ΛΙΣΤΕΣ

Ο Πύργος του Downton έβγαλε σταρ. Αυτοί είναι οι 5 μεγαλύτεροι

Εκτός από τσάι και καλή κοινωνία, το 'Downton Abbey' μας σέρβιρε τα επόμενα μεγάλα ταλέντα της βρετανικής σκηνής.

Όταν ήταν ακόμα στα σκαριά, το ‘Downton Abbey’ είχε ένα μεγάλο χαρτί που το έκανε ελκυστικό για τους νεότερους ηθοποιούς και αξιόπιστο για τους βετεράνους. Τον οσκαρικό Julian Fellowes.

Ο ηθοποιός, συγγραφέας και παραγωγός Fellowes ήταν ήδη πασίγνωστος στη Μεγάλη Βρετανία για τα best-seller βιβλία του, την παρουσίαση τηλεπαιχνιδιών γνώσεων, την παραγωγή ενός docudrama για αληθινά εγκλήματα και, φυσικά, το Όσκαρ Σεναρίου του για το ‘Gosford Park’, που έδωσε στη Maggie Smith την 4η υποψηφιότητά της (η Ακαδημία της είχε δώσει ήδη δύο βραβεία ως τότε).

Οι προσδοκίες για το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ, λοιπόν, ήταν σοβαρές. Θα ήταν ένα ατέλειωτο καστ με φρέσκα, κυρίως, πρόσωπα που πιθανότατα θα εκτοξεύονταν μέσα σε λίγες εβδομάδες, άρα το περιθώριο για λάθη ήταν πολύ μικρό. Ο Fellowes ωστόσο είχε καλό μάτι – στο docudrama μάλιστα είχε προσλάβει τον Michael Fassbender πέντε χρόνια πριν το boom του το 2009 – και οι επιλογές του, από τον Hugh Bonneville (Notting Hill) και την Elizabeth McGovern (Once Upon a Time in America) που επανήλθαν δυναμικά στα πράγματα, ως τους μελλοντικούς σταρ που θα αναδείκνυε, του έκαναν απόσβεση.

 

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας ‘Downton Abbey’ στους ελληνικούς κινηματογράφους από τις 12 Σεπτεμβρίου από την Tulip Entertainment, εμείς μαζέψαμε τους πιο επιτυχημένους σήμερα. Πριν όμως δούμε τη λίστα, θα σας πούμε και τι άλλο κάναμε για να τιμήσουμε τον ερχομό της νέας ταινίας.

Μετατρέψαμε το Σπίτι της 24MEDIA σε Πύργο του Downton για χάρη όλων εκείνων των φαν της σειράς που αποφάσισαν να περάσουν ένα όμορφα βράδυ μαζί μας, με υπέροχα εδέσματα βρετανικού στιλ αλλά και πολλή συζήτηση για την ταινία που ανυπομονούσαμε να δούμε. Πάρε μια γεύση του τι ζήσαμε στο Σπίτι της 24MEDIA.

 

Όπως θα δεις, πολλοί αγαπημένοι μας μπήκαν άμεσα στο ρόλο κι αυτό χάρη στους ειδικούς. Μία ενδυματολόγος και μία hair stylist που ειδικεύεται στα ρετρό χτενίσματα, επιμελήθηκαν την Μίνα Μπιράκου, την Ελιάνα Χρυσικοπούλου, τη Ζέτα Τσακούμη αλλά και μέλη της παραγωγής για να είναι ενδεδυμένοι με πραγματικά ρούχα εποχής, στο στιλ του Downton Abbey.

 

Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε και για όλους όσους θα δεις στην παρακάτω λίστα. Οι οποίοι με την σειρά τους κερδισαν μια θέση στις καρδιές των θεατών.

Michelle Dockery

AP

Η Lady Mary ήταν το πιο μεγάλο στοίχημα της σειράς. Αντίθετα με τις περισσότερες πρωταγωνίστριες πριν την πρόσφατη επέλαση των αντι-ηρωίδων, η μελλοντική κληρονόμος του Πύργου δεν ήταν γραμμένη για να γίνει άμεσα συμπαθής. Αντίθετα, ο εσωτερικός της κόσμος ήταν πολύ καλά προστατευμένος κάτω από στρώματα πηγαίας αλλά αμυντικής αυτοπεποίθησης, κακομαθημένης λογικής, και πικρίας για την ευθύνη και τα εμπόδια μιας γυναίκας του στάτους της. Η Michelle Dockery έβαλε τον ρόλο στο τσεπάκι της εξαρχής, έγινε η fan favourite του show και κέρδισε τέσσερις υποψηφιότητες Emmy για την ερμηνεία της. Μετά το τέλος της σειράς πέτυχε άλλη μία για την καταπληκτική της δουλειά στη γουέστερν μίνι σειρά ‘Godless’ του Netflix, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα γυρίσματα του ‘Defending Jacob’ πλάι στον Chris Evans. Η σειρά-θρίλερ βασίζεται στο διάσημο, ομώνυμο βιβλίο του 2012 και θα είναι μία από τις δημιουργίες που θα κάνουν ποδαρικό στη streaming πλατφόρμα της Apple. Η Dockery θα υποδυθεί τη μητέρα ενός 14χρονου που έχει κατηγορηθεί για φόνο.

Dan Stevens

AP

Μόλις το τριετές συμβόλαιό του με τη σειρά ολοκληρώθηκε, ο Ξάδελφος Matthew πήρε τα μπογαλάκια και το φράκο του και άρχισε να εξερευνά τις δυνατότητες που του είχε δώσει η δημοσιότητά του. Όταν ο Dan Stevens άρχισε να κλείνει τη μία δουλειά μετά την άλλη, οι φαν του show που είχαν νιώσει προδομένοι με την άδοξη έξοδό του, σιγά-σιγά κατάλαβαν ότι είχε πολλά περισσότερα να δώσει και καμιά φορά πρέπει να τρέχεις όσο ακόμα κολλάει το σίδερο στη βράση. Από το ‘The Fifth Estate’ μέχρι το ‘Colossal’, ο Stevens δεν αποστρέφεται μικρούς ρόλους που τον δικτυώνουν, ωστόσο η πρωταγωνιστική του στροφή στο απολαυστικό, εξωστρεφές θρίλερ ‘The Guest’, ο ρόλος του ως Τέρας στο ‘Beauty and the Beast’, τη μεγαλύτερη ταινία παγκοσμίως το 2017, και η πολύπλευρη ερμηνεία του στο ψυχεδελικό, τηλεοπτικό ‘Legion’ έχουν αποδείξει πως, εκτός από τη στόφα κεντρικού ήρωα, έχει και διάρκεια. Σύντομα θα τον δούμε και στο ‘Eurovision’ του Netflix, πλάι στον Will Ferrell και τη Rachel McAdams.

Rose Leslie

AP

Πριν την Ygritte του ‘Game of Thrones’, η Rose Leslie ήταν η Gwen του ‘Downton Abbey’. Και όπως ο χαρακτήρας της στη σειρά είχε φιλοδοξίες πέρα από τη δουλειά της υπηρέτριας, έτσι και η Leslie απλώθηκε στο θέατρο και την τηλεόραση (Utopia, The Great Fire) πριν προσγειωθεί στο ‘GoT’ για να πει στον Jon Snow ότι δεν ξέρει τίποτα. Μετά το αιματηρό τέλος που επεφύλασσε τη μοίρα για τους περισσότερους κατοίκους του Westeros, η Leslie βρήκε καταφύγιο στο ‘The Good Fight. Την επιτυχημένη spin-off σειρά από το ‘Good Fight’ που έγινε η πρώτη – και επιτυχημένη! – σειρά της πλατφόρμας CBS All Access.

Jessica Brown FIndlay

AP

Όσοι θεατές δοκίμασαν το ‘Downton Abbey’ από την πρεμιέρα του, ξέρουν ότι η Lady Sibyl ήταν ο πιο εύκολος, κεραυνοβόλος έρωτας που μας χάρισε εξαρχής το καστ. Η μικρότερη, προοδευτική κόρη των Crawley ήταν ο αέρας ανανέωσης κάθε επεισοδίου, ενώ η Jessica Brown Findlay είχε ήδη μείνει στο μυαλό μας από το σύντομο πέρασμά της στα ‘Black Mirror’ και ‘Misfits’. Μετά τον ‘Πύργο’ όμως, το χαρακτηριστικό πρόσωπο απέκτησε και όνομα. Έκτοτε παίζει στο υποτιμημένο, φανταστικό ιστορικό ‘Harlots’, μια σειρά που παρουσιάζει τη ζωή μιας πόρνης στο Λονδίνο του 18ου αιώνα ως μια εναλλακτική, απελευθερωμένη πραγματικότητα σε σχέση με τη φυλακή που μπορεί να ήταν η ζωή των ‘φρόνιμων’ γυναικών της εποχής, χωρίς όμως να απομακρύνεται από τη σκληρή αλήθεια ενός τέτοιου τρόπου ζωής.

Lily James

AP

Η Lily James είναι «το μεγαλύτερο success story» της σειράς σύμφωνα με τον Fellowes και σύμφωνα με όσους ασχολούνται με το σινεμά την τελευταία πενταετία. Η ηθοποιός που υποδύθηκε τη μοντέρνα Lady Rose, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τη Lady Sybil ως τη de facto νεαρή, μπροστά από την εποχή της γυναίκα της σειράς, πέρασε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο και είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο απασχολημένα Βρετανικά ταλέντα εντός και εκτός Χόλιγουντ. Η αρχή έγινε με τη ‘Cinderella’ του Kenneth Branagh και το ‘Pride, Prejudice and Zombies’, με τα οσκαρικά ‘Baby Driver’ και ‘Darkest Hour’ να ακολουθούν. Αγαπημένος μας ρόλος της μέχρι τώρα όμως είναι η νεαρή Donna στο δροσερό ‘Mamma Mia! Here We Do Again’. Πιο πρόσφατα την είδες στο μπιτλικό, καλοκαιρινό ‘Yesterday’ του Danny Boyle, ενώ το μοναδικό τηλεοπτικό πρότζεκτ που έκανε μετά τον ‘Πύργο’ ήταν η υπέροχη, λουξ παραγωγή του ‘Πόλεμος & Ειρήνη’ από το BBC.

* Η ταινία ‘Ο Πύργος του Downton’ κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από την TULIP Entertainment.