GROOMING

Πώς «σβήνει» κάποια από τα 81 χρόνια του ο Joe Biden

Πλαστικός χειρουργός ανέφερε μία προς μία τις αλλαγές στο πρόσωπο του προέδρου των ΗΠΑ και εκτίμησε το συνολικό τους ποσό σε εξαψήφιο νούμερο.

Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλές επίσημες συναντήσεις που είχε ο Joe Biden με αρχηγούς ή αξιωματούχους άλλων κρατών και δεν συνοδεύτηκαν από άρθρα, σχετικά με τη φθορά της μνήμης και άλλων λειτουργιών δεδομένης της ηλικίας του.

Συχνά αυτό είναι το περιεχόμενο ρεπορτάζ που ακολουθούν δημόσιες εμφανίσεις του. Βασίζονται σε συγχύσεις που παθαίνει και φράσεις που δε θα έπρεπε να λέει.

Την Πέμπτη 8/2 δημοσιεύτηκε η έκθεση που συνέταξε ο ειδικός εισαγγελέας, ο οποίος ασχολήθηκε με ποινική έρευνα που είχε στο επίκεντρο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και τον τρόπο που είχε χειριστεί ευαίσθητα κυβερνητικά αρχεία ως ιδιώτης.

Για την ακρίβεια, είχε μοιραστεί απόρρητες πληροφορίες για ζητήματα όπως η στρατιωτική και η εξωτερική πολιτική στο Αφγανιστάν.

Ο εισαγγελέας κατέληξε πως δεν υπάρχει λόγος ποινικής δίωξης, γιατί «ήταν ένας καλοπροαίρετος, ηλικιωμένος άντρας με κακή μνήμη» που παρουσιάζει «μειωμένες ικανότητες στην προχωρημένη του ηλικία».

Με δηλώσεις του μπροστά σε κάμερες, ο Biden κατέρριψε την έκθεση και κατηγόρησε τους συντάκτες της έκθεσης για «άσχετα σχόλια», σχετικά με την ηλικία και τη διανοητική του ικανότητα. Διαβεβαίωσε πως η μνήμη του είναι μια χαρά και τόνισε πως κάποιοι τον πολεμούν.

O Γερουσιαστής Joe Biden, το Φεβρουάριο του 1976. / AP Photo
O Γερουσιαστής Joe Biden, το Φεβρουάριο του 1976.

Η αλήθεια είναι πως βρίσκεται στη δημόσια ζωή εδώ και 4 δεκαετίες, ως εκ τούτου όσοι τον κρίνουν έχουν πολλά στοιχεία να αντιπαραβάλουν.

Μεταξύ τους είναι και πολλές φωτογραφίες που δημιουργούν την εντύπωση πως ο Πλανητάρχης έχει προσπαθήσει να σβήσει χρόνια από το πρόσωπο του.

Υπήρχε πλαστικός χειρουργός που ανέφερε μια προς μια τις αλλαγές και εκτίμησε το συνολικό τους ποσό σε εξαψήφιο νούμερο.

Σε παρελθόντα χρόνο είχαν προκύψει ξανά τέτοια άρθρα. Για παράδειγμα, το 2019 έπειτα από το debate των Δημοκρατικών. Δεν είχε γίνει όμως, ο κακός χαμός που συμβαίνει τελευταία, με δηλώσεις ειδικών για εκτενή χρήση του botox.

Το Vanity Cosmetic Surgery Hospital παρουσίασε όσα πιστεύει πως έχουν γίνει. Επειδή δεν υπάρχουν σχετικές δηλώσεις του Μπάιντεν, γίνονται εκτιμήσεις μέσω φωτογραφιών και videos, στα οποία τώρα έχει λιγότερες ρυτίδες από ό,τι το 2013 (επικεντρώστε στο μέτωπο).

Ο αντιπρόεδρος Joe Biden τον Ιανουάριο του 2013. / AP Photo / Carolyn Kaster
Ο αντιπρόεδρος Joe Biden τον Ιανουάριο του 2013.

Υπάρχει και η υποψία αφαίρεσης περίσσειας δέρματος που το νικά η βαρύτητα όπως μεγαλώνουμε και σύσφιξης γενικά στο πρόσωπο και στο λαιμό, που γίνεται με χειρουργείο.

Θέμα συζήτησης έχουν γίνει και τα μαλλιά του που είναι πιο πυκνά από ό,τι ήταν το 2006 (στην μπροστινή γραμμή), όπως και τα δόντια του που επίσης, φθείρονται με τα χρόνια και χρειάζονται σχετικές εργασίες. Αισθητικοί χειρουργοί έχουν εκτιμήσει πως έχει τοποθετήσει είτε όψεις πορσελάνης, είτε γέφυρα πορσελάνης.

Ο Biden τον Μάιο του 2006. / ΑP Photo
Ο Biden τον Μάιο του 2006.

Είναι γνωστό πως οι τραγωδίες που έχει να προσφέρει η ζωή επιταχύνουν τη γήρανση. Το 2016 ο Μπάιντεν έχασε τον γιο του από καρκίνο στον εγκέφαλο και μάλλον είναι λογικό να μη θέλει να βλέπει κάθε μέρα αυτήν την οδύνη στο πρόσωπο του. Έτσι κι αλλιώς το σοκ και ο πόνος είναι τόσο μεγάλα για να το ξεχάσει. Ό,τι και αν κάνει.

Στο τέλος της ημέρας, ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει με την εμφάνιση του, εφόσον δεν πλήττει με τον όποιον τρόπο άλλους. Όποιος κι αν είναι, από όπου και αν προέρχεται.

Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που κρινόταν για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα του όποιος πολιτικός κατέφευγε σε αισθητικές επεμβάσεις. Ζούμε στο 2024. Ας προσαρμοστούμε -κάποια στιγμή.