iStock
GROOMING

Πώς θα ξυρίσεις σωστά και χωρίς κίνδυνο την ευαίσθητη περιοχή σου

Από την ξυριστική μηχανή που θα επιλέξεις μέχρι το πώς θα προετοιμάσεις την περιοχή και την περιποίηση που πρέπει να ακολουθήσεις μετά το ξύρισμα.

Αναμφίβολα, αφαιρώντας τις τρίχες στη βουβωνική περιοχή, ειδικά αν η τριχοφυΐα είναι έντονη, μειώνεις τον ιδρώτα, την ανάπτυξη των βακτηρίων -καθώς βοηθάς την περιοχή να στεγνώνει πιο εύκολα μετά το ντους ή τη γυμναστική- και την πιθανότητα εμφάνισης κακοσμίας. 

Το ξύρισμα των γεννητικών οργάνων όμως δεν είναι πρώτα απ’ όλα θέμα υγιεινής, αλλά κυρίως αισθητικής. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει λάθος ή σωστό. Βασικά, δεν υπάρχει «πρέπει». Ότι δηλαδή «πρέπει να αποτριχώνεις το πέος σου» ή ότι «πρέπει να αφήσεις την κατάσταση ως έχει», ακόμα και η εικόνα σε ενοχλεί». Κάνεις ό,τι σε γεμίζει αυτοπεποίθηση. Κι αν αυτό είναι η εικόνα μίας καθαρής από τρίχες ευαίσθητης περιοχής, τότε αυτό που οπωσδήποτε «πρέπει» είναι να μάθεις τις σωστές κινήσεις για να πετύχεις ένα σωστό αποτέλεσμα. 

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι το τριμάρισμα,όπου δεν αφαιρείς την τρίχα από τη ρίζα της, ούτε την ξυρίζεις ώστε να μην είναι ορατή. Απλά την κονταίνεις τόσο-όσο για να μη φαίνεται η περιοχή δασύτριχη.

Με την HC 5090 της Braun, που διαθέτει σύστημα διπλής μπαταρίας για ανεξάντλητη δύναμη, αλλά και ένα σύστημα μνήμης που κλειδώνει και απομνημονεύει την τελευταία χρήση, έχεις την επιλογή 17 θέσεων κοπής συνεπώς δεν μπορεί τίποτα να πάει λάθος.

200804301326_011.jpg
NOTOS.GR

Braun HC 5090

Κουρευτική μηχανή HC 5090
83,00 € 58,10 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Αν όμως θέλεις να πας ένα βήμα παρά πέρα, τότε προχωράς στο ξύρισμα, που είναι εξίσου ένας απλός τρόπος αποτρίχωσης είναι ωστόσο, όπως θα έχεις καταλάβει και από το ξύρισμα του προσώπου, και εκείνος που αυξάνει τον κίνδυνο για θυλακίτιδες (όταν η τρίχα εγκλωβίζεται στο δέρμα), ερεθισμούς, κοκκινίλες, σπυράκια ακόμα και μολύνσεις και μικροτραυματισμούς.

Η επιλογή της ξυριστικής μηχανής

Επειδή το να πετύχεις ένα λείο ξύρισμα εξαρτάται κατά πολύ και από το ξυραφάκι που κρατάς στα χέρια σου και επειδή μιλάμε για την ευαίσθητη περιοχή σου, το να επιλέξεις μία ποιοτική ξυριστική μηχανή ασφαλείας είναι μονόδρομος. 

Όπως αυτή της King C. Gillette με λεπίδα διπλής ακμής με επίστρωση πλατίνας, ειδικά σχεδιασμένη για να προσφέρει απόλυτη ακρίβεια στις κινήσεις.

King C. Gillette
HONDOSCENTER.COM

King C. Gillette

Αντρική Ξυριστική Μηχανή Ασφαλείας & Ξυράφια Διπλής Ακμής
20,89 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η απαραίτητη προετοιμασία 

Πριν προχωρήσεις στο ξύρισμα, είναι σημαντικό να τριμάρεις την περιοχή για να κοντύνεις τις τρίχες. Στη συνέχεια, να κάνεις ένα χλιαρό προς ζεστό ντους, ώστε να μαλακώσει το δέρμα και η τρίχα, να ανοίξουν οι πόροι και να διευκολύνεις την όλη διαδικασία του ξυρίσματος. 

Η διαδικασία του ξυρίσματος 

Αντί να χρησιμοποιήσεις αφρό ξυρίσματος, προτίμησε το beard oil, το λάδι για τα μούσια, που θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά, ενώ θα σου επιτρέψει να βλέπεις τα πάντα εκεί κάτω καθαρά συγκριτικά με τον παραδοσιακό λευκό αφρό. 

Το Nourishing Beard Grooming Oil της Kiehl’s αποτελείται από 99.8% φυσικής προέλευσης για να μην βάζεις ό,τι και ό,τι στην τόσο ευαίσθητη περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Kiehl's
GALERIEDEBEAUTE.GR

Kiehl's

Nourishing Beard Grooming Oil
34,75 € 31,27 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

 

Όσον αφορά τώρα, το ξύρισμα αυτό καθ’ αυτό, οι κινήσεις σου πρέπει να είναι αργές και ήρεμες και να θυμάσαι να τσιτώνεις το δέρμα με τα χέρια (και στο αρχικό τριμάρισμα) για να αποφύγεις τους μικροτραυματισμούς.

Η φροντίδα που θα ακολουθήσεις μετά

Αφού ολοκληρώσεις τη διαδικασία και ξεπλύνεις την περιοχή με άφθονο δροσερό προς κρύο (και όχι χλιαρό ή ζεστό) νερό για να κλείσουν οι πόροι του δέρματος και να μειωθεί ο κίνδυνος της θυλακίτιδας, που προαναφέραμε, χρησιμοποίησε μία καθαρή πετσέτα για να απορροφήσεις την υγρασία και στη συνέχεια, άπλωσε ένα aftershave, κατά προτίμηση ένα προϊόν που να έχει φυτική σύσταση και να είναι απαλλαγμένο από επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Το Dual Action της Aveda Men είναι ένα έλαιο που μαλακώνει και ενυδατώνει το δέρμα με ένα θρεπτικό μίγμα από πιστοποιημένα βιολογικό έλαιο ελιάς και ηλίανθου.

Aveda Men
GALERIEDEBEAUTE.GR

Aveda Men

Dual Action After shave
39,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

 

Και ένα έξτρα grooming tip: Οι λεπίδες από τις ξυριστικές μηχανές που χρησιμοποιείς πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά και να αλλάζονται συχνά ανάλογα με τη χρήση τους, προκειμένου να διατηρείς μία σωστή υγιεινή, ειδικά στην τόσο ευαίσθητη περιοχή των γεννητικών οργάνων.