ΜΟΔΑ

Θα έδινες 33.000 ευρώ για αυτά τα Adidas;

Κάποιοι πάντως έχουν βρει τον τρόπο να θησαυρίζουν μέσα από την αγοραπωλησία του συγκεκριμένου μοντέλου.

Τα νέα ‘Blackburn SPEZIAL’ έχουν βγει στο Ebay σε προσφορά που προκαλεί εγκεφαλικό και προφανώς απευθύνεται σε φανατικούς των Adidas, σε ανθρώπους που μπορούν να δώσουν περίπου 33.600 ευρώ για ένα ζευγάρι αθλητικά.

Βλέπεις κάποιοι κολλημένοι με αυτήν την μάρκα έμειναν στην ουρά για τρεις μέρες μέσα στη βροχή, έξω από κατάστημα για να δώσουν 112 ευρώ και να αγοράσουν το νέο ζευγάρι Adidas, το οποίο όμως είχε μια μεγάλη και σημαντική ιδιαιτερότητα: είχε το όνομα της πόλης τους.

Μόλις 160 ζευγάρια έγιναν διαθέσιμα από ένα και μόνο κατάστημα την Παρασκευή, με αποτέλεσμα ήδη το απόγευμα του Σαββάτου, πολλά απ’ αυτά να έχουν βγει σε online δημοπρασία. Μη ρωτάς πότε πρόλαβαν, αυτό ήθελαν απ’ την αρχή κάποιοι, να δελεάσουν τα αρρωστάκια που ψάχνουν μανιωδώς τέτοια συλλεκτικά παπούτσια.

Το ένα μάλιστα ξεκίνησε να πουλιέται στα 560 ευρώ για να φτάσει σε λίγη ώρα μετά από αλλεπάλληλες προσφορές, την τιμή των 29.500 ευρώ, τη στιγμή που ένα άλλο έφτασε τις 33.600 ευρώ.

Σύμφωνα με αγγλική εφημερίδα ένα ζευγάρι έχει φτάσει μέχρι και τα 63 χιλιάρικα, ενώ ένας πωλητής-αγιογδύτης προσφέρει μαζί με το ζευγάρι παπουτσιών και δωράκι ένα sleeping bag. Ξοδεύτηκε. Μάλιστα το συνοδεύει και με την ξεδιάντροπη περιγραφή “Αυτό είναι ένα limited edition ζευγάρι παπουτσιών που έχει ως σκοπό να μας αφυπνήσει για το θέμα των αστέγων, όσων ζουν στους δρόμους του Blackburn”.

Εξωφρενικό.

 

Στην αγγλική εφημερίδα μίλησε κι ένας ακόμη τύπος, ονόματι Andy, τόσο κολλημένος με τα παπούτσια που πήρε τέσσερις μέρες άδεια απ’ τη δουλειά του για να προλάβει να μπει πρώτος στο κατάστημα.

“Λατρεύω τα Adidas και ως brand, αλλά και γιατί μου θυμίζουν τα 70s και τα 80s, την εποχή που μεγάλωνα”, δήλωσε. “Τα παπούτσια εκείνων των χρόνων ήταν τόσο ζωντανά σε χρώματα κι έχουν γίνει πραγματικά θρυλικά. Άρχισα να τα μαζεύω το 2008 για πλάκα και είναι κάτι που το ευχαριστιέμαι πολύ. Τα Adidas Blackburn είναι πραγματικά μία “επιστροφή” στα χρόνια της νιότης μου”.

Εννοείται βέβαια ότι κι εκείνος, όπως και οι περισσότεροι συλλέκτες, απλώς θα τα αφήσει μέσα στο κουτί τους και δεν θα τα φορέσει σχεδόν ποτέ, προκειμένου να μη χαλάσουν την ποιότητά τους. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που τα παίρνουν μόνο και μόνο για να τα πουλήσουν σε εξωφρενικές τιμές.

“Είναι ντροπή”, δήλωσε ο ίδιος αναφερόμενος σε αυτούς που τρέχουν να τα αγοράσουν για να τα μοσχοπουλήσουν στους συλλέκτες. “Είναι καλύτερο όταν τα παπούτσια τα αγοράζει κάποιος που πραγματικά ενδιαφέρεται για το brand”.

Το λανσάρισμα του παπουτσιού Blackburn SPEZIAL είναι μέρος μίας έκθεσης που δείχνει την εξέλιξη των υποδημάτων της Adidas. Σύμφωνα με το site της εταιρείας, η συλλογή είναι “εμπνευσμένη από το στυλ της Βόρειας Αγγλίας και την ‘άνοδο’ της περιοχής του Lancashire'”.

Τα ζευγάρια αυτής της συλλογής έχουν το logo της εταιρείας Nightsafe που μεριμνά για τους άστεγους και μέρος των πωλήσεων θα πάνε για τις δικές τους ανάγκες.

Γι’ αυτό και ήταν τόσο ανήθικο να το σημειώσει ο προηγούμενος online πωλητής που αναφέραμε, καθώς μιλάμε για ένα παπούτσι που πουλιέται 100 ευρώ και εκείνος το δίνει 30.000 και στους άστεγους προφανώς θα πάει το ποσό που τους αναλογεί στα 100 ευρώ, όχι στις 30.000.