ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το νέο τρέιλερ του ‘Terror’ ξυπνά τους εφιάλτες που παραμέλησες

Το μυθικό τέρας που θα στοιχειώσει τους ήρωες δεν πιάνει μία μπροστά στον άνθρωπο.

Η πρώτη σεζόν του ‘Terror’ είχε την προσοχή μας πριν καν κυκλοφορήσει. Η σειρά παραγωγής του Ridley Scott καταπιάστηκε με το ομώνυμο βιβλίο που εμπνεύστηκε από την εξαφάνιση δύο πλοίων στα μέσα του 19ου αιώνα και, παρά τον σοβαρό του ανταγωνισμό από το φοβερό ‘Castle Rock’ και το στοιχειωμένο ‘Haunting of Hill House’, αναδείχθηκε ως η σειρά τρόμου της περασμένης χρονιάς.

Σε συνέχεια της ανθολογίας, το show επιστρέφει ως ‘Terror: Infamy’, μεταφέροντας τη δράση σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης των Γιαπωνέζων κατοίκων της Αμερικής στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Θα το τρομοκρατήσει ένα μυθικό τέρας που μπορεί να κλέψει τη μορφή σου:

Το υπερφυσικό στοιχείο της σειράς είναι φανταστικό, αλλά ο τρόμος μέσα στα συγκεκριμένα στρατόπεδα ήταν πιο αληθινός απ’ όσο έχει αντέξει η Ιστορία. Ο George Takei του ‘Star Trek’, το μεγαλύτερο όνομα από τα υπόλοιπα που θα βρεις στο καστ (Derek Mio, Naoko Mori, Shingo Usami), εργάστηκε και ως σύμβουλος στην ανάπτυξη της φετινής σεζόν, μιας που είχε βρεθεί ο ίδιος σε τέτοιο στρατόπεδο ως παιδί. Σύμφωνα με τον Takei, ο πατέρας του είχε προσπαθήσει να του περάσει την εμπειρία τότε «σαν διακοπές».

«Μια μέρα μου τηλεφώνησε ο Alex [Woo] – μένει στην ίδια γειτονιά», δήλωσε ο Takei στο ATX Television Festival νωρίτερα τον Ιούνιο. «Ήρθε από το σπίτι και μου εξήγησε το πρότζεκτ. Λογίζω αυτό το κεφάλαιο της αμερικανικής ιστορίας ως ένα παραμελημένο, σημαντικό κεφάλαιο. Είναι αποστολή της ζωής μου να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο γι’ αυτό. Όταν μου περιέγραψε την ιστορία τού είπα ότι θα ήταν τιμή, προνόμιο και ευθύνη μου να αποδεχθώ τον ρόλο του συμβούλου. Μετά μου είπε, ‘Είσαι και ηθοποιός. Πώς θα σου φαινόταν να έπαιζες κιόλας;».

Κανένα πρότζεκτ ως τώρα δεν έχει ασχοληθεί με αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε τέτοια κλίμακα. Αυτό θα ήταν κίνητρο να το τσεκάρουμε από μόνο του, αλλά έρχεται και σε μια εποχή που η συζήτηση γύρω από τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών στα σύνορα της Αμερικής έχει πάρει φωτιά. Σκοπός των συντελεστών είναι να χρησιμοποιήσουν το παρελθόν για να σχολιάσουν το σήμερα, αλλά και το μέλλον που πάντα έρχεται όταν δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου.

Το ‘Terror: Infamy’ θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Αυγούστου στο AMC.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι 19 καλύτερες σειρές του 2019 μέχρι τώρα