί οι μικρές πόλεις είναι ιδανικές για την αστυνομική λογοτεχνία, όταν οι στίχοι των τραγουδιών γίνονται λογοτεχνία, τι έμαθα με το να βγω από το ίντερνετ και να διαβάσω 12 βιβλία σε μια εβδομάδα, γιατί υπάρχουν τόσα πολλά βιβλία που έχουν το “fuck” στον τίτλο τους, είναι το ‘The Catcher in the Rye’ σχετικό 100 χρόνια μετά την έκδοσή του, πώς ο Χίτλερ σχεδόν κατέστρεψε το Μεγάλο Αμερικανικό Μυθιστόρημα, γιατί μας ενθουσιάζουν τα μικροσκοπικά παιχνίδια, θα πρέπει άραγε να δούμε τη σειρά ‘My Brilliant Friend’ αν αγαπήσαμε το βιβλίο της Elena Ferrante, η εκκεντρική ζωή του Victor Hugo.

ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • 24MEDIA NETWORK

PRINT