ΡΟΛΟΙ

BR 05 Artline, ίσως το πιο πολυτελές σπορ ρολόι της αγοράς

Για όσους αναζητούν ένα πολυτελές, αλλά ταυτόχρονα σπορ ρολόι, τότε η απόκτηση του νέου μοντέλου της Bell & Ross αποτελεί μονόδρομο.

Η Bell & Ross κατασκευάζει συνήθως στρατιωτικά και αεροπορικά ρολόγια. Πριν από τρία χρόνια όμως παρουσίασε τη συλλογή BR 05 με σκοπό να απευθυνθεί σε ένα διαφορετικό κοινό, αυτό που θέλει ένα πολυτελές και την ίδια ώρα σπορ ρολόι.

Η νεότερη προσθήκη σε αυτή τη σειρά, το BR 05 Artline, πετυχαίνει απόλυτα το σκοπό της.

To BR 05 Artline δεν είναι σαν τα ρολόγια που έχεις συνηθίσει

Ο εμβληματικός σχεδιασμός του οίκου με τον κύκλο μέσα στο τετράγωνο (σχεδόν τετράγωνη κάσα, που όμως φιλοξενεί ένα κλασικό στρογγυλό καντράν) είναι κυρίαρχος και εδώ, αλλά συνοδεύεται από μια αισθητική 70s, με «μαλακές» γωνίες και ενσωματωμένο μπρασελέ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ακριβώς το μπρασελέ αυτό, με τους συνδέσμους του να έχουν ένα urban look, με χαραγμένες γραμμές που θυμίζουν γρίλια αυτοκινήτου ή άλλες παρόμοιες σχεδιαστικές πινελιές της δεκαετίας του ’70. Το μοτίβο υπάρχει και στην κάσα και δίνει στο ρολόι ένα αεροδυναμικό ύφος. Η συγκεκριμένη κάσα είναι από ατσάλι και έχει διάμετρο 40 χιλιοστά, έχει εμφανείς τις 4 μπροστινές βίδες και είναι στεγανή σε βάθος 100 μέτρων.

Το καντράν έχει γκρι χρώμα που ιριδίζει με όμορφο τρόπο, και φιλοξενεί ένα παράθυρο ημερομηνίας στο 3. Είναι στρογγυλό και απόλυτα εναρμονισμένο στο περιβάλλον της τετράγωνης κάσας, βοηθούμενο από τις στρογγυλεμένες γωνίες της.

Ο μηχανισμός που κινεί το ρολόι είναι ο BR-CAL.321, ο οποίος βασίζεται στον Sellita SW-300, είναι ορατός από τη ανοικτή πλάτη της κάσα και διαθέτει αυτονομία κουρδίσματος 42 ωρών.

Η Bell & Ross θα κυκλοφορήσει το BR 05 Artline σε 250 κομμάτια, σε τιμή 5.300 ευρώ.