ΡΟΛΟΙ

Το πιο κόκκινο ρολόι του φετινού καλοκαιριού

Το κλασικό TAG Heuer Carrera φόρεσε το πιο τολμηρό του πρόσωπο.

Η πιο κλασική σειρά της TAG Heuer, αυτή των χρονογράφων Carrera, μας έχει συνηθίσει κατά καιρούς σε τολμηρά καντράν. Ήταν από τις πρώτες που είχαν υιοθετήσει το μπλε, πριν γίνει η απόλυτη μόδα, ενώ δεν έχει περάσει πολύ καιρός που είχαμε δει την έκδοσή του σε εκθαμβωτικό πράσινο. Αλλά για αυτό το καλοκαίρι η συλλογή ξεπέρασε τον εαυτό της, παρουσιάζοντας ένα ρολόι με χρώμα που δεν έχουμε συνηθίσει στην ωρολογοποιία -σίγουρα όχι σε τέτοιου τύπου «επίσημα» ρολόγια, με δερμάτινα λουράκια.

Η καινούργια έκδοση του TAG Heuer Carrera Chronograph είναι περιορισμένη στα 600 κομμάτια μόλις και έρχεται με ένα καντράν σε βαθύ κόκκινο -το λες και βυσσινί- και μια λίγο μικρότερη από το συνηθισμένο κάσα, με διάμετρο στα 39 χιλιοστά, αφού η μόδα επιτάσσει τη σταδιακή επιστροφή στα πιο περιορισμένα μεγέθη (συν ότι ένα τόσο «φλογερό» look ίσως να ήταν πολύ σε ένα μεγάλο ρολόι). Κάτω από το θολωτό του κρύσταλλο δεν αλλάζουν πολλά. Ο κλασικός σχεδιασμός με τα τρία υποκαντράν και τις ενδείξεις της ταχυμετρικής κλίμακας στην περίμετρο του καντράν παραμένει αναλλοίωτος.

Στην καρδιά του χτυπά ο πιο δυνατός in-house μηχανισμός της TAG Heuer, που πλέον δείχνει να φοριέται ως στάνταρ σε όλα της τα «καλά» μοντέλα: Ο Calibre Heuer 02 διαθέτει ένα εντυπωσιακό power reserve 80 ωρών και μπορεί κανείς να τον δει σε λειτουργία από τη διάφανη πλάτη της κάσας.

Το σύνολο συνοδεύεται από ένα μαύρο, δερμάτινο λουράκι που δένει υπέροχα τόσο με το ατσάλι της κάσας όσο και με το βαθυκόκκινο καντράν. Στην πλάτη της κάσας, υπάρχει και η ένδειξη ONE OF 600, που δηλώνει το limited στοιχείο της σειράς.

Το ρολόι είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά, αλλά μπορεί κανείς να το αγοράσει αποκλειστικά online ή σε κάποια από τις μπουτίκ της TAG Heuer σε όλο τον κόσμο. Η τιμή του είναι 6.400 ευρώ.