ΛΙΣΤΕΣ

8 σειρές που μπορείς να δεις περιμένοντας το νέο ‘Rick and Morty’

Πέντε μήνες έχουμε μέχρι τη νέα σεζόν, ας τους εκμεταλλευτούμε.

To ‘Rick and Morty’ είναι από τις αγαπημένες μου σειρές έχει όμως ένα θεματάκι με το να καθυστερούν οι σεζόν.

Οι πρώτες δύο του σεζόν μου άρεσαν πάρα πολύ, η τρίτη δεν μου άρεσε τόσο (ίσως γιατί είχα τόσο μεγάλη προσμονή και τα expectations παραήταν ψηλά), και πάλι όμως περιμένω ευβλαβικά τα επόμενα 70 (!) επεισόδια που έχουν συμφωνησει οι δημιουργοί, Dan Harmon και Justin Roiland, με το Adult Swim.

Παρά την πληροφορία για τα 70 επεισόδια, για πολύ καιρό ήμασταν στα σκοτάδια, μέχρι πρόσφατα που ανακοινώθηκε ότι η 4η σεζόν θα επιστρέψει τον Νοέμβριο. Πέντε μήνες δεν είναι τίποτα μπροστά στον καιρό που έχουμε περιμένει ως τώρα, και πάλι όμως μπορείτε να τους εκμεταλλευτείτε βλέποντας ό,τι ρικιμορτικό δεν έχετε δει.

Community

Το ‘Community’ είναι η πιο ‘Rick and Morty’ σειρά που μπορείτε να δείτε. Είναι έτσι κι αλλιώς υπέροχη, αλλά αν είστε φαν του ‘Rick and Morty’ και δεν το έχετε δει, απορώ τι κάνετε ακόμα εδώ. Κλείστε αυτό το tab και δείτε ‘Community‘.

H σειρά είναι επίσης του Dan Harmon και θα καταλάβαιτε, από τη δεύτερη σεζόν ειδικά και μετά, πόσα κοινά έχει με το αγαπημένο μας κινούμενο. Η μόνη διαφορά είναι ότι στο σύνολο το ‘Community’ κοιτάει περισσότερο προς το bright side of life σε σχέση με το ‘Rick and Morty’, χωρίς να λείπουν βέβαια και οι dark στιγμές.

Harmon Quest

Φανταστείτε να παίζετε DnD και κάποιος να κάνει κινούμενα σχέδια όλο σας το παιχνίδι. Αυτό ακριβώς είναι το Harmon Quest. Φτιαγμένο και πάλι από τον Dan Harmon με πρωταγωνιστές τον ίδιο, άλλους δύο regular παίχτες, έναν γκεστ και τον Game Master. Οι πέντε τους κάθονται σε ένα τραπέζι σε μια θεατρική σκηνή που υπάρχει και κοινό, παίζουν Dungeons and Dragons, μετά όλη τους η ιστορία φτιάχνεται σε κινούμενο και εμείς οι θεατές βλέπουμε μία μίξη όλων αυτών.

Και ένα γλυκό τρίβια, ο Spencer Crittenden, o Game Master, έχει παίξει και στο (δεύτερο) DnD επεισόδιο του ‘Community’, τον αδερφό της Annie.

Gravity Falls

Το ‘Gravity Falls’ είναι κάτι μεταξύ ‘Stranger Things’ και ‘Rick and Morty’. Είναι η πιο ωραία κινούμενη σειρά που έχει βγάλει η Disney τα τελευταία 15 χρόνια και είναι σίγουρο ότι θα αρέσει σε οποιονδήποτε ‘Rick and Morty’ φαν. Πρωταγωνιστές είναι ο Dipper και η Μabel και ο δημιουργός του, Alex Hirsch, βασίστηκε στην πραγματική του ζωή και στις περιπέτειες που έμπλεκε με τη δίδυμη αδερφή του, όταν ήταν μικρά, για να φτιάξει τη σειρά. Μόνο που -μαντέψτε- στο ‘Gravity Falls’ οι περιπέτειες είναι μεταφυσικές και διαγαλαξιακές.

Love, Death and Robots

Η σειρά που θα ήθελα να είχα απεριόριστο αριθμό επεισοδίων να έχω να βλέπω. Κανένα από τα επεισόδια δεν φτάνει το ‘Rick and Morty’ στη σκέψη, έχουν όμως αυτό το στοιχείο της διαγαλαξιακής περιπέτειας, των ρομπότ, του θανάτου και της αγάπης, που αποκλείεται να μην χαρείς, αν είσαι φαν RNM.

Futurama

Οι δημιουργοί του ‘Simpsons’ έκαναν μια την πιο κάφρικη για τα δεδομένα τους σειρά  με πρωταγωνιστή έναν τεμπέλη σύγχρονό μας που ξυπνάει 1000 χρόνια μετά. Ο Fry έχει την αφέλεια του Μοrty, o Bender την καφρίλα του Rick και η Summer είναι ένας συνδυασμός Leela και Amy.

Final Space

Το ‘Final Space’ άργησε να μου αρέσει και ποτέ δεν μου άρεσε πάρα πολύ, έχει όμως τις στιγμές του και αρκετές από αυτές, είναι ό,τι πρέπει για έναν ‘Rick and Morty’ φαν. Ο Gary είναι εξόριστος μόνος του σε ένα διάστημόπλοιο και έχει σχέσεις μόνο με έπιπλα και ρομπότ, μέχρι που μπαίνει στη ζωή του ο Avocato, που προσπαθεί να σώσει τον γιο του. Το ‘Final Space’ θα το έλεγα το ‘Game of Thrones’ των κινουμένων σχεδίων, αφού κάποιες ανατροπές δεν τις περίμενες ποτέ.

Bojack Horseman

Το ‘Bojack Horseman’ έχει τον νιχιλισμό του Rick, και ακόμα περισσότερο. Συνήθως οι φανς του ‘Rick and Morty’ έχουν δει και ‘Bojack Horseman’, οπότε ίσως είναι περιττή η προσθήκη του σε αυτή τη λίστα. Αυτό που θα θέλαμε (και σίγουρα θα γίνει) από τα επόμενα 70 επεισόδια ‘Rick and Morty’ είναι να μας κάνουν μια πιο εκτεταμένη βόλτα στο παρελθόν του Rick, όπως μας έχει κάνει και το ‘Bojack’.

MANIAC

Καμία σειρά εκτός από το ‘Community’ δεν θα σου θυμίσει ακριβώς το ‘Rick and Morty’. Κάποια γέρνουν στην αισιόδοξη πλευρά της σειράς και κάποια στην απαισιόδοξη. Το ‘Maniac’, στο μεγαλύτερο μέρος του, γέρνει στο πιο απαισιόδοξο feeling. Οι πρωταγωνιστές συμμετέχουν σε ένα πείραμα που μεταφέρει το μυαλό τους σε άλλες ονειρικές διαστάσεις, άλλες σε κάθε επεισόδιο. Σκοπός είναι να θεραπευτούν από ένα μεγάλο συναισθηματικό τραύμα. Wubba lubba dub dub.