GAME OF THRONES

6 δυσοίωνες προβλέψεις για τη μεγάλη μάχη του Winterfell

Ποια θα είναι η έκβασή της και ποια είναι τα πιθανότερα θύματα.

Δεν θα τολμούσα να υποθέσω ότι ο πόλεμος με τον Night King θα αρχίσει και θα τελειώσει από το 3ο κιόλας επεισόδιο. Είναι πολύ νωρίς για να κλείσει αυτό το κεφάλαιο του ‘Game of Thrones’, ακόμα κι αν εκκρεμεί η διεκδίκηση του Σιδερένιου Θρόνου.

Η μάχη όμως που έχει σκηνοθετήσει ο Miguel Sapochnik (‘Battle of the Bastards’) θα είναι πιθανώς η καθοριστική στιγμή της σεζόν, γιατί μετά απ’ αυτήν οι χαρακτήρες θα χρειαστεί να ανασυντακτούν και στρατηγικά και, σίγουρα, συναισθηματικά. Σε έναν σημαντικό βαθμό, το τελευταίο θα οφείλεται και στις απώλειες που θα βιώσουν και αυτοί και εμείς από την οθόνη.

Παρακάτω θα βρεις τις πιο μετριοπαθείς προβλέψεις που είδα να ‘ρχονται βάσει των δεδομένων του ‘A Knight of the Seven Kingdoms’, ανάμεσά τους και οι θάνατοι που περιμένω:

Οι νεκροί θα πάρουν το Winterfell

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μέχρι το τέλος του επεισοδίου η ανθρωπότητα θα έχει νικήσει τη μεγαλύτερη απειλή της και θα μένει απλώς ένα ντου στο King’s Landing. Οι White Walkers θα πάρουν το Winterfell, θα ενσωματώσουν στις δυνάμεις τους ό,τι νεκρούς του Βορρά, των Unsullied και των Dothraki αφήσουν πίσω, και οι επιζώντες θα μαζέψουν τα κομμάτια τους για να μετατοπιστούν στην ασφαλέστερη δυνατή περιοχή. Η ιδανική επόμενη βάση τους θα ήταν τα Iron Islands μιας που οι νεκροί δυσκολεύονται με το νερό, αν και πλέον το πρόβλημα δεν λύνεται εξ ολοκλήρου έτσι πλέον. Ο Night King έχει τον Viserion. Καβαλάει, πετάει, καλώς τον. Ίσως, πάλι, κινηθούν προς τις Riverlands όπου βρίσκεται το Isle of Faces και τα τελευταία δέντρα Weirwood του Νότου. Θα μάθουμε σύντομα.

Το disrespect του Ghost θα συνεχιστεί, μισώ τα πάντα

Για τους μύστες του ‘Game of Thrones’ και των βιβλίων ‘A Song of Ice and Fire’, οι ανταρόλυκοι έχουν υπάρξει ίσως το πιο παραμελημένο κομμάτι στο σύμπαν της σειράς. Ο συμβολικός τους ρόλος, οι badass δυνατότητές τους και, κυρίως, η ανάδειξη των warging ικανοτήτων των υπόλοιπων Σταρκαίων εκτός του Bran, έχουν πέσει θύματα του budget για τα εφέ των δράκων (ενίοτε και των γιγάντων). Και εκεί που είχαμε αναθαρρήσει γιατί μάθαμε από τον Joe Bauer, τον υπεύθυνο των εφέ, πως ο Ghost θα επέστρεφε, σχεδόν δεν μπορούσαμε να τον διακρίνουμε στο πλάνο πίσω από τον Jon. Χάιδεψε τον σκύλο σου, ρε άνθρωπε. Τον μικρότερο σε μέγεθος απ’ ότι τον έχουμε συνηθίσει σκύλο σου, στο μεταξύ.

Πέρα από την πλάκα πάντως, η μάχη του Winterfell θα είναι φανταστική (και ίσως τελευταία;) ευκαιρία να δούμε τον ανταρόλυκο στις δόξες του και δεν πιστεύω ότι θα την προσπεράσουν. Τον Ghost των βιβλίων ωστόσο τον έχω ξεγράψει και περιμένω πολύ λιγότερα, αν και θα ήθελα τρομερά να διαψευστώ. Αν κι εσύ παραπονιέσαι συχνά για τον Ghost, μπορείς να αράξεις στο Pet the damn wolf, Jon thread στο Reddit και να τιμήσεις τους πραγματικούς ήρωες του επεισοδίου – το wolf unit που τον φτιάχνει:

Οι θάνατοι

Gendry

Στο επεισόδιο προβλέψεων του podcast μας POP για τις Δύσκολες Ώρες, είχαμε προβλέψει ότι ο Gendry θα έμενε ζωντανός.

Το παίρνω πίσω.

Μετά την ερωτική του σκηνή με την Arya, ο Gendry φαίνεται να επέστρεψε για να φτιάξει τα όπλα του Βορρά και για να έχει κάτι η Arya να χάσει. To σεξ είναι πολύ γνωστό ως death trap στην αφήγηση και ο Gendry θα πέσει θύμα του. #RIPHouseBaratheon

Jorah Mormont

Αντίθετα με τον Gendry, ο Jorah ήταν από τις πιο βέβαιες προβλέψεις μας για μελλοντικό θάνατο. Απλά δεν ξέραμε πού να τοποθετήσουμε το τέλος του.

Τώρα που έλαβε και το Heartsbane, το σπαθί των Tarly από τον Samwell, παρέα με μια αναφορά στον πατέρα του και πρώην Commander του Night’s Watch, Jeor Mormont, θα πω ότι το τέλος του θα έρθει στο Winterfell. Μπορεί το ξίφος να μην είναι το Longclaw – το σπαθί δηλαδή που ανήκε στους Mormont για 5 αιώνες μέχρι να φτάσει στα χέρια του Jon – αλλά είναι κι αυτό βαλυριανό ατσάλι. Ο Jorah δεν θα πέσει απλά για τη Daenerys όπως ήταν δεδομένο, αλλά και υπερασπιζόμενος τον τόπο που τον εξόρισε όταν έμπλεξε με την παράνομη δουλεία. Μαύρισμα από ανατολή, αλλά καρδιά από Βορρά. Ποιητικό.

Podrick Payne

Έχουμε δει τον Podrick να εκπαιδεύεται και έχουμε δει τη Brienne να παρακολουθεί περήφανη τη βελτίωσή του. Αυτό εγώ το βαφτίζω καταδίκη σε θάνατο. Ο πρώην υπηρέτης του Tyrion έχει γίνει στρατιώτης, έχει γίνει σύμβουλος, και έχει μείνει πιστός συνοδός της Brienne σε όλες τις πρεσβευτικές αποστολές της εκ μέρους του Βορρά. Μετά τον Renly Baratheon και πριν από τον Jaime Lannister που υπολογίζω θα αποχαιρετίσουμε αργότερα μέσα στη σεζόν, θα είναι η μεσαίου βάρους απώλεια της Brienne στη διάρκεια του αγώνα.

Beric Dondarrion

Μετά τον θάνατο του Thoros of Myr και με την απουσία της Melisandre, ο Beric έφτασε στην τελευταία του πίστα. Στα βιβλία πέθανε όταν έδωσε τη ζωή του για να επιστρέψει από τον θάνατο η Catelyn Stark, ως Lady Stoneheart. Στη σειρά αυτό δεν συνέβη μιας που η Stoneheart δεν συμπεριλήφθηκε καν στο ρόστερ, αλλά οι showrunners Benioff και Weiss δεν φημίζονται για τη φιλανθρωπία τους. Αν έχουν ξεκάνει 20 περίπου χαρακτήρες που παραμένουν ζωντανοί στα δημοσιευμένα βιβλία, θα ξεκάνουν και τον ήδη νεκρό. Ο Beric γλίτωσε μία φορά από τους White Walkers έξω από το Τείχος. Δεν θα ζήσει για ακόμη έναν γύρο.

* Το ‘Game of Thrones’ προβάλλεται κάθε Κυριακή στη Nova ταυτόχρονα με την Αμερική, και κάθε Δευτέρα Prime Time στις 22.00 στο Novacinema1HD. Για τα πάντα γύρω από το ‘Game of Thrones’, επισκέψου την ειδικά διαμορφωμένη μας σελίδα.

ΚΙ ΑΛΛΟ GAME OF THRONES:

Το όπλο που ζήτησε η Arya έχει τις ρίζες του στο βαθύ Westeros
Τι σημαίνουν οι αλλαγές στους τίτλους αρχής του ‘Game of Thrones’
Διάβασα αυτή τη θεωρία για το ‘Game of Thrones’ και συγκλονίστηκα