PUBLI

Η λίγκα των ανδρικών ρόλων δεν ήταν ποτέ πιο ανταγωνιστική

Τόσες σπουδαίες ταινίες, τόσοι μεγάλοι ανδρικοί ρόλοι. Το ΟΝΕΜΑΝ απλώνει στο γήπεδο τους πιο ικανούς 'παίκτες' που θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες στην οθόνη μας.

Με λίγη καλή θέληση και αρκετές εύστοχες αντιστοιχίες, τα πάντα μπορούν να μεταφραστούν σε ποδόσφαιρο. Πάρε για παράδειγμα το σινεμά. Σκέψου το σαν ένα Μαρακανά, το οποίο οργώνουν οι μεγαλύτεροι σταρ του είδους.

Οι αντίστοιχοι Μέσι και Ρονάλντο θα μοιάζουν περισσότερο με τον Cristoph Waltz και τον Robert Downey Jr. και τα γκολ δεν θα είναι ακριβώς γκολ, αλλά όλες εκείνες οι μικρές ή μεγάλες στιγμές που χαϊδεύουν το μυαλό σου κάθε φορά που βλέπεις μια σπουδαία ταινία.

Οι επόμενες εβδομάδες στα κανάλια Novacinema αναμένονται τόσο ασφυκτικά γεμάτες από σπουδαίες ερμηνείες και πρωταγωνιστές που χτίζουν το μύθο τους με ακόμη μία σπουδαία ερμηνεία, που το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να δούμε ξεχωριστά τις περιπτώσεις αυτής της λίγκας των πρωταγωνιστών.

Ακριβώς σαν να ήταν ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης.

 

Cristoph Waltz, αυτός με το περιβραχιόνιο

Πού θα τον δούμε: Στο ‘Μεγάλα Μάτια’ του Tim Burton

Η μπάλα που κατέχει: O Waltz είναι ο κλασικός παικταράς ολκής που μικρός έμαθε να παίζει σε όλες τις θέσεις, έτσι για να ξέρει τι απαιτεί η κάθε μία, τη μέρα που θα φορούσε το περιβραχιόνιο. Μπορεί να γίνει τόσο αμείλικτα σοβαρός και να καταφέρει να ρίξει τη θερμοκρασία σε επίπεδα πολικού ψύχους με ένα απλό σβήσιμο κάθε συναισθήματος από το πρόσωπο. Μετά, μπορεί να ρίξει ένα μικρό, κοφτό, σατανικό γέλιο και να χάσεις κάθε όρεξη για ζωή. Γενικά, ο Waltz μπορεί να την εκμηδενίσει. Υπάρχει καταλληλότερος αρχηγός για να ρίξεις στο χορτάρι;

Eddie Redmayne, το πιο καυτό prospect για το μέλλον

Πού θα τον δούμε: Στο ‘Πεπρωμένο της Τζούπιτερ’ των Wachovskis

Η μπάλα που κατέχει: Κακά τα ψέματα, υπάρχουν ρόλοι με τους οποίους θα συνδέσεις έναν ηθοποιό και -άθελά του- θα τον θυμάσαι πρώτα απ’ όλα γι’ αυτούς όσες δεκαετίες κι αν περάσουν από τότε. Αυτό που έκανε ο Eddie ως Stephen Hawking στη ‘Θεωρία των Πάντων’ αφενός επιβραβεύτηκε με ένα Όσκαρ Α’ Ανδρικού και αφετέρου θα είναι καρφιτσωμένο πάνω του ως ένα παντοτινό παράσημο. Στο ‘Πεπρωμένο της Τζούπιτερ’ απλά αποδεικνύει κι άλλα κομμάτια του ταλέντου του, δίνοντας δίκαιο σε όσους περιμένουν τον ουρανό με τ’ άστρα από τον Βρετανό ηθοποιό στο μέλλον.

David Oyelowo, ο αμυντικός ογκόλιθος

Πού θα τον δούμε: Στο ‘Selma’ της Ava DuVernay

Η μπάλα που κατέχει: Ο David ξέρει πολύ καλά πώς να γίνεται η ραχοκοκαλιά μιας ταινίας με τον ήρεμο και δυναμικό τρόπο που προσεγγίζει τους ρόλους του. Στο Selma, που θα δούμε σύντομα στα κανάλια Novacinema δίνει την κορυφαία του παράσταση μέχρι την επόμενη. Όλη η άμυνα ξεκινάει από αυτόν. Όλη η ομάδα βασικά.

Christian Bale, το χαφ που καταπίνει χιλιόμετρα

Πού θα τον δούμε: Στο ‘Η Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες’ του Ridley Scott

Η μπάλα που κατέχει: Το American Psycho ήταν μόνο η αρχή (χωρίς να είναι η πραγματική αρχή της καριέρας του, ο άνθρωπος παίζει από τα 80s) για τον Christian Bale και όλες τις ατόφιες στιγμές κλάσης που μας έχει προσφέρει από τότε. Το παράδοξο με τον Bale είναι το ότι παρότι παίζει θαυμάσια ό,τι του βάλεις μπροστά του, είναι ύβρις και παράνοια να τον χαρακτηρίσεις ‘φοβερό ρολίστα’ ή οτιδήποτε μειώνει στο ελάχιστο τη σοβαρότητα και το ταλέντο με τα οποία τελειώνει τις φάσεις (ή τους αντίπαλους επιτιθέμενους).

Robert Downey Jr., ο βετεράνος

Πού θα τον δούμε: Στο ‘Ο Δικαστής’ του David Dobkin

Η μπάλα που κατέχει: Η μπάλα που κατέχει δεν είναι τίποτα μπροστά στην πείρα του. Ο Downey Jr. μπορεί να βγάλει την ακτινογραφία ενός ματς με μια απλή ματιά. Ξέρει πού πρέπει να στηθεί, τι πρέπει να κάνει και πώς να κερδίσει με τις όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις. Έχει φάει το γήπεδο (βλ. τον κινηματογράφο) με το κουτάλι, μπορεί να φορέσει τη στολή του υπερήρωα με την ίδια άνεση που φοράει αυτή του δικηγόρου (βλ. ‘Ο Δικαστής’) και αυτό που καταφέρνει να συζητιέται στο τέλος της ημέρας είναι το απαράμιλλο στιλ με το οποίο κάνει τα πάντα. Στην περίπτωση του Robert Downey Jr. δεν χρειάζεται κανένας κόπος. Μόνο τρόπος. Και τεράστια πείρα.

Keanu Reeves, το 9άρι

Πού θα τον δούμε: Στο ‘John Wick’ του Chad Stahelski

Η μπάλα που κατέχει: Ήταν ο πρωταγωνιστής σε μια από τις ταινίες που άλλαξαν τον κινηματογράφο. Έχει παίξει στο Matrix, άρα δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα αν δεν έπαιζε ποτέ και πουθενά αλλού. (Θα είχαμε, γιατί είναι φοβερός ηθοποιός, αλλά δεν θα είχαμε και ταυτόχρονα, κατάλαβες). Λόγω κοψιάς και μόνο, θα τον βλέπαμε άνετα στη θέση του φουνταριστού, ως ένα στιλάτο 9άρι, στην επίθεση της ομάδας. Η θέση του ταιριάζει ταμάμ και λόγω του ‘John Wick’, της πιο απρόσμενα καλής περιπέτειας του 2014, που έρχεται στα κανάλια Novacinema.

Bradley Cooper, το βαρύ πυροβολικό

Πού θα τον δούμε: Στο ‘Ελεύθερος Σκοπευτής’ του Clint Eastwood

Η μπάλα που κατέχει: Ο Bradley Cooper, ειδικά στο American Sniper και γενικά στην καριέρα με τους τόσους αντιφατικούς μεταξύ τους ρόλους, ‘πυροβολεί’. Το καλό στην περίπτωση όλων μας είναι ότι τις περισσότερες φορές βρίσκει το στόχο. Φτιαγμένος για την επίθεση, παρότι τα χαρακτηριστικά του (ύψος, κιλά) παραπέμπουν περισσότερο σε μπασκετμπολίστα. Θα παίρνει και τις κεφαλιές.

Οι μεγάλοι ‘παίκτες’-πρωταγωνιστές και οι ταινίες τους έρχονται σε πρώτη προβολή από τα κανάλια Novacinema. Υπάρχει πάντα και η δυνατότητα εγγραφής με τον αποκωδικοποιητή NovaBox+.