GAME OF THRONES

Game of Thrones: Κάτι σου ξέφυγε στις κρύπτες του Winterfell

Πιάσ' το φτερό κι ας πέσει κάτω.

Ναι, άλλο ένα teaser του HBO για το ‘Game of Thrones’ δεν είχε πραγματικά πλάνα από την 8η σεζόν. Ναι, η μοναδική χειροπιαστή σκηνή που έχουμε δει είναι κάποια δευτερόλεπτα της σύστασης της Daenerys και της Sansa στο Winterfell παρουσία του Jon. Ναι, έρχεται και κανονικό τρέιλερ πολύ σύντομα σύμφωνα με τους showrunners David Benioff και Dan Weiss, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αναλύσουμε μέχρι τελικής πτώσης αυτά που έχουμε στα χέρια μας.

Ας μην έβγαζαν τη σεζόν 1,5 χρόνο μετά, να μην είχαμε κι εμείς στερητικό σύνδρομο.

Στο τελευταίο τρέιλερ λοιπόν, οι εναπομείναντες Stark πλην του Bran επισκέπτονται τις Κρύπτες του Winterfell και έρχονται αντιμέτωποι με τα αγάλματά τους. Όλα τα πραγματικά αγάλματα που υπάρχουν εκεί λειτουργούν ως εκπρόσωποι των προγόνων τους και φυλάσσουν τις σορούς τους. Τα αγάλματα του Jon, της Sansa και της Arya λοιπόν, υψώνονται μπροστά στους πρωταγωνιστές για να συμβολίσουν τον κίνδυνο ενός πιθανού θανάτου τους.

Η πρώτη θεωρία που έπεσε στο τραπέζι από φαν της σειράς στο Reddit είναι ότι το άγαλμα του Jon μοιάζει μεγαλύτερο σε ηλικία σε σχέση με της Sansa και της Arya, γιατί εκείνος θα προλάβει να μεγαλώσει ενώ οι αδελφές του θα χάσουν τη ζωή τους στον μεγάλο πόλεμο που έρχεται. Το ακούω, αλλά αλήθεια, το άγαλμα είναι έτσι γιατί είναι απλά τους βγήκε σάπιο. Δεν πειράζει, συμβαίνουν και στις καλύτερες παραγωγές αυτά, κοσμεί τουλάχιστον τον κήπο του Kit Harington.

Μιλώντας για την παραγωγή, να σημειώσουμε εδώ άλλη μία φιλότιμη προσπάθειά της:

Πίσω στο θέμα μας όμως – η λεπτομέρεια που σίγουρα κάποιοι προσπέρασαν στο τελευταίο teaser είναι το φτερό που παγώνει στο πέρασμα των ψύχους των White Walkers. Δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε.

Αρχικά είδαμε τον Robert Baratheon να το τοποθετεί στο χέρι του αγάλματος της Lyanna στην 1η σεζόν, κατά την επίσκεψή του στο Winterfell.

Το είδαμε στη συνέχεια και στην 5η σεζόν, όταν η Sansa το βρήκε πεσμένο μπροστά στο άγαλμα της θείας της. Στην ίδια σκηνή, ο Littlefinger της είπε τη διαβόητη ιστορία της πρώτης γνωριμίας του Rhaegar και της Lyanna.

Στο τέλος της σκηνής, όσο η Sansa απομακρυνόταν από τις κρύπτες κρατούσε το φτερό στα χέρια της, οπότε δεν θα μπορούσε να είναι ακόμη εκεί. Αν συμβολίζει κι αυτό όμως κάτι στο teaser, είναι πως η αλήθεια για την ταυτότητα του Jon Snow θα έχει κάποια σχέση με τις κρύπτες. Τυπικά αρκεί μια ενημέρωση από τον Bran και τον Sam, αλλά οι κρύπτες ή/και το άγαλμα της Lyanna θα μπορούσαν να αποτελέσουν ιδανικό φόντο για κάποια σχετική ιστορική συνάντηση. Δεν αποκλείεται κιόλας να είναι και οι τέλειες κρυψώνες κάποιου αντικειμένου – της άρπας του Rhaegar ίσως που πολλοί εικάζουν ότι θάφτηκε μαζί με τη Lyanna;

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι συμβολίζει και η απουσία του Bran Stark. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι ο Night King, αλλά για πολλούς αυτή θα ήταν μια καλή εξήγηση. Ίσως η ολοκλήρωσή του ως νέο Κοράκι να σηματοδοτεί την αναγκαστική αποποίηση της ταυτότητάς του ως Stark. Ίσως κάποιο άγαλμά του δεν μπορεί να είναι ένδειξη ενός επικείμενου θανάτου του γιατί το Κοράκι δεν πεθαίνει ποτέ πραγματικά.

 

Στις 14 Απριλίου θα ξέρουμε περισσότερα.

#FORTHETHRONE:

9 εξελίξεις που θα συμβούν 100% στον 8ο κύκλο
Ο στρατός των White Walkers μόλις έγινε ακόμη πιο φονικός
Ο πιο αδικημένος χαρακτήρας του ‘Game of Thrones’ επιστρέφει για τον 8ο κύκλο
Μόλις επιβεβαιώθηκε δημοφιλής θεωρία για τη βαθύτερη σημασία του ‘Game of Thrones’