GROOMING

Πώς ο Σταυρής του MasterChef με έκανε να αγαπήσω το μονόφρυδο

Η εμμονή του φιναλίστ Σταυρή Γεωργίου με την περιποίηση των φρυδιών του κατεδάφισε το σχετικό ταμπού το οποίο, κακά τα ψέματα, δεν σταμάτησε ποτέ να υπάρχει.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Σταυρής όταν προσγειώθηκε στην Κύπρο είναι να πάει στην θεία του, να βγάλει τα φρύδια του και να κάνει και το σχετικό post. Δηλώνοντας καπάκι, σε κάθε συνέντευξη που έδωσε, ότι “Τα φρύδια μου τα φτιάχνει η θεία μου. Έχω αλλάξει πάρα πολλά ινστιτούτα αισθητικής, 4-5 στη Λάρνακα, 4-5 στη Λεμεσό, 4-5 στη Λευκωσία. Κάθε 12 μέρες κουρεύομαι σίγουρα και κάθε 15 βγάζω τα φρύδια μου. Πρώτη φορά που είχα βγάλει τα φρύδια μου ήταν στα 19. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι ήταν ένα φρύδι! Δεν θέλω να ξαναδώ φωτογραφία μου, αυτές τις εικόνες”.

Ενώ τα φρύδια είχαν γίνει αντικείμενο σχολιασμού και πριν τον τελικό, με τον Μπέλλο να δηλώνει “Αν ο Σταυρής δεν βγάλει τα φρύδια του, πριν βγει στο MasterClass, θα λιποθυμήσει. Μπορεί να μην κουρευτεί για πέντε χρόνια, αλλά τα φρύδια θα τα βγάλει! Δε ξέρω, το έχει κόλλημα! Λέει: ‘Δεν μπορώ, πρέπει να βγάλω τα φρύδια μου, αλλιώς δε μαγειρεύω…”.

Μάλιστα η περιποίηση των φρυδιών ήταν το μοναδικό κοινό σημείο ανάμεσα στον Σταυρή και τον προφεσόρα Ηλία Κιαζόλι, όπως δήλωσε ο τελευταίος στο Skype απαντώντας στο σχόλιο του Βαρθαλίτη “Πιστεύω ότι όταν πάνε οι κριτές να δοκιμάσουν τα πιάτα μας, μαζί τους θα είναι ο Ηλίας, με αυτό το νάζι που έχει αυτός ο άνθρωπος. Είχε βγάλει και τα φρύδια του, είχε κάνει και σολάριουμ όταν είχε ξανάρθει τη δεύτερη φορά και θα κρινόμαστε από εκείνον… Παναγία μου και Χριστέ μου. Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες”.

Ναι, το ξέρω, παίζει ούτε καν να πήρες χαμπάρι όλη την φάση. Προτιμώντας να εστιάσεις στο τι μαγείρεψαν και όχι στο πως ήταν τα φρύδια αυτών που μαγείρευαν. Αν, όντως ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε το μόνο που έχω να σου πω είναι το δεν φαντάζεσαι πόσο τυχερός  είσαι που δεν ανήκεις στο κλαμπ των στρέιτ μονόφρυδων.

Γιατί αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα αντρικά φρύδια βρέθηκαν τόσο έντονα στο επίκεντρο της συζήτησης. Με το βγάλσιμό τους να αποτελεί φυσιολογικό μέρος του grooming και όχι κάτι για το οποίο έπρεπε να ντρέπεσαι ή το οποίο είχε αντανάκλαση στην αρρενωπότητα ή την σεξουαλική σου προτίμηση.

Πιστεψέ με, ξέρω τι σου λέω αφού και εγώ, όπως ακριβώς ο Σταυρής, ταλαιπωρούμαι και με αυτό το θέμα από τα 19 μου. Αν και χρειάστηκαν να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να αποφασίσω -ως αιώνιος φοιτητής πλέον στο Οικονομικό Νομικής- να κάνω κάτι για αυτό. Συγκεκριμένα να κλέψω τα σύνεργα της μάνας μου και να επιχειρήσω, ως άλλος Μωυσής, να κάνω τα νερά της μαύρης φρυδοθάλασσας να ανοίξουν στα δυο.

Εννοείται με καταστροφικά αποτελέσματα αφού τότε δεν υπήρχαν ούτε σχετικά βίντεο στο YouTube ούτε ακριβώς μπορούσες να στραφείς στον κολλητό σου και να τον ρωτήσεις “Εσύ, ρε, τι τεχνική χρησιμοποιείς στο βγάλσιμο;” και “Τι σχήμα, ρε φιλαράκι, είπαμε ότι τους δίνεις;”.

Γιατί το θέμα δεν είναι ότι κάποια στιγμή αποφασίζεις, όπως έκανε για πλάκα ο Anthony Davis το 2018 (το αντρικό αντίστοιχο της Φρίντα Κάλο-βλέπε ο πιο διάσημος μονόφρυδος του πλανήτη) να κάνεις το ένα φρύδι δυο, αλλά όταν το αποφασίσεις ζεις με την ψευδαίσθηση ότι κανείς δεν θα το προσέξει. Θέλεις και ελπίζεις κανείς να μην το προσέξει. Θέλεις και ελπίζεις κανείς να μην το σχολιάσει. Θέλεις να το περάσεις ότι πάντοτε έτσι ήσουν.

Προσοχή. Το ότι ο Σταυρής (με την κουκλάρα την κοπέλα αγκαζέ-κάτι που έχει και μια αδιαμφισβήτητη σημειολογεία) αλλάζει τα ινστιτούτα αισθητικής σαν τα πουκάμισα, δεν σημαίνει ότι πλέον όλοι οι μονόφρυδοι θα τρέξουν να γραφτούν σε ένα. Αυτό απαιτεί ένα ακόμη σκαλοπατάκι θάρρους που δεν ισχυρίζομαι ότι διαθέτω. Απλώς είναι ωραίο να έχεις το δικαίωμα να προσέχεις τον εαυτό σου, και σε αυτό το θέμα, χωρίς να έχεις άγχος ότι θα ακουστούν διάφορα μπροστά ή πίσω από την πλάτη σου.

Υπό την έννοια αυτή, όλοι εμείς οι μονόφρυδοι, οφείλουμε ένα μεγάλο εύγε στον Σταυρή και περιμένουμε με χαρά την πρώτη σχετική διαφήμιση (ή ΥouΤube tutorial) με εκείνον πρωταγωνιστή.