Mauricio Santana/Getty Images
ΡΟΛΟΙ

O Pharell Williams προσέχει ιδιαίτερα τα ρολόγια του

Παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια της χαρακτηριστικής συλλογής του.

Εκτός από εξαιρετικά πολυπράγμων μουσικός, o Pharell Williams είναι και ένας απίστευτα καλοντυμένος άντρας. Από αυτούς που συχνά πρωταγωνιστούν στις λίστες των “best dressed” στα περιοδικά και τα fashion sites, και σίγουρα ανάμεσα σε όσους κλέβουν την παράσταση όποτε το πόδι του πατήσει κάποιο κόκκινο χαλί. Όλα του τα ντυσίματα είναι προσεγμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και μια από τις πιο σημαντικές τελευταίες αυτές λεπτομέρειες βρίσκεται πάντα στον αριστερό του καρπό.

Η συλλογή του από ρολόγια πρέπει να κοστίζει μερικά εκατομμύρια. Τα κομμάτια που τον έχουμε δει να φορά κατά καιρούς είναι πάντα εξεζητημένα και limited editions. Η μεγάλη του αγάπη είναι ο οίκος Richard Mille, με τα high-tech, πανάλαφρα μοντέλα του, που συνήθως φοριούνται από αστέρες του αθλητισμού. Πρωτοφόρεσε Richard Mille το 2006 και σύντομα ο οίκος τον κάλεσε να γίνει επίσημος πρεσβευτής του.

Ωστόσο, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Pharell Williams δεν μοιάζει περιορισμένος από το συμβόλαιό του να φορά ρολόγια μόνο από τη συγκεκριμένη ωρολογοποιία. Όταν μιλάμε για Richard Mille, πάντως, η συλλογή του είναι πλούσια και εντυπωσιακή.

Το RM-011 Romain Grosjean Lotus F1, ένας χρονογράφος από ανθρακονήματα, από τα πιο ελαφρά ρολόγια του οίκου είναι μα χαρακτηριστική περίπτωση. Σχεδιασμένο την περίοδο που ο πιλότος που τού δίνει και το όνομά του έτρεχε ακόμη στη Formula 1 και στη Lotus, είναι ένας flyback χρονογράφος με skeleton καντράν και στοιχεία από ροζ χρυσό στην κάσα.

Ένα άλλο μοντέλο της Richard Mille με όνομα από τη Formula 1 είναι το RM 70-01 Tourbillon Alain Prost.

Δεν χρειάζεται να πούμε ποιος είναι ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και ποια η σχέση του με το μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά αξίζει να σχολιάσουμε επαινετικά πόσο ακομπλεξάριστα φορά ρολόγια με τα ονόματα άλλων ο Pharell Williams. To συγκεκριμένο μοντέλο, βέβαια, ένα tourbillon με ιδιαίτερο σχήμα που αγκαλιάζει τον καρπό, είναι άλλο ένα αριστούργημα της Richard Mille, μια περιορισμένη έκδοση 30 κομματιών και κόστους 900.000 ευρώ, μπορεί να φορεθεί πραγματικά από πολύ λίγους.

Άλλο ένα κομμάτι του ίδιου οίκου που φορά συχνά είναι το RM 25-01, ένα πολυεργαλείο που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον Sylvester Stallone. Πρόκειται για ένα ακόμη tourbillon, ένα χρονογράφο «δράσης» από τιτάνιο βαθμού 5 και μια πυξίδα πάνω στη στεφάνη. Ήταν μια περιορισμένη έκδοση 20 κομματιών με κόστος γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Τόσο κοστίζει και το κομμάτι που ο Richard Mille έχει σχεδιάσει παρέα με τον ίδιο τον Pharell.

Εννοείται ότι μια τόσο στενή σχέση θα είχε και ένα δικό της, αφιερωμένο ρολόι! Το RM 52-05 είναι παιχνιδιάρικο και χρωματιστό, με ένα χαρακτηριστικό καντράν όπου οι δείκτες μοιάζουν να ξεπηδούν μέσα από το κράνος ενός αστροναύτη, που θεωρητικά βρίσκεται στον Άρη (η αντανάκλαση της κόκκινης επιφάνειας του πλανήτη και η μικρή Γη στο βάθος είναι χαρακτηριστικά). Είναι άλλο ένα ρολόι με tourbillon και κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, που κυκλοφόρησε σε 30 κομμάτια το 2019.

Πέραν του Richard Mille, ένας άλλος οίκος του οποίου τις δημιουργίες φορά συχνά ο Williams είναι ο Jacob & Co. Πρόκειται για έναν οίκο που σχεδιάζει κυρίως κοσμήματα και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο της hip-hop. Ένα από τα πιο αγαπημένα ρολόγια του Pharell είναι το 5 Time Zone του εν λόγω οίκου, ένα μοντέλο που είναι καλυμμένο στο σύνολό του από διαμάντια.

Υπάρχει, βέβαια, και το 4 Time Zone, παρόμοιο με το προηγούμενο, αλλά με tourbillon στον μηχανισμό του και ρουμπίνια αντί για διαμάντια να το καλύπτουν. Είναι ένα ακόμη από τα αγαπημένα μοντέλα του Pharell Williams και σίγουρα ο ίδιος είναι ένας από τους λίγους που μπορούν να το φορούν τόσο άνετα και ταιριαστά με το υπόλοιπό τους στυλ.

Όπως, όμως, κάθε καλλιτέχνης της hip-hop / RnB που σέβεται τον εαυτό του, ο Pharell Williams διαθέτει και μπόλικα Audemars Piguet. Στον καρπό του κατά καιρούς έχουμε δει ένα Royal Oak με κάσα από ανθρακονήματα, αλλά και δύο εκδόσεις του ίδιου μοντέλου με skeleton καντράν, και κάσα από χρυσό ή πλατίνα.