ΡΟΛΟΙ

Τα Formula 1 της TAG Heuer φόρεσαν τα αγωνιστικά τους χρώματα

Το entry level μοντέλο χρονογράφου της ελβετικής εταιρείας επιστρέφει στο στυλ με το οποίο έγραψε ιστορία.

Μέσα δεκαετίας του ’80 με μέσα δεκαετίας του ’90 το στυλ στα «καλά» σχολεία της Αθήνας ήταν πολύ συγκεκριμένο: Λευκό t-shirt α λα Μάρλον Μπράντο στο «Λεωφορείον ο Πόθος», τζιν Levi’s 501 και καλό παπούτσι Timberland -ιδανικά τα περίφημα ορειβατικά μποτάκια. Συνήθως το σύνολο συνοδευόταν από κάποιο Swatch στον καρπό, αλλά οι πιο προνομιούχοι συμμαθητές φορούσαν ένα άλλο ρολόι που οι περισσότεροι ζηλεύαμε:

Το Formula 1 της TAG Heuer, που ήταν το πρώτο μοντέλο που έβγαλε η εταιρεία μετά την εξαγορά της Heuer από την TAG. Ειδικά οι χρωματιστοί της χρονογράφοι από εκείνη την περίοδο ήταν το απόλυτο φετίχ κάθε παιδιού που μεγάλωνε στα βόρεια προάστια.

Fast forward στο σήμερα και στην έκπληξη της φετινής σεζόν: Η TAG Heuer κυκλοφορεί τρία Formula 1 σε εντελώς αγωνιστικά χρώματα: πράσινο, κίτρινο και κόκκινο. Είναι τα τρία «ιστορικά» χρώματα του σπορ, από τότε που στη F1 οι Βρετανοί έτρεχαν με τα πράσινα και οι Ιταλοί με τα κόκκινα (εξ ου και τα αγωνιστικά χρώματα των Aston Martin και Ferrari ακόμη και σήμερα, για παράδειγμα) -και είναι, βέβαια, μια αναφορά στα πρώτα χρόνια του entry level ρολογιού της ελβετικής εταιρείας.

Και λέμε entry level, γιατί η επιλογή του να φορούν quartz και όχι αυτόματο μηχανισμό, τα έκανε αυτόματα προσιτά σε ένα ευρύτερο κοινό.

Τα χαρακτηριστικά του ρολογιού

Τα πολύχρωμα Formula 1 του 2022 έρχονται με κάσα διαμέτρου 43 χιλιοστών από ανοξείδωτο ατσάλι και στεφάνη επιστρωμένη με PVD. Ανεξάρτητα από το χρώμα του καντράν, που στολίζεται με μοτίβο ακτίνων του ηλίου, υπάρχουν οι τρεις μετρητές του χρονογράφου που είναι πάντα μαύροι, αλλά και η ένδειξη της ημερομηνίας στο 4.

Στην πλάτη της κάσας θα βρεις ανάγλυφη την καρώ σημαία του τερματισμού -άλλη μια υπενθύμιση του ξεκάθαρα αγωνιστικού χαρακτήρα της συλλογής. Και τα τρία μοντέλα έρχονται με λουράκι από καουτσούκ, στο ίδιο χρώμα με το καντράν. Η τιμή τους είναι στα 1.750 ευρώ.