PUBLI

10 εχθροί και ένας σύμμαχος για την καρδιά σου

Παρακαλούνται οι άνθρωποι με ευαίσθητη καρδιά (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) να διαβάσουν το παρακάτω θέμα και δύο και τρεις φορές.

Δεν είμαστε πρότυπα διατροφής. Οι διατροφικές μας συνήθειες και αδυναμίες όπως πολλάκις έχεις διαπιστώσει μέσα από την έγκριτη στήλη Oneman Food είναι θερμιδικές βόμβες που δεν συμβάλλουν και τόσο στην υπερ-τέλεια λειτουργία του οργανισμού μας. Ναι, είμαστε ένοχοι, είμαστε σκλάβοι του καλού -και του πολύ- φαγητού. Τα παραδεχόμαστε τα πάθη μας κύριοι.

Το πολύ καλό νέο για απρόσεκτους (sic) τύπους σαν εμάς είναι ότι κάποιοι καλοί κύριοι παρασκεύασαν προϊόντα ικανά να θωρακίσουν την καρδιά, τις αρθρώσεις, το δέρμα και την υγεία του εγκεφάλου μας. Για σήμερα, θα ασχοληθούμε λίγο πιο εκτενώς με την καρδιά.

Μιλώντας μεταξύ σοβαρού και αστείου (με έμφαση στο σοβαρό, καθώς μιλάμε για υγεία), γράφουμε την απόλυτη λίστα με τους εχθρούς της καρδιάς μας. Στο τέλος, θα μιλήσουμε για το σύμμαχο που βάζει δέκα (εχθρούς) κάτω.

Τα μάτια σου δεκατέσσερα. Enemy detected!

Τα τελευταία λεπτά σε οποιοδήποτε ματς του ΝΒΑ

Δεν είναι απαραίτητο να παίζεις στοίχημα για να σπάσει η καρδιά σου στα τελευταία δευτερόλεπτα ενός ντέρμπι. Εκεί που τα είκοσι τελευταία δευτερόλεπτα μοιάζουν με μια αιωνιότητα, εκεί που οι παρατάσεις διαδέχονται η μία την άλλη, εκεί που ολόκληρος Γκρεγκ Πόποβιτς έχει χάσει πρωτάθλημα εξαιτίας αυτού του τρίποντου:

 

Το σπουδαίο φρυγαδέλι

Θα μπορούσαμε να διαλέξουμε το κοντοσούβλι ή το κοκορέτσι, αλλά η συμφωνία είναι να μιλήσουμε για δυσκατάβλητους εχθρούς, όχι γατάκια. Τρώγοντας ένα φρυγαδέλι (το αποτέλεσμα της συνάντησης του συκωτιού, της μπόλιας, του αλατοπίπερου και του σκόρδου), νιώθεις τα μέσα σου να ανακατατάσσονται. Ακούς την καρδιά σου να χτυπά πιο δυνατά, το αίμα καίει και ο ήλιος λάμπει περισσότερο από πριν. Αν ειδικά φας 5-6 μαζεμένα, αρχίζεις να βλέπεις κύκλους, κανονικούς.

Κάποια από τις πιο τρομακτικές σκηνές στην ιστορία του σινεμά

Ή όλες μαζί. Ή μόνο αυτή, δεν ξέρω.

 

Μια ερωτική απογοήτευση

Τι εννοείς; Η πονεμένη καρδιά είναι κανονικά πονεμένη. Πώς να στο εξηγήσω; Δεν είναι ότι πονάει θεωρητικά η καρδιά σου. Είναι ότι τη νιώθεις να πονάει, να θέλει να βγει έξω, να αρχίσει να τρέχει. Δεν θα σου πω εγώ πώς νιώθεις όταν βλέπεις τον έρωτα της ζωής σου να κλείνει οριστικά την πόρτα. Τα ξέρεις καλύτερα από μένα.

Το αφεντικό σου

Εκεί που όλα νομίζεις ότι βαίνουν καλώς και οδηγείσαι για μια φανταστική Παρασκευή στο γραφείο, χτυπάει το εσωτερικό τηλέφωνο και το αφεντικό σου ουρλιάζει για τις μακέτες που ξέχασες να παραδώσεις στον κύριο Παπαδόπουλο. Γενικά, μια όχι ευχάριστη φάση. Ε, αυτές οι μεταπτώσεις στην διάθεση είναι που πολεμάνε την καρδιά. Πολύ θέλει ο άνθρωπος;

Ο καναπές

Η καθιστική ζωή αποδυναμώνει το μυοκάρδιο, άρα εξαιρετικός ο μαραθώνιος της πρώτης σεζόν του Better Call Saul, αλλά θα μπορούσες να βγαίνεις για ένα περίπατο ή λίγο τρέξιμο, κάθε δυο-τρία επεισόδια.

Το κάπνισμα

 

Το λίπος

Όπως θα το βρεις σε αφθονία στο φρυγαδέλι και στα άλλα έπη του πασχαλιάτικου τραπεζιού. Έκανα τη σωστή επιστημονική έρευνα και είδα ότι τα έπη αυτά είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και σχετίζονται με καρδιαγγειακά νοσήματα και διάφορες μορφές καρκίνου. Όσο περισσότερα τρως, τόσο ανεβαίνει η κακή χοληστερίνη. Παρακαλώ παιδιά, δεν κάνει τίποτα.

Όλα όσα συμβαίνουν στο ‘Theory of Everything’

Για να είμαστε πιο ακριβείς, όλα όσα συμβαίνουν στον Stephen Hawking κατά τη διάρκεια της ταινίας. Ο ορισμός της ‘heartbreaking’ ταινίας.

Το ‘Creep’ των Radiohead

 

Φήμες λένε ότι υπάρχουν δώδεκα άνθρωποι στον κόσμο που δεν έχουν πλαντάξει τουλάχιστον μια φορά στο κλάμα ακούγοντας το ‘Creep’ ή Radiohead γενικότερα.

Ναι, ναι, είναι η ώρα του συμμάχου:

Το Lamberts Pure Fish Oil προτείνεται σχεδόν φανατικά από τους ιατρούς, αφού αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά προϊόντα στη Μεγάλη Βρετανία. Άοσμο και ευεργετικό, το συγκεκριμένο ιχθυέλαιο στηρίζεται στα δύο Ω3 λιπαρά οξέα του, EPA και DHA  που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς, της κινητικότητας των αρθρώσεων, της υγείας του δέρματος και της ανάπτυξης του εγκεφάλου. Με άλλα λόγια, ένας σύμμαχος για την καρδιά που βάζει κάτω και τους δέκα εχθρούς που μετρήσαμε. Win-super win κατάσταση.