ΡΟΛΟΙ

Η μονοχρωματική αναβάθμιση του IWC Portofino Chronograph 39

Ένα καντράν που του ταιριάζει πολύ και ένας καινούργιος, in-house μηχανισμός στέλνουν το δημοφιλές ρολόι σε άλλη κατηγορία.

Η σειρά Portofino είναι σαφώς η πιο κομψή της IWC και χάρη στην ποικιλία μεγεθών που πάντα προσέφερε είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε άντρες και γυναίκες. Ειδικά από πέρσι, που προστέθηκε και το 39 (που σημαίνει 39 χιλιοστά διάμετρος κάσας) στη συλλογή, έγινε το απόλυτο unisex ρολόι του ελβετικού οίκου. Φέτος, η IWC φέρνει και άλλες αλλαγές, που αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο το δημοφιλές αυτό μοντέλο. 

Η διάμετρος παραμένει στα 39 χιλιοστά, αλλά το πάχος της κάσας έχει μεγαλώσει λίγο (από τα 12,7 πήγε στα 13) διότι πλέον στην πλάτη της προστέθηκε ζαφειρένιο κρύσταλλο. Και ο λόγος για αυτό είναι ότι η IWC ήθελε να προσφέρει άπλετη θέα στον καινούργιο μηχανισμό που φοράει πλέον το μοντέλο του χρονογράφου της. Ενώ ως τώρα χρησιμοποιούσε έναν Valjoux 79530, πλέον το συγκεκριμένο μοντέλο θα χρησιμοποιεί τον inhouse calibre 69335 που δίνει αυτονομία κουρδίσματος 46 ωρών.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό του ρολογιού που δηλώνει ξεκάθαρα την αναβάθμισή του είναι η στεγανότητά του, που από τα 30 μέτρα βάθος, πλέον έχει πάει στα 50.

Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει και στο καντράν, που του δίνουν ένα μονοχρωματικό look. Μπορεί από μακριά να μοιάζει ασπρόμαυρη, αλλά μια καλύτερη ματιά θα σου δείξει ότι πρόκειται για πολύ ανοικτό ασημί χρώμα στο καντράν και δείκτες και ενδείξεις επιστρωμένες με ρόδιο που έχει μια πολύ κοντινή απόχρωση στο ασημί (στο προηγούμενο μοντέλο είχαν χρυσαφί χρώμα). Ξεχωρίζουν μόνο τα γράμματα, που είναι μαύρα.

Όλα αυτά ταιριάζουν απόλυτα με τη γυαλισμένη κάσα και τα μπουτόν τύπου «πιστόνι», οπότε μπορούμε πλέον να μιλάμε και για μια αισθητική αναβάθμιση του Chronograph 39 της συλλογής Portofino.

Ένα ωραίο κλείσιμο του ματιού από την IWC στον ιδιοκτήτη του μοντέλου είναι οι «φαγωμένοι» λατινικοί αριθμοί XII και VI -θεωρητικά κρύβεται το μισό τους κάτω από τα αντίστοιχα υποκαντράν στο 12 και το 6.

Μια τελευταία αναβάθμιση έρχεται στο λουράκι -ή μάλλον στο σύστημα αλλαγής του. Το μοντέλο πωλείται με το μπεζ δερμάτινο των φωτογραφιών, αλλά ο ιδιοκτήτης του μπορεί εύκολα να το αλλάξει με οποιοδήποτε άλλο δερμάτινο λουράκι της IWC (όχι όμως και με μπρασελέ). Το καινούργιο μοντέλο έρχεται σε μια τιμή που δεν τη λες ούτε προσιτή, αλλά ούτε και ακριβή για τις δυνατότητές του: 7.350 ευρώ.