AP Photo/Mark J. Terrill
GROOMING

Πώς να κάνεις μόνος σου -και σωστά- αποτρίχωση φρυδιών

Βλέπεις τα φρύδια σου να μεγαλώνουν σε μήκος και να πυκνώνουν και νιώθεις πως μοιάζεις με κάτι ανάμεσα σε Κωνσταντίνο Καραμανλή και Anthony Davis (ο άνθρωπος-unibrow); Υπάρχει λύση.

Η αποτρίχωση φρυδιών στην εποχή μας είναι κάτι παρόμοιο με την ενοικίαση ταινίας από βιντεοκλάμπ, στις αρχές της δεκαετίας του `90. Δεν χρειάζεται να πεις το συνθηματικό “Θέλω την Παπαρήγα την Καλή” για να ζητήσεις βοήθεια ως προς την αποτρίχωση των φρυδιών σου, μπορείς απλά να αναλάβεις δράση.

Το μεγάλο μυστικό

Όταν βλέπεις το πρόσωπό σου στον καθρέφτη και πάνω από τα μάτια σου ξεπροβάλλουν δυο σκούρες, παχιές γραμμές, τότε ίσως ακούσεις μια φωνή μέσα στο κεφάλι σου να σιγομουρμουρίζει “η αποτρίχωση δεν είναι αρκετά ‘αρρενωπή’ συνήθεια, μην το κάνεις, προσποιήσου πως δεν έχεις σκούρα, παχιά φρύδια”.

Θα σου εξομολογηθώ πως παλιά, στα 18 μου, έκανα αυτήν ακριβώς τη σκέψη. Μέχρι που επιχείρησα την πρώτη μου αποτρίχωση φρυδιών, ένα χρόνο αργότερα. Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό; Ότι βλέποντας το αποτέλεσμα, δείχνεις πιο όμορφος και ούτε 1% λιγότερο αρρενωπός. Πάμε να δούμε πώς γίνεται, με πέντε απλά βήματα, με στοιχεία από tutorial που μας χάρισε εδώ ο διευθυντής καλλιτεχνικού Makeup της MAC Cosmetics, Romero Jennings και έξτρα πληροφορίες από το brand ανδρικής φροντίδας Tiege Hanley.

Ρώτα έναν ειδικό

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ‘ειδικός’ μπορεί να είναι ακόμα και ένας άντρας πιο έμπειρος από εσένα στην αποτρίχωση. Πριν υπακούσεις στην παρακίνηση “κάθισε, τώρα θα σου βγάλω τα φρύδια”, που μπορεί και να προέρχεται από την κοπέλα σου, ενώ ήδη κρατάει τσιμπιδάκι στα χέρια, συζήτησέ το με κάποιον που έχει παρόμοια φρύδια με τα δικά σου. Ενδέχεται να μην χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από μια μικρή μείωση στο μήκος ή στο πάχος.

Απόφυγε το κερί

Ο Jennigs έχει αναφέρει σχετικά: “Πολλοί άντρες περιποιούνται τα φρύδια τους με κερί, αποκτούν ένα πεντακάθαρο πρόσωπο, αλλά επειδή τα μαλλιά τους είναι σκούρα και πυκνά, το αποτέλεσμα φαίνεται ‘φτιαχτό’, σαν να είναι ζωγραφισμένο”. Το τσιμπιδάκι βοηθάει στο να δημιουργήσεις μια σταδιακή, ‘φυσική’ αλλαγή στο μήκος των φρυδιών τους και στη συνέχεια να ασχοληθείς με το πάχος, εάν το κρίνεις απαραίτητο.

STIRIXIS Τσιμπιδάκι για τα φρύδια επαγγελματικό | pharmacyonlineshop.gr
PHARMACY ONLINE SHOP

STIRIXIS Τσιμπιδάκι για τα φρύδια επαγγελματικό | pharmacyonlineshop.gr

Για εξαιρετική αποτρίχωση των φρυδιών. | pharmacyonlineshop.gr
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Μην το παρακάνεις

Ξεκίνα αργά, στοχεύοντας στις παραπανίσιες, μακριές τρίχες που βρίσκονται προς το μέσο των φρυδιών σου. Όταν έχει μειωθεί αισθητά το μήκος τους, σταμάτα εκεί, ώστε να μην αλλοιώσεις την εικόνα σου. Εμπιστεύσου Robert Pattinson, Dave Franco, George Clooney που εκτιμούν τα πυκνά φρύδια τους.

AP Images

Βρες το όριο των φρυδιών σου

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια χτένα, ώστε να προσδιορίσεις την έκταση των φρυδιών σου και να απομακρύνεις οτιδήποτε δείχνει παράταιρο. Είσαι πολύ κοντά σε ένα καλό αποτέλεσμα. Για το επόμενο βήμα, θα αποχωριστείς το τσιμπιδάκι.

Ξεκίνα από χαμηλά

Έχεις κάνει την βαριά δουλειά με το τσιμπιδάκι, με το trimmer σου θα ολοκληρώσεις τις λεπτομέρειες ως προς το πάχος των φρυδιών σου. Το προγραμματίζεις στην μικρή σκάλα και ξεκινάς να τριμάρεις από κάτω προς τα πάνω. Θα το κάνεις με αυτό τον τρόπο, ώστε να αποφύγεις το ενδεχόμενο τα φρύδια σου να δείχνουν ‘φαγωμένα’ και θύματα ‘επίθεσης’ από κάποιο trimmer.

Trimmer PHILIPS NT 3160/10
PUBLIC.GR

Trimmer PHILIPS NT 3160/10

Δες εδώ αναλυτικά!
18,90€ 17,91€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Επένδυσε σε ένα gel αποτρίχωσης

Το χρησιμοποιείς διακριτικά, ώστε να δώσεις το κατάλληλο σχήμα στα φρύδια σου και να πυκνώσεις τα σημεία που φαίνεται να έχουν κενά ή μικροαστοχίες.

Μην χρησιμοποιήσεις ξυράφι

Μπορεί να μοιάζει εύκολη και άμεση λύση, αλλά είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να δεις τις τρίχες σου να μεγαλώνουν με θεαματική ταχύτητα.

Κοιτάξου στον καθρέφτη

Με ένα τσιμπιδάκι, ένα trimmer και ένα gel, έχεις μετατρέψει το πρόσωπο σου σε πίνακα ζωγραφικής. Πάρε ένα λεπτό να αποθεώσεις τον εαυτό σου.