ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

‘The Wire’ vs. ‘Deadwood’: Όλους αυτούς κάπου τους έχω ξαναδεί

Τα δύο κλασικά αριστουργήματα του ΗΒΟ είναι γεμάτα με ηθοποιούς που βλέπουμε παντού εδώ και μια δεκαετία.

Το ήξερες ότι ένας μέσος θεατής αμερικάνικων σειρών και ταινιών βλέπει κατά μέσο όρο στην οθόνη του έναν πρώην πρωταγωνιστή του “Deadwood” ή του “Wire” μία φορά κάθε 17 ώρες;

Ούτε εγώ το ήξερα.

Και γενικά δεν ισχύει, μη μου δίνετε σημασία, μέχρι χτες έκανα διακοπές.

Αυτό που ισχύει ωστόσο είναι πως κατά γενική ομολογία αυτές οι δύο σειρές είχαν τα σπουδαιότερα καστ της μοντέρνας τηλεόρασης, ηθοποιούς που ακόμη κι όσοι δεν ήταν γνωστοί πριν την προβολή των σειρών, πλέον τους συναντούμε όλη την ώρα σε ρόλους σε ό,τι γυρίζεται. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις από κάτω μέρος αυτών των δύο καστ.

Και ξέρεις, πάντα η αναγνώριση αυτή συνεοδεύεται από ένα μικρό αίσθημα ζεστασιάς. “Ωχ, ο Λέστερ!” “Αμάν, ο Μπανκ!” “Ωπ, ο Σολ Σταρ!” “ΠΑΙΔΙΑ Η ΚΑΛΑΜΙΤΙ ΤΖΕΗΝ!” κλπ. Δεν έχει φτάσει ακόμα η μέρα που κάποιος αναγνώρισε πρωταγωνιστή του “Wire” ή το “Deadwood” σε άλλη σειρά ή ταινία και δεν τρελάθηκε από τη χαρά του.

(Με τρανή εξαίρεση την Άννα Γκαν και τους έξαλλους φανς του “Breaking Bad”.)

Τώρα, γιατί τα λέμε όλα αυτά; Πρώτα και κύρια, επειδή είναι 17 Αυγούστου και ειλικρινά έχει τόση μικρή σημασία τι θα πούμε, που νομίζω πως αν απλά πόσταρα lorem ipsum για όλη τη βδομάδα θα το έπαιρναν χαμπάρι 13 άτομα, εκ των οποίων τα 6 θα γέλαγαν, τα 6 θα μούτζωναν την οθόνη, και ένας θα ρώταγε πού είναι το “Oldboy”.

Όμως όχι! Υπάρχει όντως λόγος που τα λέμε σήμερα όλα αυτά, και έχει να κάνει με το timing δύο κατά κάποιο τρόπο επιστροφών.

Στο ΗΒΟ έκανε αυτή τη βδομάδα πρεμιέρα η νέα μίνι σειρά του Ντέιβιντ Σάιμον, “Show Me a Hero”, συνεχίζοντας την σπουδαία συνεργασία του πρώην δημοσιογράφου και νυν δημιουργού με το κανάλι, συνεργασία που φυσικά θα έχει για πάντα ως πιο αστραφτερό διαμάντι το “Wire”.

Παράλληλα, o Γκάρετ Ντίλαχαντ του “Deadwood” τουήταρε πριν λίγες μέρες πως ακούει έντονες φήμες για μια reunion ταινία της σειράς που πριν σχεδόν μια δεκαετία κόπηκε τόσο απότομα και άδοξα, με την τότε υπόσχεση 2 τηλεταινιών που θα έκλειναν την ιστορία, οι οποίες δεν ήρθαν ποτέ.

 

Οι βίοι του “Wire” και του “Deadwood” δεν είναι ακριβώς παράλληλοι, όμως χάρη σε αυτούς τους διαφορετικούς λόγους, αυτές τις μέρες βρίσκονται ξανά στο μυαλό πολλών από τους ανθρώπους που τα αγάπησαν. Γι’αυτό κι εμείς θυμόμαστε τους δύο μεγαλειώδεις θιάσους και αναρωτιόμαστε αν μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στους δύο, κοιτώντας τις 10 πιο κλασικές φάτσες από τον καθένα.

Deadwood

Τίμοθι Όλιφαντ

Ο σερίφης της πόλης δίχως νόμους είχε στο “Deadwood” τον άτσαλο ρόλο του να είναι πρωταγωνιστής μιας σειράς η οποία στην πραγματικότητα είχε πρωταγωνιστή κάποιον άλλον. Συμβαίνουν αυτά. Ο Όλιφαντ παρόλ’αυτά υπήρξε φοβερός όπου χρειάστηκε (στο arc της 2ης σεζόν με τον γιο του ας πούμε) κι έκτοτε είναι σταθερά ένας από αυτούς τους περίεργους τύπους που ακροβατούν περίτεχνα ανάμεσα στο γοητευτικό και το douchey ώστε να είναι, τελικά, απολύτως συναρπαστικοί, όπου κι αν εμφανίζονται, για οσοδήποτε διάστημα. Έκανε λίγα και εκλεκτά guests (“The Office”, “The Mindy Project”, “The League”) και ήταν παντού τρομερός, όμως το απόλυτό του claim για την τηλεοπτική αθανασία ήταν το “Justified”, που πραγματικά κάποτε πρέπει να ξαναπιάσω για να το τελειώσω.

Πού θα τον δούμε μετά: Στο “Snowden”, το επόμενο πολιτικό θρίλερ του Όλιβερ Στόουν, του οποίου το σχιζοφρενικό καστ συνδυάζει τον Όλιφαντ με τον Ζάκαρι Κουίντο, τον Νίκολας Κέιτζ και την Σέιλιν Γούντλεϊ. (Κανείς από όλους αυτούς δεν παίζει τον Σνόουντεν.)

Ίαν ΜακΣέιν

Ξέρεις ότι έχεις πετύχει έναν ρόλο που ανήκει στο τηλεοπτικό πάνθεον όταν είσαι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του “Ιησού από τη Ναζαρέτ”, δηλαδή ενός από τα πιο διάσημα και πολυπαιγμένα θεάματα στην ιστορία της ανθρωπότητας, και παρόλ’αυτά πλέον κάθε φορά που το ξαναβλέπει κάποιος φρικάρει την πρώτη φορά που βλέπει τον Ιούδα κι αρχίζει να φωνάζει ΑΜΑΝ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ COCKSUCKA ΜΟΥ Ο ΑΛ ΣΟΥΕΡΑΝΤΖΕΝ. Κι ενώ είναι τρελό φυσικά να μιλάμε για την καριέρα ενός τέτοιους ηθοποιού, οφείλω προσωπικά να σημειώσω την μικρή απόλαυση του να τον βλέπω σε διακριτκά απολαυστικούς ρόλους σε 2 καλτ απολαύσεις του 2014, τα “John Wick” (JOHN WICK) και “Hercules”. Τηλεοπτικά, ήταν τέλειος στο ψιλο-παρεξηγημένο “Kings”.

Πού θα τον δούμε μετά: *κοιτάει δακρυσμένος τον ουρανό, ψιθυρίζει* Στο “Game of Thrones”.

Άννα Γκαν

Από σύζυγος του Σεθ Μπούλοκ σε σύζυγος του Γουόλτερ Γουάιτ η διαφορά μπορεί να είναι μέχρι και 2 βραβεία Έμμυ, τα οποίο προσωπικά πανηγύρισα λες κι ήταν γκολ του Ντρογκμπά.

Πού θα τη δούμε μετά: Στο επόμενο spin-off του “Criminal Minds”. Συγχαρητήρια στον ατζέντη της μην ξεχάσουμε να πούμε.

Τζον Χοκς

O αξιαγάπητος βοηθός του Σεθ Μπούλοκ και μια από τις πιο παράξενες φάτσες που έχουμε δει ποτέ για πρωταγωνιστή στο Χόλιγουντ, έκανε το μεγάλο του άνοιγμα στο σινεμά με το σπουδαίο “Winter’s Bone”, για το οποίο και τσίμπησε υποψηφιότητα Όσκαρ. Έκτοτε κέρδισε τσουβάλια με υποψηφιότητες από ενώσεις κριτικών για εξαιρετικούς ρόλους στα “Martha Marcy May Marlene” και “The Sessions”, έπαιξε λίγο Σπίλμπεργκ (“Lincoln”), έπαιξε λίγο Μάικλ Μαν (μικρός αλλά σημαντικός ρόλος στο “Miami Vice”), έπαιξε “Eastbound & Down”, έπαιξε Έιμι Σούμερ (στο φοβερό “12 Angry Men Inside Amy Schumer”) και γενικά για να μη το κουράζουμε, αν θες ποιότητα στην ταινία σου, με τον Τζον Χοκς δεν πρόκειται να αστοχήσεις.

Πού θα τον δούμε μετά: Στο 3D βιογραφικό δράμα (ζγουάου) “Everest” του Μπαλταζαρ Κορμακούρ, μαζί με Τζέικ Τζίλενχαλ, Τζος Μπρολίν, Σαμ Ουόρθινγκτον, Ρόμπιν Ράιτ, Τζέισον Κλαρ, Κίρα Νάιτλι, Έμιλι Γουώτσον OMFG ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Κιμ Ντίκενς

Δεν έχει υπάρξει φορά που να έχω δει την Κιμ Ντίκενς σε σειρά και να μην έχω κάνει ατομικό κύμα. Η αξέχαστη Τζόουνι Σταμπς του “Deadwood” ήταν σταθερή πηγή ποιότητας όλη αυτή την τελευταία δεκαετία, είτε εμφανιζόταν σε μια σειρά για 2-3 επεισόδια είτε κρατούσε πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν είχε καταφέρει δυστυχώς να στεριώσει κάπου, πλην Νέας Ορλεάνης για λίγο καιρό σε μια σειρά του Ντέιβιντ Σάιμον (κάνοντάς την έτσι τον μοναδικό ηθοποιό όλης αυτής της λίστας που έχει πρωταγωνιστήσει και για τον Σάιμον και για τον Μιλτς, εύγε), αλλά αυτό εικάζουμε πως σύντομα θα αλλάξει. Την είδαμε να μοιράζεται awesomeness στην οθόνη με τον Σώγιερ στο “Lost”, να γίνεται μέρος του οικογενειακού δράματος του Ματ Σάρασεν στο “Friday Night Lights”, να χαραμίζεται στην 3η σεζόν του “House of Cards”, να βάζει έτσι στο χαλαρό κι έναν Ντέιβιντ Φίντσερ στο βιογραφικό της με το “Gone Girl”, να πρωταγωνιστεί στο “Treme” και γενικά να δίνει ποιότητα.

Πού θα την δούμε μετά: Να πρωταγωνιστεί στο “Fear the Walking Dead”, το spin-off του “Walking Dead”, ελπίζοντας να μην έχει την ίδια μοίρα με το 95% του καστ εκείνης της σειράς.

Γκάρετ Ντίλαχαντ

Η πιο απολαυστικά americana μούρη όλης της σειράς (κι αυτό λέει πολλά), ο Ντίλαχαντ έχει παίξει σε αρκετές ταινίες και σειρές μετά το “Deadwood” που θα μπορούσε να στηρίξει ένα ξεχωριστό κείμενο από μόνος του. Μέχρι και το στο ίδιο το “Deadwood” δύο ρόλους έπαιξε, για τέτοια μηχανή μιλάμε. Στην τηλεόραση είχε βασικούς ή πρωταγωνιστικούς ρόλους στο “Sarah Connor Chronicles” (πολύ υποτιμημένη τηλεόραση), “The 4400”, “Life” (κι άλλη υποτιμημένη τηλεόραση), “Justified”, “John from Cincinnati” (μάντεψε, ναι, επίσης υποτιμημένη τηλεόραση) και “Raising Hope” ενώ στο σινεμά είχε χαρακτηριστικούς ρόλους σε 2 Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας (“No Country for Old Men” και “12 Years a Slave”, τι γλέντι είναι αυτό), στο “Winter’s Bone”, στο υπέροχο “Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford”, όπως και τον βασικό ρόλο κακού στο “Last House on the Left” του Ντένη Ηλιάδη. Επίσης, ήταν αυτός που πρωτοέσκασε τη φήμη για την αναβίωση του “Deadwood” επειδή φυσικά και θα ήταν αυτός.

Πού θα τον δούμε μετά: Στο “Long Way Home” του Τζέιμς Φράνκο (δηλαδή ναι, κάποια στιγμή θα συναντιόντουσαν) και στο “Come and Find Me” του Γουήντον. Όχι του Τζος Γουήντον, αλλά του αδερφού του Τζος, Ζακ, ο οποίος έγραφε στο “Deadwood” και το “John from Cincinnati”.

Σάρα Πόλσον

Με το αξέχαστο πέρασμά της από το “Deadwood” ως κυρία Ισρινγκχάουζεν (το καλύτερο όνομα του σύμπαντος) ανέβασε το στάτους της στην πρεστίζ τηλεόραση, ακολουθώντας το με μια σειρά από διχαστικούς ρόλους σε διχαστικές σειρές, από το “Studio 60 on the Sunset Strip” μέχρι τα ετήσια “American Horror Story” του Ράιαν Μέρφι, όπου παίζει πάντα το ρόλο της αγνής πρωταγωνίστριας. Επίσης έπαιξε την μητέρα της Μέρεντιθ στο “Grey’s Anatomy”, το Ολόγραμμα Που Εξηγεί Την Πλοκή στο “Serenity” του Τζος Γουήντον και μια Κακιά Νότια στο “12 Years a Slave”.

Πού θα την δούμε μετά: Στο “Carol” του Τοντ Χέινς, πραγματικά Καθόλου Μα Καθόλου Άσχημα, έτσι; Επίσης θα τη δούμε στο “American Horror Story: Hotel” του Ράιαν Μέρφι, στο “American Crime Story” του Ράιαν Μέρφι, και πιθανότατα στα όνειρα του Ράιαν Μέρφι επίσης.

Τάιτους Γουέλιβερ

Το ξέρατε ότι το Smoke Monster από το “Lost” είχε περάσει μια περίοδο που κρυβόταν στην Άγρια Δύση; Ναι, ο φοβερός Γουέλιβερ, ο Σάιλας του “Deadwood”, που πριν τη σειρά του ΗΒΟ είχε ήδη συγκεντρώσει μερικές ντουζίνες από τηλεοπτικά credits, κέρδισε αρκετούς πόντους με τη σειρά του Ντέιβιντ Μιλτς πριν γίνει ένα από τα σημαντικότερα πρόσωποα της “Lost” μυθολογίας. Έκτοτε τον είδαμε σε σημαντικούς ρόλους στο “Sons of Anarchy”, στο “Life” και ως τον βασικό εχθρό του Πίτερ Φλόρικ στις 2 πρώτες σεζόν του “Good Wife”, ενώ παράλληλα ξεπέταξε και δύο φιλμάκια Μπεν Άφλεκ (“Gone Baby Gone” και “Argo”).

Πού θα τον δούμε μετά: Τον βλέπουμε ήδη, ως πρωταγωνιστή του “Bosch”, της πιο πολυ-στρημαρισμένης σειράς του amazon.

Πόλα Μάλκολμσον

Όπως και το μισό σύγχρονο τηλεοπτικό σύμπαν, έκανε κι αυτή πέρασμα από το “Lost” μετά το ρόλο της ως Τρίξι στο “Deadwood”, ακολουθώντας με ζουμερά arcs σε “E.R.”, “John from Cincinnati”, “Sons of Anarchy” και πρωταγωνιστικό στο αδικοχαμένο “Caprica”, φτάνοντας μέχρι και τον απαραίτητο Μπλοκμπάστερ Β’ Ρόλο Για Αναγνωρισμένους Τηλεοπτικούς Καρατερίστες, ως μητέρα Έβερντιν στα “Hunger Games”.

Πού θα την δούμε μετά: Πρωταγωνιστεί στο “Ray Donovan”, το οποίο έχω περίπου 1,6% διάθεση να δω.

Τζιμ Μπίβερ

Ο κατεξοχήν Κάπου Τον Έχω Ξαναδεί από τους ηθοποιούς της σειράς. Έχει παίξει “X-Files”, “Magnolia”, “Six Feet Under”, “Adaptation.”, “CSI”, ενώ μετά το “Deadwood” με το αυξημένο του στάτους απολάμβανε πλέον ελαφρώς μεγαλύτερους ρόλους με σημαντικότερο όλων εκείνον στο “Supernatural” και αργότερα στο “Justified”. Επίσης: “John from Cincinnati”, “Big Love”, “Harper’s Island”, “Breaking Bad” και 2-3 guests το χρόνο όπου είχε χρόνο να πεταχτεί.

Πού θα τον δούμε μετά: Στο “Crimson Peak” του Γκιγιέρμο ΝτελΤόρο, πραγματικά ΚαθόλουΆσχημα φίλε Τζιμ.

***

Ακόμα έχεις δει:

  • Τον Ερλ Μπράουν στο “True Detective” και το “The Last of Us” (ναι, το βιντεοπαιχνίδι)
  • τον Τζέραλντ ΜακΡέινι στο “Jericho” και το “House of Cards”
  • τον Πάουερς Μπουθ στο “24” και στο “Sin City”
  • την θεά Ρόμπιν Γουέιγκερτ στο “The Sessions” και στο “Life”
  • τον Ντέιτον Κάλι στο “Sons of Anarchy” και στην καλύτερη σεζόν του “CSI” (την 7η, miniature killer και τα λοιπά)
  • τον Μπρεντ Σέξτον στο “The Killing”, το “Justified” και το “Life”

(Το “Life” για τις 2 σεζόν που άντεξε πρόλαβε να φιλοξενήσει έναν συνταρακτικά μεγάλο αριθμό κατοίκων του “Deadwood” πάντως (συν την Σάρα Σάχι και τον Ντόναλ Λογκ που είναι από μόνοι τους λόγος να δει κανείς το οτιδήποτε) οπότε πραγματικά όσοι δεν το έχετε δει παρακαλώ φροντίστε.)

Επίσης!: Στο “Deadwood” πρωταγωνίστησαν πολλοί ακόμα φανταστικοί ηθοποιοί που όμως δεν τους βάλαμε παραπάνω γιατί ήταν ήδη ονόματα όταν έπαιξαν στο “Deadwood” όπως ο τιτάνας Μπράιαν Κοξ, η Μόλι Πάρκερ και ο Κιθ Καραντάιν με το Όσκαρ του για το “Nashville”. Ο ΜακΣέιν προφανώς εξαιρείται γιατί ήταν ο πρωταγωνιστής κι επειδή ο Σουέραντζεν ήταν ο ρόλος της ζωής του.

Διάβασε περισσότερα για το “Deadwood”

***

The Wire

Άιντρις Έλμπα

Δεν ήταν ο πρωταγωνιστής της σειράς αλλά εντάξει, μην κοροϊδευόμαστε, αν ξανακυκλοφορούσε σήμερα σε νέες DVD εκδόσεις τη μούτη του θα είχε στο εξώφυλλο. Για τον Έλμπα τα έχουμε πει και αναλυτικότερα, έχουμε συμφωνήσει με το σύμπαν πως θα πρέπει να είναι ο επόμενος Μποντ, και έχουμε εξηγήσει πώς είναι δυνατόν να είναι το καλύτερο πράγμα σε μια ταινία όπου γιγάντια ρομπότ παίζουν ξύλο με γιγάντιες σαύρες μέσα στη neon νύχτα του Τόκυο. Γενικά για να μην τα πολυλογούμε ο Έλμπα είναι μακράν το πιο καυτό όνομα από όλο αυτό το ατελείωτο κατεβατό που αραδιάζουμε εδώ. Το καστ του “Deadwood” προσωπικά νομίζω κερδίζει στα σημεία, αλλά το “Wire” έχει βγάλει τον μεγαλύτερο σταρ.

Πού θα τον δούμε μετά: Οσκαρικά μιλώντας, στο “Beasts of No Nation” του Κάρι Φουκουνάγκα, που είναι μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της νέας χρόνιας. Μπλοκμπαστερικά μιλώντας, στο “Star Trek Beyond” του Τζάστιν Λιν (*πανηγυρίζει με αερογροθιές*) θα κάνει τον villain. Γενικά αν κάποιος σκηνοθέτης του “True Detective” κάνει κάτι συναρπαστικό αυτή τη στιγμή, τον Έλμπα θα έχει για πρωταγωνιστή.

*ξεκινά φημολογία για την 3η σεζόν της σειράς*

Ντόμινικ Γουέστ

Ο ατυχής πρωταγωνιστής μιας σειράς χωρίς πρωταγωνιστή. Ύστερα από μια ατυχή προσπάθεια να κάνει κάτι στο σινεμά (έπαιξε “300”, “John Carter”… ναι) έχει πολύ γερά τηλεοπτικά ‘00s, παίζοντας στο βρετανικό “The Hour”, δίνοντας καθηλωτική ερμηνεία στο “Appropriate Adult”, και πρωταγωνιστώντας τώρα στο “Affair” που προσωπικά βρίσκω μια σπατάλη οξυγόνου και πίξελς αλλά χέι, άμα δίνει τηλεοπτικό χρόνο σε έναν από τους ήρωές μας τότε θα πω και μπράβο κιόλας.

Πού θα τον δούμε μετά: Θα τον ακούσουμε για την ακρίβεια στο “Finding Dory”, το σίκουελ του “Finding Nemo”, όπου μάλιστα θα ακούσουμε και τη φωνή του Άιντρις Έλμπα που απλά δεν αναφέραμε παραπάνω γιατί εντάξει, καταλαβαίνετε.

Λανς Ρέντικ

H ήρεμη δύναμη της σειράς, ο αστυνόμος Ντάνιελς, ένας από τους πιο σημαντικούς χαρακτήρες της σύγχρονης τηλεόρασης. Προς χαρά όλων ο Ρέντικ μπόρεσε να βρει έναν επίσης φανταστικό ρόλο σχεδόν αμέσως μετά το “Wire”. Ύστερα από ένα πέρασμα στο “Lost” ως Μάθιου Άμπαντον, εμφανίστηκε σε όλο το “Fringe” ως Φίλιπ Μπρόιλς, έναν χαρακτήρα που απλά δεν χόρταινες να τον ακούς να μιλάει, κρεμώμενος από κάθε του λέξη. Τώρα παίζει κι αυτός στο “Bosch”, ενώ είχε και ρόλο στο “John Wick”, το οποίο ελπίζω στο σίκουελ του να βρει κουλ ρόλους και για άλλους ηθοποιούς του “Deadwood” και του “Wire”.

Πού θα τον δούμε μετά: Στην επόμενη σεζόν του “Bosch” το οποίο πραγματικά πρέπει να δω κάποια στιγμή.

Κλαρκ Πίτερς

Ο uber-cool Λέστερ Φρίμον της καρδιάς μας έχει κάνει θέατρο, έχει τραγουδήσει, έχει αρνηθεί να υπηρετήσει στο Βιετνάμ, και γενικά μια ταινία για τη ζωή του θα την έβλεπα αδιαμαρτύρητα. Μετά το “Wire” πρωταγωνίστησε στο “Treme” του Ντέιβιντ Σάιμον σε έναν εξίσου λατρεμένο ρόλο, έπαιξε κι αυτός στο ηρωικό “John Wick”, ενώ απέδειξε με πόση άνεση μπορεί να παίζει τον creepy εχθρό στο “Person of Interest”, μια σειρά που τόλμησε να βάλει τον Λέστερ Φρίμον στο ρόλο κακού.

Πού θα τον δούμε μετά: Στο “Show Me a Hero” του Ντέιβιντ Σάιμον.

Έιμι Ράιαν

Μετά από έναν υπέροχο ρόλο στη 2η σεζόν του “Wire” φάνηκε πως θα έκανε μεγάλα πράγματα στο σινεμά όταν προτάθηκε για Όσκαρ με το “Gone Baby Gone”, την καλύτερη ταινία του Μπεν Άφλεκ. Δυστυχώς δεν έγινε ποτέ πρώτο όνομα, καταφέρνοντας πάντως να έχει συνεχώς δυνατές συνεργασίες, από Κλιντ Ίστγουντ και Πολ Γκρίνγκρας, μέχρι το περσινό “Birdman”. Στην τηλεόραση ήταν φανταστική ως Χόλι Φλαξ στο “Office” και στο “In Treatment”.

Πού θα την δούμε μετά: Στο “Infiltrator” με τον Μπράιαν Κράνστον (βιογραφικό δράμα για τον τύπο που ξεσκέπασε την οργάνωση του Εσκομπάρ), στο “Central Intelligence” με τον The Rock και στο “Louder Than Bombs” του Γιοακίμ Τρίερ, γενικά γίνεται δουλίτσα.

Έινταν Γκίλλεν

Είμαστε κι εμείς που κάθε φορά που βλέπουμε τον Λιτλφίνγκερ του “Game of Thrones” θυμόμαστε τον Τόμι Καρκέτι, αιώνια κατάθεση στον αποκαρδιωτικό τρόπο με τον οποίο η Μηχανή διαφθείρει αναλογικά με το πόσο πολύ ονειρεύεσαι πως θα τα αλλάξεις όλα.

Πού θα τον δούμε μετά: Στο σίκουελ του “Maze Runner”, το οποίο το ίντερνετ με διαβεβαιώνει πως είναι ένα αληθινό πράγμα που όντως θα γυριστεί.

Μάικλ Κ. Γουίλιαμς

Ο Μ Α Ρ.

Συγγνώμη, είπαμε τον θίασο του “Deadwood” τον σέβομαι πιο πολύ συνολικά, όμως του “Wire” μου βγάζει πολύ περισσότερο την επιθυμία απλώς να επαναλαμβάνω τα ονόματα του καθενός ηλεκτρισμένος από την λατρεία.

Τελοσπάντων, ο Όμαρ είναι προφανώς ο Όμαρ, αλλά μετά το “Wire” έπαιξε επίσης στο “Boardwalk Empire”, στο “Community”, στο “12 Years a Slave” και στο “Inherent Vice”. Έχει, νομίζω, κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο στο ερμηνευτικό του στυλ για να μπορέσει ποτέ να γίνει μεγάλος σταρ, αλλά φυσικά δεν έχει σημασία γιατί είναι ο Όμαρ.

Πού θα τον δούμε μετά: Στο “Ghostbusters” το οποίο θα είναι τέλειο.

Μάικλ Μπ. Τζόρνταν

Ο Ράσελ, ο πιτσιρικάς του οποίου του συγκλονιστικό arc είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουμε περίπου το 7% της συνολικής πίστης μας στην ανθρωπότητα, μεγάλωσε και αφού πρώτα έγινε σταρ του φούτμπολ στο “Friday Night Lights”, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη για να τη δει υπερηρωικά με το “Chronicle” και πρεστιζοδραματικά με το “Fruitvale Station”. Είναι τόσο καλός ηθοποιός που θα επιβιώσει ακόμα και το φιάσκο του “Fantastic Four”.

Πού θα τον δούμε μετά: ΣΤΟ “CREED”!!

Γουέντελ Πιρς

O Μπανκ ρε παιδιά. Ακόμα κι αν είχε εγκαταλείψει την υποκριτική, θα τον έβαζα σε αυτή τη λίστα τον Μπανκ. Φυσικά έπαιξε τον αγαπημένο μου ρόλο σε όλο το “Treme”, έπαιξε σε πολλά επεισόδια του “Suits” όπως θα σε διαβεβαιώσουν όλοι οι υπόλοιποι συντάκτες του ΟΝΕΜΑΝ που το βλέπουν, και είναι εκεί σε κάθε ματς των New Orleans Saints ακόμα και τώρα που είμαστε για τα μπάζα. ΜΠΑΝΚ!

Πού θα τον δούμε μετά: Στο καινούριο “Odd Couple” μμε τον Μάθιου Πέρι, το οποίο έχει ανανεωθεί για 2η σεζόν. Whatever. ΜΠΑΝΚ!

Τσαντ Κόουλμαν

Ο Τσαντ Κόουλμαν, για να το θέσω απλά κάπως, με συγκλονίζει. Έχει μια αδιανόητη ένταση στον τρόπο που μιλάει, που κοιτάει, ακόμα κι όταν στέκεται νιώθεις πως τον διακατέχει μια θλίψη και ένας θυμός έτοιμος να εκραγεί. Είναι συναρπαστικός. Έπαιζε τον φανταστικό Κάτι στο “Wire” και αν και άργησε, βρήκε έναν ρόλο αντάξιό του κάμποσα χρόνια μετά, στο “Walking Dead”, όπου επίσης ήταν τρομερός. Το τελευταίο επεισόδιό του στη σειρά είναι μες στα 2-3 καλύτερα όλων.

Πού θα τον δούμε μετά: Στη διαστημική όπερα “The Expanse” του SyFy μαζί με τον Τόμας Τζέιν και την Σόρε Αγκντασλού. Είμαι ήδη εκεί.

***

Ακόμα έχεις δει: ΟΛΟΥΣ.

  • Τον Φράνκι Φεζόν στις ταινίες Χάνιμπαλ Λέκτερ και στο “Banshee”
  • τον Τζον Ντόμαν ως αρχιμαφιόζο στο “Gotham” και ως πεθερό του Τζίμι ΜακΝάλτι στο “The Affair”
  • τον Λάρι Γκίλιαρντ στο “Walking Dead”
  • τον Άντρέ Ρόγιο (ΜΠΑΜΠΛΣ!) στο “Heroes” και το “Spectacular Now”
  • τον Κρις Μπάουερ στο “True Blood”
  • τον Πολ Μπεν-Βίκτορ στη λίστα με τους κορυφαίους Έλληνες της Αμερικάνικης τηλεόρασης
  • τον Ντόμενικ Λομπανρτόζι στο “Entourage” και το “Boardwalk Empire”
  • τον Ρεγκ Κάθι στο “House of Cards”
  • τον Αϊζέια Γουίτλοκ στο YouTube
  • τον Σεθ Γκίλιαμ στο “Teen Wolf” και το “Walking Dead”

(Είναι το “Walking Dead” για το “Wire” ό,τι το “Life” και το “Justified” για το “Deadwood”;)

Διάβασε περισσότερα για το “Wire”

Δεν ξέρω αν βγαίνει ‘νικητής’ από όλο αυτό το παραπάνω, αλλά τρία είναι σίγουρα τα συμπεράσματα: Ότι θέλω να ξαναδώ πολύ και τις δύο σειρές, ότι είχαν μακράν τα δύο σπουδαιότερα ensembles στην τηλεοπτική ιστορία, και ότι μάλλον έπρεπε τελικά να έχω ποστάρει τα lorem ipsum.