ΛΙΣΤΕΣ

Oι 8 καλύτερες στιγμές του ‘Big Bang Theory’

H σειρά μας αποχαιρέτησε φέτος μετά από 12 σεζόν και εμείς τη θυμόμαστε στα καλύτερά της.

Πριν λίγους μήνες είχα εκφράσει τη χαρά μου που κόβεται το ‘Big Bang Theory’ μετά από 12 σεζόν και το κοινό του Oneman έπεσε να με φάει. Ο λόγος που χάρηκα βέβαια ήταν ότι κάποτε ήμουν και εγώ μεγάλη φαν της σειράς, αλλά την είδα σιγά σιγά να καίγεται από τα ίδια αστεία που κάποτε την έκαναν να λάμψει. Γι’ αυτό άλλωστε και ο ίδιος ο Jim Parsons είχε κουραστεί και ήθελε να σταματήσει να παίζει τον ρόλο του Sheldon.

Παρόλα αυτά, αξίζει πολύ να θυμηθούμε όλες τις στιγμές που μας έκαναν κάποτε να το αγαπήσουμε.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ SOFT KITTY

Στο 11ο επεισόδιο της 1ης σεζόν, o Sheldon αρρωσταίνει και η Penny τον περιθάλπει. Ένα από τα συνεχόμενα request του αδύναμου Sheldon είναι να του τραγουδήσει η Penny, το ‘Soft Kitty’, το τραγούδι που του έλεγε η μητέρα του μικρός.

H PENNY ΕΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝLINE GAMING

Βρισκόμαστε στη 2η σεζόν, την πιο ωραία ίσως της σειράς. Οι χαρακτήρες έχουν δέσει πολύ μεταξύ τους, αγαπάμε την αφέλεια της Penny, τις ιδιορρυθμίες του Sheldon και απορούμε πότε επιτέλους θα μιλήσει σε κοπέλα ο Raj. O Sheldon μαθαίνει στην Penny να παίζει Age of Conan και η Penny εθίζεται και κάνει να βγει από το σπίτι μέρες, πρήζοντας κάθε τόσο τον Sheldon, για να της πει συμβουλές.

O SHELDON ΡΟΜΠΟΤ

Στο 2ο επεισόδιο της 4ης σεζόν, ο Sheldon προσπαθεί να κάνει υγιεινή διατροφή και γυμναστική, για να ζήσει περισσότερο και να προλάβει την εποχή που η τεχνολογία θα στη συνείδησή του να ζήσει για πάντα (τύπου San Junipero). Δεν πάει πολύ καλά αυτό το σχέδιο, έτσι αποφασίζει να αποσυρθεί εντελώς στο δωμάτιο του, και να κυκλοφορεί χειριζόμενος ένα ρομπότ, στο οποίο έχει βάλει μια οθόνη για να βλέπουν οι άλλοι και τη φάτσα του. Ένα από τα πιο αστεία επεισόδια της σειράς.

Ο SHELDON ΒΟΥΤΑΕΙ ΣΕ ΠΙΣΙΝΑ ΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ BAZINGA

 

Δεν θυμάσαι και δεν έχει σημασία τι ακριβώς είχε γίνει σε εκείνο το επεισόδιο. Θυμάσαι καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη, τη σκηνή που ο Sheldon βουτάει στα μπαλάκια παιδότοπου και κολυμπάει ξεγλιστρώντας από τον Leonard, φωνάζοντας bazinga κάθε φορά που έβγαινε στην επιφάνεια, για να βουτήσει πάλι μετά. Ήταν το 14ο επεισόδιο της 3ης σεζόν.

H ΠΕΤΣΕΤΑ ΤΟΥ LEONARD NIMOY

Στο 11ο επεισόδιο της 2ης και -όιπως είπαμε- καλύτερης σεζόν του BBT η Penny τιζάρει στον Sheldon ότι του έχει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο. Ο Sheldon αντιπαθεί την ανταλλαγή δώρων, γιατί δημιουργεί υποχρεώσεις. Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην υποχρέωση να πάρει και αυτός δώρο στην Penny, της αγοράζει πολλά καλάθια με καλλυντικά, το καθένα με διαφορετική αξία, ούτως ώστε να της δώσει το κατάλληλο ανάλογα με το αξιακό μέγεθος του δώρου που του έχει πάρει εκείνη. Όταν του αποκαλύπτει ότι ο Leonard Nimoy είχε έρθει πελάτης στο Cheesecake Factory και εκείνη τον έβαλε να υπογράψει στην πετσέτα που σκουπίστηκε, ο Sheldon αφιονίζεται από χαρά και συγκίνηση και της δίνει όλα τα καλάθια με τα δώρα.

O HOWARD ΠΑΝΤΡΕΥΤΑΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

Δηλαδή την Bernadette, αλλά παρόλο που δεν μοιάζουν φαινομενικά καθόλου, η σειρά θέλει να μας δείξει από το επεισόδιο που γνωρίστηκαν η Bernie με τη μητέρα του Howard πόσο τελικά μοιάζουν στην πράξη. Το 3ο επεισόδιο της 5ης σεζόν είναι το επεισόδιο του γάμου τους και κλείνει με τον καλύτερο τρόπο. Η Bernie μαζι με τη μητέρα έχουν φτιάξει στον Howie πρωινό και όλοι μαζί τσακώνονται για το βούτυρο.

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ HALLOWEEN

Εκτός από το ‘Simpsons’ που έχει μεγάλη παράδοση στα καλά επεισόδια ‘Halloween’ υπάρχει και μία ακόμη σειρά που ποτέ δεν μας απογοήτευσε με αυτά τα εορταστικά της επεισόδια, και αυτή είναι το ‘Βrooklyn 99’. Αλλά και το ‘Big Bang Theory’ μωρέ καλά τα έχει καταφέρει. Μια από τις καλύτερες στιγμές Halloween ήταν στο 6ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν (να ορίστε έβαλα και κάτι πρόσφατο), όπου ο Howard ντύνεται Sheldon και μετά για αντίποινα ο Sheldon και η Amy ντύνονται Howard και Bernadette. Έξτρα λεπτομέρεια: Ο Leonard είναι ντυμένος Αστυνόμος Σαΐνης.

O RAJ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ PENNY ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Για τις πρώτες σεζόν της σειράς ο Raj δεν μπορούσε να μιλήσει σε καμία κοπέλα χωρίς να έχει πιει. Για τα πρώτα 8 επεισόδια μάλιστα δεν το ήξερε ότι υπάρχει και αυτή η λύση. Στο 8ο επεισόδιο της 1ης σεζόν, Penny προσπαθώντας να γίνει μπαργούμαν φτιάχνει κοκτέιλ στα αγόρια και με το που πίνει ο Raj της απευθύνεται λέγοντας “Πώς κατέληξε έτσι η ζωή μου Penny;” αφήνοντας έκπληκτη όλη την παρέα. Στο 24ο επεισόδιο της 6ης σεζόν το καταφέρνει για πρώτη φορά και χωρίς αλκοόλ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

8 σειρές που απογοήτευσαν με το τέλος τους
9 σειρές που δεν είχες ιδέα ότι είναι remake
Το καλύτερο τέλος σειράς που έχω δει
Τα 10 αστεία του The Big Bang Theory που δεν είναι πια αστεία