NETFLIX

7 σημειώσεις για το Elite του Netflix (πέρα απ’ το ότι γλεντάει το Gossip Girl)

Το περσινό φθινοπωρινό μας κόλλημα επιστρέφει με ακόμη πιο άγριες διαθέσεις.

Θυμάσαι εκείνο το επικό cliffhanger στην 1η σεζόν του ‘Gossip Girl’ όπου η Serena εκμυστηρεύεται στη Blair ότι έχει σκοτώσει κάποιον;

Όλη τη σεζόν περιμέναμε να μάθουμε το επτασφράγιστο μυστικό που την είχε οδηγήσει να εγκαταλείψει τη Νέα Υόρκη, και εκεί που νομίζαμε ότι απλώς είχε κοιμηθεί με τον Nate και καπάκια έφυγε από ντροπή (όπως θα έκανε κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, σόρι Nate φανζ), σκάει η βόμβα.

Και να το U.R.A. Fever να παίζει στο background, και να το πλάνο να ανοίγει δραματικά, και να που η υπόσχεση των OMFG πόστερ της σειράς θα εκπληρωνόταν. Τελικά η Serena είχε δώσει κοκαΐνη σε έναν ερωτικό της παρτενέρ και, όταν αυτός ξεράθηκε από υπερβολική δόση, εκείνη κάλεσε ασθενοφόρο και εξαφανίστηκε. Μαζί της και η εμπιστοσύνη μου στη σειρά παρότι δεν το είχα συνειδητοποιήσει ακόμη, όσο στο βάθος ακουγόταν ένα θλιμμένο τρομπόνι.

Το ‘Elite’ δεν ξηγιέται έτσι.

Το σκανδαλώδες ισπανικό teen show κάνει όλα όσα υπόσχεται. Το περσινό χορταστικό, glam, παλαβό φθινοπωρινό μας κόλλημα εκτυλίσσεται στο Las Encinas, ένα φανταστικό ελίτ σχολείο της Ισπανίας όπου φοιτούν οι γόνοι των πιο επιφανών οικογενειών της χώρας. Όταν το σχολείο υποδέχεται τρεις μαθητές της εργατικής τάξης που γίνονται δεκτοί μετά την καταστροφή του δικού τους σχολείου, η μίξη πλέμπας και πελούσιων δημιουργεί μια δυναμική Μοντέγων και Καπουλέτων που διαταράσσει την ιεραρχία με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Η σειρά καταφέρνει να χωρέσει από ένα μυστήριο φόνου (που έχει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα επίλυση, να μια σκέψη!) και ζευγάρια που εξερευνούν την πολυγαμικότητα, μέχρι σχέσεις του ίδιου φύλου ή/και διαφορετικών θρησκειών (ταυτόχρονα όλα αυτά μάλιστα, σε μία από τις περιπτώσεις), χωρίς να εξελίσσεται σε ακραίο πονοκέφαλο.

Εάν έχεις ήδη δει την 1η σεζόν τότε γνωρίζεις τα παραπάνω και προχωράς σε όσα πρέπει να γνωρίζεις και για τη 2η. Εάν όχι, μπαίνεις Netflix και επιστρέφεις στο άρθρο όταν ολοκληρώσεις τα επεισόδια.

Για τον 2ο κύκλο που λέτε:

1. ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ

Ο Samuel ορκίζεται να κάνει τα πάντα για να απελευθερώσει τον αδίκως φυλακισμένο αδελφό του και όποιον πάρει ο Χάρος. Τον αδελφό του μακάρι να πάρει για την ακρίβεια, αν και με τη δημοτικότητα του ‘Casa de Papel’ η σειρά ίσως δεν νιώθει έτοιμη να αφήσει τον Jaime Lorente (aka Denver). Neon lights, ψέματα, σεξ και περαιτέρω ακολασίες υπόσχεται το τρέιλερ, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα σερβιριστούν όλα απλόχερα.

2. Η 3Η ΣΕΖΟΝ

Ναι, η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για 3η σεζόν, παρά το γεγονός ότι η 2η δεν έχει κάνει καν πρεμιέρα. To Netflix δεν δημοσιεύει ποτέ τους ακριβείς συνολικούς αριθμούς του, αποκάλυψε όμως πως πάνω από 20 εκατομμύρια νοικοκυριά είδαν τη σειρά στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας της.

3. ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

(τι φοράς, πσυχούλα μου;)

Λοιπόν, θα γνωρίσουμε:

Τη Rebeca, μία μοδάτη μαθήτρια της εργατικής τάξης που δεν μασάει τα λόγια της και θα μάθει στον Samuel να παίζει μποξ (wtf11!?).

Tον Valerio, τον φιλήδονο ετεροθαλή αδελφό της queen bitch Lu που λατρεύει να κάνει ecstasy.

Tην Cayetana, μία σταρ του Ίντερνετ με δεκάδες χιλιάδες followers. Ο χαρακτήρας της θα εξερευνήσει την επιρροή της έκθεσης στα social media.

4. ΤΑ FLASH-FORWARDS

Flash-forwards, flashbacks, όπως θες πες τα γιατί η σειρά τα ανακατεύει, πάντως θα συνεχίσουν να είναι η βασική δομή του show. Κι αυτό γιατί θα μπλέξουμε με νέο μυστήριο που θα μάθεις αμέσως τώρα.

5. Η ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

Πέρσι είχαμε φόνο, φέτος έχουμε εξαφάνιση. Όσο το ρολόι μετρά αντίστροφα – 36 ώρες συγκεκριμένα ως το τέλος του 2ου επεισοδίου – οι ελπίδες για διάσωση λιγοστεύουν. Αν ανησυχείς ότι το πράγμα τραβιέται από τα μαλλιά (ειλικρινά, σε αυτή τη σειρά βρήκες να ανησυχήσεις γι’ αυτό;), έχε υπόψιν ότι τα σενάρια της 2ης σεζόν είχαν γραφτεί πριν καν βγει η 1η, οπότε τουλάχιστον υπάρχει πλάνο.

6. ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Οι τρεις σκηνοθέτες της 2ης σεζόν είναι o Dani de la Orden (The Best Summer of My Life), η διπλά βραβευμένη με Gaudí, Sílvia Quer, και ο Ramón Salazar του υπέροχου ‘Sunday’s Illness’ που μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Βερολίνου ανέβηκε στο Netflix.

7. ΓΕΝΙΚΑ ΜΟΝΟ NADIA

Επανάλαβε μετά από μένα: «Αποδέχομαι τη Nadia Shanaa για Κύριο και Σωτήρα μου».

Αυτά, μπορείς να συνεχίσεις ό,τι έκανες.

Tο ‘Elite’ στριμάρει στο ελληνικό Netflix αυτή την Παρασκευή, 6/9.

ΚΙ ΑΛΛΟ NETFLIX:

10 παιδικά που έβλεπες μικρός και στριμάρουν τώρα στο Netflix
6 σειρές ενώνουν τους πάντες στον πλανήτη σύμφωνα με το Netflix
10 θρίλερ τόσο τρομακτικά που οι θεατές του Netflix δεν τα ολοκληρώνουν
Η πιο φιλόδοξη αστυνομική σειρά που έκανε ποτέ το Netflix και άλλες 12 επιλογές για τον Σεπτέμβρη