NETFLIX

Κωμικός Idris Elba και παράλληλα σύμπαντα: Τι θα λιώσεις τον Μάρτιο στο Netflix

Μία επιλογή από όλα όσα ανεβάζει η πλατφόρμα για ατελείωτο binge-watching.

Λίγο απ’ όλα με μία ισχυρή δόση φαντασίας αυτόν τον μήνα το Netflix.

Παρακάτω θα βρεις όλα όσα αξίζει να τσεκάρεις στην πλατφόρμα τον Μάρτιο:

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΣΕΙΡΕΣ:

THE OA: SEASON 2

Το φινάλε του ‘The OA’ είναι εύκολα το πιο αμφιλεγόμενο που έχει κατασκευάσει παραγωγή του Netflix. Όταν βλέπεις δουλειά της Britt Marling όμως, από το ‘Sound of my Voice’ μέχρι το ‘Another Earth’, είσαι προετοιμασμένος ότι θα δεις κάτι αλλούτερο. Ή θα αποφασίσεις να κάνεις το ταξίδι με ό,τι κι αν σου πετάξει το κορίτσι στη μούρη, ή θα αποφασίσεις να έχεις από δίπλα κάτι υγρό για να πετάξεις στην οθόνη. Το ‘ΟΑ’ συγκεκριμένα, ήρθε πιο νωρίς στην πλατφόρμα από το ‘Dark’ ή το ‘Innocents’. Τις σειρές δηλαδή που πια ανήκουν εντελώς στο DNA του δικτύου σηματοδοτούν κατά κάποιον τρόπο την ελευθερία που αφήνει το Netflix στα κόνσεπτ φαντασίας του.

Σε περίπτωση που δεν το έχεις δει ακόμα δεν θα προδώσουμε εδώ το φινάλε της 1ης σεζόν, αλλά για την ιστορία να πούμε πως το ‘OA’ περιστρέφεται γύρω από την Prairie Johnson, ένα τυφλό κορίτσι που είχε εξαφανιστεί για χρόνια, για να εμφανιστεί ξανά στη μικρή της πόλη στα 20s, έχοντας ανακτήσει την όρασή της. Κάποιοι θεωρούν την επανεμφάνισή της θαύμα, κάποιοι επικίνδυνη. Αυτό που πρέπει να κάνει εκείνη, είναι να εξηγήσει στο FBI τι της συνέβη στα 7 χρόνια που έλειπε. Θα είμαστε συντονισμένοι για τη συνέχεια.

Πρεμιέρα: 22/3

QUEER EYE: SEASON 3

Το ευεργετικό ‘Queer Eye’ ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μας έκανε το Netflix το 2018. Με δύο σεζόν μέσα σε έξι μήνες, το unscripted show δεν έκανε μονάχα makeover στα ρούχα και το σπίτι των συμμετεχόντων με τη βοήθεια των Fab 5, αλλά ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΑΣ. Η εκπομπή είναι βάλσαμο και θα μπορούσα να τη βλέπω κάθε μέρα, για χρόνια, μέχρι να βαρεθεί το καστ της. Θα αρκεστώ σε μία φρέσκια σεζόν όμως, τοποθετημένη στο Κάνσας αυτή τη φορά, με σκοπό να δείξει μία ακόμη, διαφορετική πλευρά της Αμερικής.

Πρεμιέρα: 15/3

SANTA CLARITA DIET: SEASON 3

Το ‘Santa Clarita Diet’ είναι τόσο αποκρουστικό στο gore του που έχει πραγματικά γονατίσει και τα πιο γερά στομάχια. Αν μπορείς να ξεπεράσεις αυτόν τον σκόπελο όμως, η κωμωδία θα σε ανταμείψει με σουρεάλ χιούμορ, μια Drew Barrymore σε φοβερή φόρμα, έναν Timothy Olyphant σε ρόλο Ρουβά και μια μεγάλη καρδιά που κρύβεται σε όλες τις αποφάσεις της οικογένειας Hammond. Αν δεν το έχεις τσεκάρει ακόμα, η σύντομη περιγραφή του βρίσκει τη Drew Barrymore ημίνεκρη, να μπορεί να καταναλώσει μονάχα ανθρώπινα μέλη, και την υπόλοιπη φαμίλια να προσπαθεί να βρει λύσεις σε ένα εμφανές πρακτικό πρόβλημα. Ότι η μητέρα και σύζυγός τους δεν μπορεί να σταματήσει να τρώει γείτονες και συνεργάτες (τελευταία και λευκούς εθνικιστές).

Πρεμιέρα: 29/3

THE ORDER

Το Netflix αποφάσισε να κάνει το δικό του ‘Magicians’; Κάπως έτσι μοιάζει να κινείται το ‘Order’, το νέο υπερφυσικό νεανικό show της πλατφόρμας. Η σειρά θα ακολουθήσει τον Jack Morton, έναν πρωτοετή φοιτητή που γίνεται μέλος μιας μυστικής κοινότητας και βρίσκεται ξαφνικά σε έναν κόσμο από μαγεία, τέρατα και έναν πόλεμο μεταξύ λυκανθρώπων και μυστών της μαύρης μαγείας. Δηλαδή όντως κάτι μεταξύ ‘Magicians‘ και ‘Sabrina’. Το τρέιλερ είναι αμήχανο και (συγνώμη) βασικό, αλλά έτσι ακριβώς είχε ξεκινήσει και το ‘Magicians’ πριν γίνει μία από τις καλύτερες σειρές του SyFy.

Πρεμιέρα: 7/3

TURN UP CHARLIE

Ο Idris Elba το έχει ρίξει στην κωμωδία. Μετά το ‘In the Long Run’ του Sky1, πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά του Netflix ‘Turn Up Charlie’ και χωράει άνετα στα παπούτσια ενός ρεμάλικου DJ που ζορίζεται να τα βγάλει πέρα, μιας που κι ο ίδιος ο Elba είναι DJ στην πραγματική του ζωή. Η ζωή όμως θα του δώσει μια τελευταία ευκαιρία να γίνει επιτυχημένος, όταν καλείται να γίνει η νταντά της προβληματικής κόρης του διάσημου φίλου του. ‘Uptown Girls’ γένους αρσενικού μας μυρίζει και γιατί όχι. Πολύ καλό double feature με την 5η σεζόν του ‘Luther’ που έκανε πρεμιέρα αυτόν τον Γενάρη.

Πρεμιέρα: 15/3

AFTER LIFE

Dramedy από/με τον Ricky Gervais, στον ρόλο ενός χήρου που αλλάζει νοοτροπία μετά τον θάνατο της γυναίκας του και αποφασίζει να τιμωρήσει τους πάντες για το υπόλοιπο της ζωής του, λέγοντας και κάνοντας ακριβώς αυτά που θέλει. Οι πρώτες κριτικές της μίνι σειράς μιλούν για ένα προβλέψιμο αλλά ξεκαρδιστικό και πολύ ανθρώπινο μέσα στην απλότητά του show.

Πρεμιέρα: 8/3

MOST BEAUTIFUL THING

Το ημερολόγιο γράφει 1959, οι πρώτες νότες της Bossa Nova γράφονται και το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι το place to be. Όταν όμως η Malu φτάνει στην πόλη, ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της την έχει εγκαταλείψει κλέβοντας όλα της τα χρήματα. Όταν όλα μοιάζουν ακατόρθωτα, οι δύσκολες συνθήκες της ζωής της θα τη οδηγήσουν σε νέους ρυθμούς, νέους φίλους και μια νέα ευκαιρία να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Να ανοίξει ένα μουσικό κλαμπ. Παίρνουμε ‘Marvelous Mrs. Maisel’ vibes και αυτό είναι αρκετό για να μας πείσει να ξεκινήσουμε το ‘Most Beautiful Thing’. Βοηθά και το γεγονός ότι το περιεχόμενο που έχει δημιουργήσει η Βραζιλία για το Netflix μέχρι στιγμής, έχει υπάρξει σταθερά καλό (3%, The Mechanism, Samantha).

Πρεμιέρα: 22/3

LOVE DEATH + ROBOTS

Τα μυαλά του David Fincher (Seven, Fight Club, Social Network, Gone Girl, Mindhunter) και του Tim Miller (Deadpool, Terminator 6) έχουν ίσως γεννήσει το πιο παράλογο show του Netflix. Το ‘Love, Death & Robots’ είναι μια NSFW ανθολογική animation σειρά που περιγράφεται ως ‘σύντομη, γλυκιά και δολοφονική’. Τα 18 της επεισόδια θα κινηθούν από 5′ έως 15′, το καθένα με διαφορετικό στιλ animation και ξεχωριστές, παλαβές περιπέτειες με εναλλακτικές πραγματικότητες, δαίμονες, ρομπότ, φόνους, εξωγήινες αράχνες, στρατιώτες λυκανθρώπους και σκεπτόμενα γαλακτοκομικά προϊόντα (!). Τρόμος, κωμωδία, επιστημονική φαντασία – το show θα τα χρησιμοποιήσει όλα για να αγγίξει διάφορα θέματα βαρύτητας όπως τον ρατσισμό, την ελεύθερη βούληση, την ανθρώπινη φύση. Αν δεν μας είχε πείσει το τρέιλερ, θα μας είχε πείσει η σύνοψη του επεισοδίου ‘Alternate Histories’: “Want to see Hitler die in a variety of comically fantastic ways? Now you can. Welcome to Multiversity!”.

Πρεμιέρα: 15/3

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ:

TRIPLE FRONTIER

Πέντε πρώην στρατιωτικοί των ειδικών δυνάμεων οργανώνουν μία ληστεία σε αραιοκατοικημένη περιοχή της Νότιας Αμερικής. Είναι η πρώτη φορά που στήνουν επιχείρηση για τον εαυτό τους αντί για την πατρίδα τους, αλλά όταν ένα γεγονός αλλάξει τα δεδομένα, οι ικανότητες, η ηθική και η αφοσίωσή τους θα δοκιμαστούν. Δεν πρόκειται για κάποιο νέο κόνσεπτ, αλλά πέρα από το καστ (Ben Affleck, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund, Pedro Pascal, Oscar Isaac) που είναι από μόνο του ενδιαφέρον, θα εστιάσουμε στον σκηνοθέτη/σεναριογράφο της ταινίας, J.C. Chandor, που κάνει πάντα πολύ αξιόλογες, υποτιμημένες δουλειές (Margin Call, A Most Violent Year, Viper Club), ενώ τα είχε πάει ήδη εξαιρετικά με την προηγούμενή του ταινία επιβίωσης, ‘All Is Lost’.

Πρεμιέρα: 13/3

THE DIRT

Βιογραφικό, μουσικό, κωμικό δράμα για τη glam metal μπάντα των Mötley Crüe και την ταραχώδη καριέρα τους. Ανάμεσα στους ηθοποιούς θα βρεις τον Iwan Rheon (Game of Thrones), τον Douglas Booth (Pride and Prejudice and Zombies, Loving Vincent) και τον ράπερ/ηθοποιό Machine Gun Kelly. Η ταινία είχε την πλήρη συνεργασία της μπάντας και βάσει του τρέιλερ θα αγγίξει τη διαβόητη πλευρά της πορείας της, όπως το γνωστό συμβάν με την τηλεόραση που πέταξε από παράθυρο ξενοδοχείου, την κατηγορία του Vince Neil για φόνο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και την υπερβολική δόση του Nikki Sixx.

Πρεμιέρα: 22/3

THE HIGHWAYMEN

Ο Kevin Costner και ο Woody Harrelson υποδύονται δύο αστυνομικούς του Τέξας που καταδιώκουν τους διαβόητους Μπόνι και Κλάιντ. To crime movie είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα και έρχεται στο Netflix δια χειρός John Lee Hancock (The Blind Side, Saving Mr. Banks, The Founder) και John Fusco (Spirit: Stallion of the Cimarron, Marco Polo), σε σκηνοθεσία και σενάριο αντίστοιχα. Κανείς από τους δύο δημιουργούς δεν έχει φτιάξει αριστουργήματα ως τώρα, και οι δύο όμως κινούνται πολύ άνετα στο πλαίσιο της εύπεπτης απόλαυσης με καλή ενέργεια και ρυθμό, οπότε μπαίνουν ξανά στα υπόψιν.

Πρεμιέρα: 29/3

THE BOY WHO HARNESSED THE WIND

Ένα 13χρονο αγόρι από το Μαλάουι εφευρίσκει έναν αντισυμβατικό τρόπο να σώσει την οικογένεια και το χωριό του από λιμό. Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του William Kamkwamba που έγινε best-seller και είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του υπέροχου Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave, Doctor Strange). Το εμψυχωτικό δράμα θα είναι πιθανότητα κατά τόπους τυποποιημένο, οι πρώτες του κριτικές όμως μιλούν για μία διεγερτική κλιμάκωση ενός αυθεντικού crowd-pleaser.

Πρεμιέρα: 1/3

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ:

THE LEGEND OF COCAINE ISLAND

Το ‘Legend of Cocaine Island’ (πρώην White Tide: The Legend of Culebra) έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Tribeca λίγους μήνες νωρίτερα και κέρδισε την καθολική αποδοχή κοινού και κριτικών. Κυρίως για την απομάκρυνση από τις νόρμες ενός παραδοσιακού ντοκιμαντέρ. Ο σκηνοθέτης του, Theo Love, ήθελε εξαρχής να φτιάξει μία ‘big fat entertaining movie’, μακριά από τα ντοκιμαντέρ που μεγάλωσε πιστεύοντας ότι ήταν βαρετά, ξενέρωτα, διδακτικά φιλμ. Το δικό του ντοκιμαντέρ, λοιπόν, θα μας εξιστορήσει την αληθινή περιπέτεια ενός οικογενειάρχη μικροεπιχειρηματία που άκουσε τον μύθο ενός κρυμμένου θησαυρού και κίνησε να τον ανακαλύψει. Επρόκειτο για μία ποσότητα κοκαΐνης αξίας 2 εκατ. δολαρίων που έθαψε κάποιος, κάπου στην Καραϊβική. Έχοντας καταστραφεί από την οικονομική ύφεση των ’20s, ο άνδρας οργανώνει ένα πλάνο που επιστρατεύει μια κουστωδία μικροαπατεώνων και προκαλεί πολλούς μπελάδες και πολύ γέλιο.

Πρεμιέρα: 29/3

FORMULA 1: DRIVE TO SURVIVE

Η Φόρμουλα 1 συνεργάζεται με το Netflix για μία αποκλειστική ματιά πίσω από τις κάμερες του παγκόσμιου πρωταθλήματος της χρονιάς που μόλις πέρασε. Η σειρά-ντοκιμαντέρ αποτελείται από 10 μέρη που θα βάλουν τους θεατές απευθείας μέσα στα κόκπιτ και τις ζωές των βασικών παικτών της οργάνωσης.

Πρεμιέρα: 8/3

CRICKET FEVER: MUMBAI INDIANS

Ναι, σειρά-ντοκιμαντέρ για το κρίκετ είναι τούτο, αλλά ξέρεις κάτι; Το κρίκετ είναι το 2ο πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο και θέλω να μάθω περισσότερα γι’ αυτό. Το ‘Cricket Fever’ ακολουθεί μία από πιο επιτυχημένες ομάδες κρίκετ, όχι μόνο στην Ινδία που είναι η βάση της, αλλά στον πλανήτη ολόκληρο. Η σειρά οκτώ επεισοδίων θα καλύψει αθέατες πλευρές των Mumbai Indians, τις ιστορίες, και τους ανθρώπους που τους δένουν με την αγαπημένη τους πόλη. Η ομάδα έχει κερδίσει τρεις τίτλους στην Indian Premier League και δύο τρόπαια Champions League. Το ντοκιμαντέρ είναι άλλη μία δυνατή στρατηγική κίνηση του Netflix στην Ινδία, μετά την παραγωγή των ινδικών σειρών ‘Sacred Games’ και ‘Ghoul’ που έχουμε δει.

Πρεμιέρα: 1/3

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ:

THE SOCIAL NETWORK

Όπως θα δεις και παρακάτω, το Netflix ανεβάζει πάρα πολύ πράμα αυτόν τον μήνα στην ταινιοθήκη του. Είχαμε δύσκολο ξεσκαρτάρισμα δηλαδή – ειδικά όταν το ‘Sons of Anarchy’ είναι εκεί και μας κοιτάει – αλλά καταλήξαμε να προτείνουμε την ταινία των David Fincher/Aaron Sorkin που, ποιος ξέρει, μπορεί και να ζήσει περισσότερο και από το ίδιο το Facebook. Τρία Όσκαρ, οκτώ συνολικά υποψηφιότητες, άπειρες ατάκες που πετάμε ακόμη στις σινεφίλ παρέες.

Ανεβαίνει: 1/3

Ανεβαίνουν επίσης: Sons of Anarchy S1-S4 (1/3), Jurassic Park 1-3 (1/3), Django Unchained (1/3) The Bourne Quadrilogy (1/3), The Purge (1/3), The Exorcism of Emily Rose (1/3), Superbad (1/3), Mamma Mia! (1/3), Bad Teacher (1/3), The Break-Up (1/3), Burlesque (1/3), 50 First Dates (1/3), Friends With Benefits (1/3), Pineapple Express (1/3), Johnny English (1/3), Despicable 1-2 (12/3), The Karate Kid (1/3), Smokin’ Aces (12/3), The Da Vinci Code (1/3), Grown Ups 2 (1/3).

ΚΙ ΑΛΛΟ NETFLIX:

Ο Larry Charles ξέρει με τι γελάνε οι κανίβαλοι
6 σειρές ενώνουν τους πάντες στον πλανήτη σύμφωνα με το Netflix
Στο ‘Back With the Ex’ του Netflix θα βρεις τον αληθινό American Psycho