© Vianney Le Caer / AP
GROOMING

6 κουρέματα ιδανικά για γκρίζα μαλλιά

Τα hairstyles που αποδεικνύουν ότι οι 50 αποχρώσεις του γκρι είναι όντως σέξι.

Έχουμε καταλήξει ότι τα σημάδια γήρανσης πλέον δε σχετίζονται απόλυτα με αυτό που πραγματικά είσαι και αισθάνεσαι. Οι συνθήκες συχνά επισπεύδουν την εμφάνιση των σημαδιών που μαρτυρούν τη γήρανση αλλά δεν πρέπει να σε πτοούν. Εξάλλου, το αντρικό φύλο έχει το προνόμιο να μετατρέπει τα σημάδια γήρανσης σε γοητεία.

Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, και οι πρώτες γκρίζες τρίχες δειλά-δειλά εμφανίζονται μετά τα 30 και σταδιακά όλα γίνονται πιο έντονα.

Είναι το DNA που κουβαλάς, τα γονίδιά σου που καθορίζουν μέσα σε όλα και το πότε θα γίνουν γκρίζα τα μαλλιά σου. Φυσικά, το υπερβολικό στρες και η έλλειψη βιταμινών είναι οι επιπρόσθετοι παράγοντες που δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Γι’ αυτό, αφού ο λόγος που γκριζάρουν τα μαλλιά σου δεν είναι προβλέψιμος, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα αποδεχτείς και να βρεις τον τύπο κουρέματος που θα σε κάνει γοητευτικό γκριζομάλλη κι όχι έναν μεσήλικα που γέρασε πριν την ώρα του.

Είσαι πεπεισμένος θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει το ιδανικό κούρεμα, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου, την ηλικία (δεν ισχύει εδώ απόλυτα το όσο αισθάνεσαι) αλλά και το αν έχεις πλούσια ή όχι μαλλιά μπορείς να βρεις το σωστό μαλλί. Στους παραπάνω παράγοντες όμως αναγκαστικά κάποια στιγμή θα προστεθούν και οι γκρίζες τρίχες που συνήθως εμφανίζονται στους κροτάφους και εξαπλώνονται.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, πως να κουρευτείς αν έχεις γκριζάρει με γνώμονα το προσωπικό σου στιλ, την ηλικία αλλά και τον τύπο των μαλλιών σου.

Η κλασική χωρίστρα

Κουρέματα για γκρίζα μαλλιά © Vianney Le Caer / AP

Μπορεί να έχασε τον τίτλο του ορκισμένου εργένη αλλά παραμένει ο πιο γοητευτικό γκριζομάλλης του Χόλιγουντ. Για πολλούς, ο George Clooney είναι ο λόγος που τα γκρίζα μαλλιά είναι σημάδι γοητείας και αυτό το κλασσικό αλλά ταυτόχρονα ατημέλητο κούρεμα με τη φρεσκοκουρεμένη φράντζα στο πλάι είναι το σήμα κατατεθέν του. Μήπως να το δοκίμαζες κι εσύ αν έχουν αρχίσει τα πρώτα λευκά να φαίνονται;

Το κούρεμα του στρατιώτη

Κουρέματα για γκρίζα μαλλιά Barack Obama © Jacquelyn Martin / AP

Μπορεί να πέρασαν χρόνια από τότε που κουρευόσουν έτσι για τη θητεία σου, ωστόσο ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama αποδεικνύει ότι είναι ένα safe κούρεμα για τα γκρίζα σου μαλλιά, χωρίς φυσικά να σου προσθέτει χρόνια.

Τα ατίθασα κραφάκια

Κουρέματα για γκρίζα μαλλιά © Chris Pizzello / AP

Κατά πάσα πιθανότητα, τα καρφάκια είναι το κούρεμα με το οποίο πέρασες την εφηβεία σου. Αλλά ο Daniel Day-Lewis είναι η απόδειξη ότι μπορείς να το τολμήσεις ακόμα κι αν τα μαλλιά σου είναι σχεδόν όλα γκρίζα. Αν θες όμως να το κάνεις, φρόντισε να κάνεις συχνά επισκέψεις στον κομμωτή σου για το καθιερωμένο trimming.

Η χωρίστρα προς τα πίσω

γκρίζα μαλλιά © Brynn Anderson / AP

Ο Jean Dujardin σου δείχνει πως να είσαι sexy, ακόμα κι αν έχεις πατήσει τα 40. Ακόμα κι αν τα γκρίζα είναι πια εκεί και φωνάζουν ότι μεγάλωσες, χρησιμοποίησέ τα προς ίδιον όφελος. Κάνε τη χωρίστρα στο πλάι αλλά τράβηξέ την προς τα πίσω. Plus το επίσης γκριζαρισμένο μούσι που προσθέτει extra πόντους στο sex appeal.

Συντηρητικό, κλασικό & ελαφρώς ατημέλητο

© Jordan Strauss/Invision/AP

Αν έχεις πλούσια μαλλιά, όπως ο Eric Dane αλλά σου έχουν γκριζάρει τότε άφησε τα μαλλιά σου να μακρύνουν λίγο. Κούρεψε μόνο τα πλαϊνά και άσε τις γκρίζες τρίχες σου να κάνουν πιο ενδιαφέρον τα μαλλιά σου.

Η ατίθαση φράντζα

Matt Le Blanc © Matt Sayles / AP

Αν τα μαλλιά σου δεν είναι τόσο πλούσια κι έχουν αρχίσει να γκριζάρουν, όπως του Matt LeBlanc, τότε μπορείς να δοκιμάσεις την «ατίθαση φράντζα». Είναι ένα κούρεμα που θα σε βοηθήσει επίσης να κάνεις το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο αδύνατο και η αλήθεια είναι ότι θα σου κόψει και λίγα χρόνια.