ΘΕΑΤΡΟ

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το Χορν

Στις 8 Μαΐου θα μάθουμε ποιος θα φορέσει στο λαιμό του τον τιμητικό σταυρό.

Με ψυχεδελική πίστη στην ενδιαφέρουσα πλευρά του name dropping οι Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Γιάννος Περλέγκας, Μάκης Παπαδημητρίου, Θάνος Τοκάκης, Χάρης Φραγκούλης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Πανταζάρας έρχονται ως παραδείγματα για να μας υπενθυμίσουν έναν θεσμό που σήμερα, δεκαεπτά χρόνια και βραβεύσεις μετά, δεν έχει χάσει ούτε σπιθαμή από την αίγλη του.

Ο χρυσός σταυρός του Δημήτρη Χορν περνιέται συνοδεία περγαμηνής κάθε χρόνο στο λαιμό εκείνου του ηθοποιού που άφησε το κοινό να φύγει από την αίθουσα λίγο πιο προβληματισμένο, λίγο πιο σκεπτόμενο, λίγο πιο χαρούμενο, λίγο πιο διαφορετικό από αυτό που ήταν πριν ξεκινήσει η παράσταση.

Μαζί με την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, ο σταυρός του Δημήτρη Χορν αποτελεί την μεγίστη των τιμών για έναν νέο ηθοποιό και δημιουργεί τις μεγαλύτερες προσδοκίες για το μέλλον αυτού στο θεατρικό γίγνεσθαι.

*Πριν πέσει η καρτέλα με τους υποψήφιους ηθοποιούς για φέτος ότι η απονομή των βραβείων θα γίνει την Δευτέρα 8 Μαΐου στο Θέατρο Δημήτρης Χορν στις 20.00 το βράδυ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΗΣ

(Φωτογραφία: Νίκος Πανταζάρας)

Για την ερμηνεία του: Στην παράσταση ‘Μητρόπολη/Χορός και Άγγελος από το Πανάρχαιο δράμα’ σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Αργύρη Πανταζάρα στο Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΙΜΠΗΣ

Για την ερμηνεία του: Στο έργο ‘Το δέντρο του Οιδίποδα’ της ομάδας Ιδέα σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη στο Θέατρο Θησείον.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΑΡΡΟΣ

Για την ερμηνεία του: Στο έργο ‘Έγκλημα και Τιμωρία’ του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη στο Εθνικό Θέατρο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

Για την ερμηνεία του: Στο έργο ‘Η αρρώστια της νιότης’ του Φέρντιναντ Μπούκνερ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου στην Ακαδημία Πλάτωνος.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ

Το φαβορί: Δεν θα λέγαμε ότι υπάρχει κάποιο, ωστόσο ο Γιώργος Κατσής ίσως έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω της ιδιαιτερότητας της σύλληψης της παράστασης που πρωταγωνίστησε.

Η έκπληξη αλά Gael Garcia Bernal των βραβείων: Ο Γιώργος Νιάρρος για τον όχι και τόσο αναμενόμενος Ρασκόλνικοφ επί σκηνής.

Η Πρόβλεψη: Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης θα φύγει με τον χρυσό σταυρό στο λαιμό.

* Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Κώστας Γεωργουσόπουλος, Σταμάτης Φασουλής, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

** Ο περσινός νικητής Αργύρης Πανταζάρας θα φορέσει στον νικητή τον σταυρό του Δημήτρη Χορν.

*** Στην εκδήλωση θα παραστεί η Νατάσα Μποφίλιου η οποία και θα ερμηνεύσει τραγούδια που έγιναν γνωστά από τη φωνή του Δημήτρη Χορν.