GROOMING

Buzz cut: Πώς θα κάνεις μόνος σου το απόλυτο κούρεμα της καραντίνας

Καθαριότητα, μινιμαλισμός, τόλμη και καραντίνα. Τι γίνεται αν πήρες απόφαση τελικά να δοκιμάσεις το buzz cut, μόνος σου, στο σπίτι;

Τι κοινό μπορεί να έχεις τώρα στην καραντίνα με τους Michael Scofield,  David Beckham, Tom Hardy, Eminem, Justin Timberlake; Μην πάει ο νους σου μακριά. Κάποια στιγμή (ο David τώρα στην καραντίνα) στη ζωή τους δοκίμασαν στο κεφάλι τους, αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις και εσύ τώρα στα μαλλιά σου, το buzz cut.
Εύκολο, πρακτικό, στιλάτο , δεν χρειάζεται χτένισμα ή άπειρες ώρες styling μπροστά στον καθρέφτη. Το buzz cut είναι αυτό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο και περιποιημένο χωρίς να καταβάλεις καθημερινά καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως έχει «πιστούς θαυμαστές» σε όλο τον κόσμο: Άνδρες, γυναίκες, διάσημους και μη (σου θυμίζω ενδεικτικά τη Britney Spears).
Αλλά δεν είναι μόνο το πρακτικό κομμάτι- που ok είναι το βασικότερο, είναι και θέμα στιλ. Αφήνοντας πίσω το μιλιταριστικό παρελθόν του, το buzz cut έχει υπάρξει- είναι σύμβολο μίας επαναστατικής αισθητικής, empowerment, με κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις. Εμείς, θα επικεντυρωθούμε στο κομμάτι της αισθητικής.

Κι αν έχεις πάρει απόφαση να κάνεις το μεγάλο πειραματισμό στο κεφάλι σου- εν μέσω καραντίνας- δεν έχεις παρά εκτός από την προσευχή σου (ιδιαίτερα αν είσαι πρωτάρης)- να ακολουθήσεις μερικά tips από τον Χρήστο Παππά, από το Hood Branded A.C. Barbershop.

-Ποια πράγματα πρέπει να προσέξεις πριν το δοκιμάσεις στο κεφάλι σου;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς, εφόσον έχεις πάρει απόφαση να δοκιμάσεις το buzz cut είναι αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία μαλλιών και αν τα εργαλεία που έχεις στο σπίτι δουλεύουν σωστά και δεν σε αφήσουν με μισό κούρεμα. Στην προκειμένη περίπτωση, τσέκαρε ότι έχεις μία καλή μηχανή κουρέματος. Επίσης, σίγουρα θα πρέπει να προσέξεις από πριν, να μην τραυματίσεις τυχόν ελιές ή σπυράκια που πιθανόν να υπάρχουν στο τριχωτό του κεφαλιού σου.

-Ποιες είναι οι πιο γνωστές παραλλαγές του και ποιες οι πιο safe- που μπορείς δηλαδή να δοκιμάσεις μόνος σου στο σπίτι χωρίς μεγάλες αστοχίες;

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και το buzz cut δεν είναι όσο εύκολο φαντάζει. Κι ενώ, μπορεί η πιο γνωστή version του buzz cut να είναι το crew cut -με μεγαλύτερο μήκος μαλλιών στο πάνω μέρος- η πιο εύκολη και safe είναι να δοκιμάσεις ένα ομοιόμορφο μήκος σε όλα τα μαλλιά σου, χρησιμοποιώντας μία- δύο σκάλες στη μηχανή σου. Εκτός κι αν έχεις παραπάνω γνώσεις και δεξιότητες, οπότε μπορείς να κάνεις κάποιο σβήσιμο στα πλαϊνά. Βέβαια, ως expert, θα σου πρότεινα να κάνεις το μεγάλο βήμα και να κουρέψεις τα μαλλιά σου μόνος σου, μόνο αν η κατάσταση με τις τρίχες σου έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τότε και μόνο τότε. Επίσης, πάντα να έχεις στο μυαλό σου ότι το αποτέλεσμα αν δεν γίνει με προσοχή και με τα κατάλληλα εργαλεία, πολύ πιθανόν να είναι χειρότερο από το να παραμείνεις ακούρευτος.

-Το σχήμα του προσώπου σου είναι καθοριστικό για το αν σου ταιριάζει ή όχι;

Σίγουρα, το σχήμα του προσώπου, το βάρος καθώς και η πυκνότητα των μαλλιών παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Επομένως, δεν είναι μόνο το σχήμα του προσώπου, αλλά αρκετά περισσότεροι παράγοντες που έχουν να κάνουν με το συνολικό look κάθε άντρα. Θεωρητικά, όλοι μπορούν να το κάνουν αλλά είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι ένα buzz cut από μια φωτογραφία στο Internet πολύ πιθανόν να μην έχει καμία σχέση με ένα buzz cut στο σπίτι. Δεν είναι αποτρεπτικό να το δοκιμάσεις, απλά θα πρέπει να ξέρεις τι σε περιμένει και πώς θα το αντιμετωπίσεις. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να έχεις μία επικοινωνία με τον κουρέα σου.

 -Ποια τα βήματα για να το καταφέρεις μόνος σου στο σπίτι;

Ο ποιο safe τρόπος για να το πετύχεις μόνος σου είναι σε καθαρά μαλλιά, να βάλεις το μεγαλύτερο clipper guard πχ 14mm και να περάσεις όλο το κεφάλι, ξεκινώντας από τα πλάγια τμήματα και στη συνέχεια με το αμέσως μικρότερο, να τα περάσεις έως το ύψος των φρυδιών και στο πίσω μέρος μέχρι το ινιακό οστό. Σίγουρα θέλει αρκετή υπομονή και προσοχή.

-Μπορείς να κάνεις styling στο buzz cut και με ποια προϊόντα;

Ακόμη κι αν είναι απλό και πρακτικό, το buzz cut θέλει κι αυτό το styling του. Ανάλογα με το μήκος που έχουν τα μαλλιά σου- την εκδοχή του buzz cut δηλαδή που θα υιοθετήσεις- ανάλογο πρέπει να είναι και το hair styling. Σε μία τέτοια περίπτωση μια ματ πομάδα θα ήταν ιδανική για να δημιουργήσεις ένα φρέσκο look.