GAME OF THRONES

GοT: Χαρακτήρας-κλειδί θα απουσιάσει από την 8η σεζόν, ετοιμάσου για αλλαγές

Οι απώλειες του ‘Game of Thrones’ έχουν ξεκινήσει, χωρίς καν θύματα.

Οι απώλειες του ‘Game of Thrones’ έχουν ξεκινήσει, χωρίς καν θύματα να θρηνήσουμε.

Λίγο καιρό πριν σου είπαμε ότι ένας βασικός σύμμαχος των Stark θα συνεχίσει να αγνοείται. Τώρα σημειώνουμε ακόμα μία απουσία. Και μπορεί να σημαίνει λίγα σε screentime, αλλά όχι σε στρατηγική σημασία.

Ακολουθούν πιθανά spoilers, προχωράς με δική σου ευθύνη.

Η Iron Bank του Braavos άργησε να μπει στο παιχνίδι του τηλεοπτικού ‘Game of Thrones’, αλλά στην πραγματικότητα ήταν πάντα εκεί. Όπως και στον δικό μας κόσμο, κουμάντο κάνουν τα χρήματα και όσοι τα έχουν. Στην πραγματικότητα όμως. Όχι απαραίτητα οι Lannister δηλαδή. Ο George R.R. Martin είχε πάντα τη ρεαλιστική διάσταση του κόσμου του στο νου («Ποιο ήταν το φορολογικό σύστημα του Aragorn; Διατήρησε στρατεύματα; Τι έκανε σε καιρούς πλημμύρας και λιμού;», είχε αναρωτηθεί κάποτε) κι έτσι οι επενδύσεις μια τράπεζας που ελέγχει τον πλούτο του Westeros θα ήταν πάντα καθοριστική δύναμη. Η Cersei τα έχει πει καλύτερα – «gold wins wars».

Ο Tycho Nestoris, ο εκπρόσωπος της Iron Bank που υποδύεται ο Mark Gatiss, δεν θα είναι μέρος του 8ου κύκλου. Σε συνέντευξή του στο Short List, ο Gatiss αποκάλυψε δεν θα τον δούμε και έτσι μάλλον ο χαρακτήρας του θα επιβιώσει. Θα του λέγαμε να μην έχει τόσες ελπίδες, αλλά μας πρόλαβε. «Βέβαια μπορεί να αναφέρουν έτσι πρόχειρα ότι μου έφαγε το κεφάλι κάποιος δράκος εκτός οθόνης ή κάτι τέτοιο».

Η απουσία του προφανώς και δεν σημαίνει ότι η Iron Bank δεν θα παίξει ρόλο στον (επόμενο) μεγάλο πόλεμο που έρχεται. Χρηματοδότησε άλλωστε ξανά τη Cersei Lannister ως πιθανότερο νικητή του Θρόνου, οπλίζοντάς την όπως γνωρίζουμε με τις δυνάμεις του Χρυσού Λόχου. Τους μισθοφόρους που δεν αθετούν ποτέ τα συμβόλαιά τους και σιγά-σιγά κοντοζυγώνουν.

Υπάρχει όμως μία παράμετρος που έχουμε αναφέρει ξανά ως βασικό λόγο που το πλάνο της Cersei θα αποτύχει. Την ένωση του Jon και της Daenerys. Η Iron Bank αυτή τη στιγμή έχει επενδύσει στη Cersei, αλλά τι θα κάνει όταν οι White Walkers θα έχουν μπει στο Westeros και οι δικές της πολεμικές επιχειρήσεις θα μοιάζουν μάταιες μπροστά στον αληθινό κίνδυνο; Τι θα κάνει όταν οι μοναδικοί άνθρωποι με δυνάμεις και όπλα που μπορούν να τους αναχαιτίσουν είναι άλλοι και μάλιστα σε πιθανή σχέση με νόμιμο δικαίωμα διεκδίκησης του Θρόνου;

Δε θα είναι μια ασφαλέστερη επένδυση να ενισχύσουν εκείνους; Ειδικά από τη στιγμή που εξουδετερώνοντας τους πάντες, οι White Walkers μπορεί να αποκτήσουν και πλοία που θα τους βοηθήσουν να περάσουν απέναντι στο Essos. Τότε τι θα έχει σημασία πραγματικά;

Η απουσία του Tycho ίσως σηματοδοτεί την εγκατάλειψη της Cersei από την Iron Bank. Τον τελευταίο της σύμμαχο.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιατί το πλάνο της Cersei είναι καταδικασμένο να αποτύχει
Αυτή η θεωρία για τον Night King θα σε πάρει με το μέρος του (αν δεν είσαι ήδη)
Αυτή η κομμένη σκηνή του ‘Game of Thrones’ ανησυχεί τους φαν για την 8η σεζόν