ΡΟΛΟΙ

Δύο εντυπωσιακά pilot ρολόγια της Oris, ένας φιλανθρωπικός σκοπός

Η Oris κυκλοφορεί δύο limited editions του Big Crown με λευκό καντράν, σε συνεργασία με το Wings of Hope.

Ίσως να θυμάσαι ότι έχουμε ξαναπαρουσιάσει ρολόι της Oris που προέκυψε χάρη στη συνεργασία της ελβετικής ωρολογοποιίας με κάποιο κοινωφελή οργανισμό. Ήταν το Okavango Air Rescue Limited Edition, ένα Big Crown ProPilot που τιμούσε την 10η επέτειο από την ίδρυση του οργανισμού διάσωσης της Botswana, «Okavango Air Rescue», την οποία στηρίζει ο ελβετικός οίκος. Ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά pilot watches του 2021.

Για το 2022, το Big Crown έρχεται σε δύο ακόμη ειδικές εκδόσεις, πάλι κατόπιν συνεργασίας με ένα φιλανθρωπικό οργανισμό. Αυτήν τη φορά πρόκειται για το Wings of Hope, που χρησιμοποιεί αεροπλάνα για να προσφέρει ιατρική βοήθεια σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η Oris κυκλοφορεί δύο εκδόσεις του Big Crown για να τιμήσει τη συνεργασία αυτή: Μία με κάσα διαμέτρου 40 χιλιοστών, από ατσάλι, που θα βγει σε 1000 κομμάτια, και μία από χρυσό και με διάμετρο 38 χιλιοστών, που θα βγει σε 100 κομμάτια.

Λίγα λόγια για το Wings of Hope

Το Wings of Hope ιδρύθηκε το 1963 στις ΗΠΑ και έχει προταθεί δύο φορές για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης χάρη στις ενέργειές του για την ιατρική βοήθεια σε πάνω από 50 χώρες ανά τον κόσμο και αμέτρητες απομακρυσμένες περιοχές.

Μόνο μέσα στο 2021, πάνω από 65.000 άνθρωποι επωφελήθηκαν από τις ενέργειές του -για παράδειγμα φυλές Μασάι στην Τανζανία, τους οποίους εμβολίασε ο οργανισμός. Η προσέγγιση στις απομακρυσμένες περιοχές γίνεται με μικρά αεροπλάνα που μεταφέρουν τις προμήθειες και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μία γνωριμία με τα δύο pilot ρολόγια της Oris

Το Big Crown, το πιο εμβληματικό μοντέλο της Oris κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1938 και το χαρακτηριστικό του, όπως άλλωστε προδίδει το όνομά του, είναι η υπερμεγέθης κορώνα που ήταν ιδανική για ένα πιλότο που φορά γάντια κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η τελευταία του έκδοση φορά τον in-house μηχανισμό της Oris, τον Calibre 401, που είναι εξαιρετικά ακριβής, χάνοντας το πολύ 5 δευτερόλεπτα τη μέρα.

Και τα δύο μοντέλα έχουν λευκό καντράν με πράσινους, φωσφορίζοντες αριθμούς το ατσάλινο και κίτρινους το χρυσό, και συνοδεύονται από δερμάτινα λουράκια, φτιαγμένα από τον οίκο Cervo Volante.

Οι τιμές των δύο μοντέλων θα είναι κοντά στις 4.000 ευρώ για το ατσάλινο και πάνω από 15.000 για το χρυσό.