ΡΟΛΟΙ

Όταν η Hublot συνεργάστηκε με τον Berluti

To Big Bang Unico Berluti Aluminio είναι μονοχρωματικό και διαθέτει έντονα δερμάτινα στοιχεία.

Η πρώτη συνεργασία της Hublot με το γαλλικό οίκο μόδας Berluti ήταν το 2016 και είχε οδηγήσει στο Hublot Classic Fusion. Και ήταν μια επιτυχία. Κάτι που ώθησε τα δύο brands να συνεργαστούν ξανά και ξανά, δημιουργώντας ειδικές εκδόσεις ρολογιών, πάντα με ιδιαίτερη αισθητική. Η καινούργια προσθήκη στην κοινή τους ιστορία είναι ένα ρολόι μονοχρωματικό που ξεχωρίζει για τα πολλά δερμάτινα στοιχεία του. Και δεν εννοούμε μόνο το λουράκι…

To Hublot Big Bang Unico Berluti Aluminio μπορεί να σε μπερδέψει με το όνομά του. Το υλικό της κάσας του είναι το τιτάνιο και όχι το αλουμίνιο, όπου ίσως σε οδηγήσει εσφαλμένα ο τίτλος του. Το συγκεκριμένο Aluminio αναφέρεται στην οξείδωση – σήμα κατατεθέν του Berluti, όπως αυτή χρησιμοποιείται από το γαλλικό οίκο πάνω στα εκλεκτά του δέρματα.

Οι δερμάτινες επιφάνειες με επίστρωση Aluminio βρίσκονται παντού πάνω σ΄αυτό το ρολόι, από τη στεφάνη, μέχρι και μέρος του ίδιου του καντράν, ενώ σύμφωνα με την Hublot και τον Berluti, και το δερμάτινο λουράκι με τον καιρό θα αποκτήσει ακριβώς το ίδιο χρώμα.

Berluti

Η κάσα έχει διάμετρο 44 χιλιοστών και επιτρέπει τη στεγανότητα σε βάθος 100 μέτρων. H ανοικτή της πλάτη επιτρέπει τη θέα στον μηχανισμό του ρολογιού, που είναι ο MHUB1280 Unico της Hublot, ένα calibre με complication flyback χρονογράφου που επιτρέπει μια γενναία αυτονομία κουρδίσματος που φτάνει ως και τις 72 ώρες. Πρόκειται -εννοείται- για μια ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει σε 100 κομμάτια μόνο. Και, φυσικά, κοστίζει όσο θα περίμενες από κάτι που περιέχει τις λέξεις Berluti και Hublot στον ίδιο τίτλο -ίσως και κάτι παραπάνω, αφού η τιμή του ακουμπά τις 24.000 ευρώ.