ΡΟΛΟΙ

Ο νέος γαλανόλευκος χρονογράφος του Frederique Constant

Μια καινούργια έκδοση του χρονογράφου Highlife, που ανανεώνει όλο το ύφος της σειράς του οίκου.

Η συλλογή Highlife του οίκου Frederique Constant ήταν, πριν δύο χρόνια, η πολυαναμενόμενη άφιξή του στον κόσμο στων σπορ ρολογιών. Για μια εταιρεία που για πολλά χρόνια έβγαζε μόνο «κλασικά» ρολόγια, ήταν λογικό αυτό το βήμα να είναι σχετικά συντηρητικό. Ήταν όμως ένα πρώτο βήμα. Και να που δύο χρόνια μετά, ήδη είναι έτοιμη να κάνει μια πιο τολμηρή κίνηση, με ένα συνδυασμό χρωμάτων που σίγουρα δεν τον λες κλασικό.

Το καντράν συνδυάζει το λευκό με το μπλε, σε ένα σχέδιο τύπου πάντα (ανοιχτόχρωμο καντράν με σκούρα υποκαντράν χρονογράφου). Τα χρώματα ταιριάζουν απόλυτα στο target group που έχει υπολογίσει o Frederique Constant για την εν λόγω συλλογή: αυτόν της θάλασσας και του ταξιδιού, όπως καταγράφεται και στο μοτίβο της υδρογείου που είναι χαραγμένο στο λευκό του καντράν.

Η κάσα του έχει διάμετρο 41 χιλιοστών, αλλά η λέξη διάμετρος δεν κολλάει τέλεια εδώ, αφού μιλάμε για ένα ήπιο σχήμα βαρελιού. Ενδιαφέρον έχουν η πάνω και κάτω πλευρά αυτού του «βαρελιού», που κρύβουν το σύνδεσμο για το λουράκι, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το λουράκι μπαίνει στην κάσα. Ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει αν θα το συνδυάσει με ατσάλινο μπρασελέ ή δερμάτινο λουράκι, αλλά όποια και αν είναι η επιλογή του, θα πάρει δώρο και ένα μπλε λουράκι από καουτσούκ (που κατά την ταπεινή μας γνώμη, ταιριάζει περισσότερο από όλα).

Για την κινητήρια δύναμη πίσω από το ρολόι, ο Frederique Constant επέλεξε να πάει με μια έτοιμη λύση, παρά με ένα inhouse μηχανισμό. Η εξήγηση μπορεί να είναι αφ’ ενός ότι ήθελε να προσφέρει το εν λόγω μοντέλο σε μια πιο ανταγωνιστική τιμή ή ότι -το κλασικό θέμα με τους χρονογράφους- ότι η εξέλιξη του κατάλληλου μηχανισμού θα έπαιρνε πολλά χρόνια, όταν στην αγορά υπάρχουν ήδη πολύ τίμιες επιλογές.

Έτσι, για το συγκεκριμένο μοντέλο επελέγη ο κλασικός Valjoux 7750. Το ρολόι είναι στεγανό σε βάθος 100 μέτρων.

Η τιμή του, όπως είπαμε, είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική, αφού με 3.295 ευρώ παίρνεις έναν πλήρη χρονογράφο που αισθητικά ξεφεύγει από τις κάπως «βαρετές» γραμμές στις οποίες μας έχει συνηθίσει ο οίκος.