GAME OF THRONES

‘Game of Thrones’: Τι ήθελε πραγματικά ο Jaqen απ’ την Arya;

Άσκοπες φαίνονται σε πολλούς οι περιπέτειες της Arya, αλλά ο Tom Wlaschiha που υποδύεται τον Jaqen δίνει άλλη εξήγηση.

Με την Arya να ψάχνει πλέον τον δρόμο του γυρισμού και τις θεωρίες που την αφορούσαν να έχουν πέσει στο κενό, πολλοί θεατές σκέφτηκαν ότι η νεαρή Stark συναγωνίζεται πλέον την Daenerys, τη βασίλισσα των ξεναγήσεων στις Free Cities, στα ατέρμονα πηγαινέλα.

Ο τηλεοπτικός Jaqen όμως, κατά κόσμον Tom Wlaschiha, έδωσε μία διαφορετική εκδοχή για τον πραγματικό στόχο που εξυπηρέτησε η εκπαίδευση της Arya με τους Faceless Men, σε μία συνέντευξή του στο Hollywood Reporter. Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ο Jaqen βλέπει μπροστά και φροντίζει για τη μελλοντική θέση των Faceless Men στο καινούριο Westeros που θ’ αρχίσει σιγά-σιγά να διαμορφώνεται.

Εκτός από την περίπτωση που όλα αυτά ήταν ανιδιοτέλεια εκ μέρους του, πιστεύω ότι οι Faceless Men θέλουν να έχουν κάποια επιρροή σ’ αυτά που συμβαίνουν στο Westeros, με την Arya να είναι το όπλο τους.

Αν η θεωρία του είναι σωστή, τότε αρχίζει να καθαρίζει αρκετά το τοπίο για την επιμονή του στην εκπαίδευσή της με τη Waif. Ήθελε όμως ποτέ πραγματικά να γίνει η Arya ένα κορίτσι χωρίς όνομα;

Νομίζω ο τελικός στόχος ήταν πάντα να πάει πίσω στο Westeros και να παίξει σημαντικό ρόλο την τελική μάχη. Νομίζω αυτό είναι το θέμα με το όλο “γίνε no one”, είναι για να της δώσει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση […] Γι’ αυτό χαμογελάει ελαφρά στο τέλος, όταν του λέει ότι είναι ακόμα η Arya Stark, είναι ευχαριστημένος κατά κάποιον τρόπο.

Ο ρόλος No One λοιπόν, αφορά περισσότερο ένα καλό επίπεδο εκπαίδευσης στη συγκεκριμένη περίπτωση και λιγότερο σε μία νέα πορεία της Arya ως ολοκληρωμένη Faceless Man.

Ίσως τώρα που είναι No One, έχει φτάσει σ’ ένα επίπεδο που να μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει διαφορετικά πρόσωπα και να βάλει μπροστά τη λίστα της. Γι’ αυτό τα ξεκίνησε όλα και η λίστα είναι εκεί. Μόνο στο Westeros μπορεί να κάνει δουλειά με τη λίστα.

Καλά τ’ ακούμε όλα αυτά, αλλά θα έχει μείνει κανένας από τη λίστα της μέχρι να φτάσει στο Westeros; Εκτός κι αν έχει βρει τη μαγική καταπακτή του Littlefinger που μπορεί και τον διακτινίζει από το ένα μέρος στο άλλο.

Σοβαρά όμως τώρα, τι είδους βλέψεις λέτε να έχουν οι Faceless Men για το Westeros;

Κάθε εβδομάδα, ο έκτος κύκλος Game of Thrones έρχεται στην οθόνη σου αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema. Κάθε νέο επεισόδιο προβάλλεται ταυτόχρονα με την Αμερική στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στα κανάλια Novacinema. Με τη νέα δυνατότητα εγγραφής γράψε το επεισόδιο και απόλαυσε το με τον πρωινό σου καφέ όποτε εσύ θες. Και για όσους θέλουν να έχουν την πλήρη εικόνα του 6ου κύκλου κάθε Σάββατο παρακολουθούμε και τη νέα εκπομπή «After The Thrones» για περισσότερες πληροφορίες για το κάθε επεισόδιο της σειράς.