ΡΟΛΟΙ

Η Porsche γιορτάζει το νέο της μοντέλο με ένα συλλεκτικό ρολόι

To Porsche Design Chronograph 1 – 911 Dakar Rally Design Edition έρχεται λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του πιο cool αυτοκινήτου του 2022

Porsche και Porsche Design είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα, όπως φαίνεται άλλωστε και από το όνομά τους, με την πρώτη να κατασκευάζει αποκλειστικά αυτοκίνητα και κινητήρες και τη δεύτερη να ασχολείται με αξεσουάρ για τα αυτοκίνητά αυτά, αλλά και για άλλες χρήσεις. Τα πιο δημοφιλή της προϊόντα είναι τα γυαλιά ηλίου και τα ρολόγια της.

Όπως είναι λογικό, οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συνεχή επαφή και -παρ’ ότι η Porsche έχει κι άλλη στρατηγική συνεργασία στον χώρο της ωρολογοποιίας, αυτή με την TAG Heuer– πολλές φορές οι κυκλοφορίες της πρώτης συνοδεύονται και από αξεσουάρ που κατασκευάζει η Porsche Design.

Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, η Porsche παρουσίασε το πιο cool αυτοκίνητο της χρονιάς, μια πανέμορφη 911 με αναφορές στη χρυσή της εποχή, τη δεκαετία του ’80, και ένα κωδικό όνομα που κάνει τα σάλια των απανταχού αυτοκινητόφιλων να τρέχουν ανεξέλεγκτα: η 911 Dakar αναβιώνει το μύθο της ιστορικής ParisDakar 953, επαναφέροντας μέχρι και τα χρώματα της Rothmans, που εκείνα τα χρόνια κυριαρχούσαν στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η Porsche Design για να γιορτάσει όλο αυτό τον οργασμό αναμνήσεων, κυκλοφόρησε ένα ρολόι, το Chronograph 1 – 911 Dakar Rally Design Edition. Βασίζεται και αυτός σε ένα παλιό σχέδιο, παλιότερο μάλιστα από την Porsche ParisDakar 953, αφού ο Chronograph 1 γεννήθηκε το 1972, ταυτόχρονα με την ίδρυση της Porsche Design. Βέβαια, το σημερινό μοντέλο είναι όσο πιο μοντέρνο γίνεται.

Η κάσα του είναι από τιτάνιο και καρβίδιο, ένας συνδυασμός υλικών που εκτός από πανάλαφρη την κάνει και υποαλλεργική, ενώ δε διαβρώνεται ποτέ. Η διάμετρός της είναι 42,5 χιλιοστά και το πάχος της 15,5, ενώ η πλάτη της είναι διάφανη και μας παρουσιάζει σε όλο του το μεγαλείο τον ρότορα του μηχανισμού, ο οποίος μοιάζει με τη ζάντα της καινούργιας Porsche.

Porsche Design Chronograph 1 – 911 Dakar Rally Design Edition

Ο εν λόγω μηχανισμός είναι ο WERK 01.240, με λειτουργία flyback (ο χρονογράφος ξεκινά να μετρά ξανά, αμέσως μόλις μηδενιστεί) και είναι πιστοποιημένος από το COSC.

Στο σχέδιο του καντράν αυτό που εντυπωσιάζει είναι η διακριτική ενσωμάτωση των χρωμάτων της καινούργιας Porsche (τα χρώματα της Rothmans που λέγαμε παραπάνω) στο υποκαντράν των δευτερολέπτων στο 9.

Το ρολόι είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για όσους αγοράσουν την καινούργια Porsche 911 Dakar, αλλά και στα καταστήματα της Porsche και βγαίνει σε μια περιορισμένη έκδοση 2.500 κομματιών (όσα είναι και τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν), ενώ κοστίζει 13.950 ευρώ.