ΡΟΛΟΙ

Τα ρολόγια που ξεχώρισαν στην LVMH Watch Week

TAG Heuer, Zenith και Hublot παρουσίασαν νέες, εντυπωσιακές δημιουργίες στη Σιγκαπούρη.

Μπορεί να ονομάζεται LVMH Watch Week, αλλά η εκδήλωση του οίκου Louis Vuitton – Moet Hennessy στη Σιγκαπούρη κράτησε από τις 10 ως τις 12 του μηνός. Στην ουσία πρόκειται για μια μίνι έκθεση που ζεσταίνει σιγά-σιγά το κλίμα τις μεγάλες εκθέσεις της Ελβετίας που έρχονται αργότερα μέσα στο χρόνο και όπου το luxury group παρουσιάζει κάποια καινούργια μοντέλα και ειδικές εκδόσεις από τις 3 πιο δημοφιλείς του μάρκες: την TAG Heuer, την Hublot και τη Zenith.

Διαλέξαμε ένα μοντέλο από την κάθε μία, αυτό που συζητήθηκε περισσότερο, και στο παρουσιάζουμε εδώ:

TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph

Είδαμε για πρώτη φορά ένα ρολόι TAG Heuer με μπαταρία που φορτίζει με ηλιακή ενέργεια (στο πρότυπο των Citizen Eco-Drive) πριν 10 μήνες και ήδη η ελβετική εταιρεία έχει πάει ένα βήμα παραπέρα την πρωτοποριακή της αυτή ιδέα. Ένα από τα Solargraphs που παρουσιάστηκαν στη Σιγκαπούρη έρχεται με εντυπωσιακή κάσα από τιτάνιο (που γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή χάρη στο εφέ αμμοβολής) και μπρασελέ από το ίδιο υλικό. Έχει διάμετρο 40 χιλιοστών, βιδωτή κορώνα όπως όλα τα Aquaracer (είναι άλλωστε στεγανό σε βάθος 200 μέτρων) και η έκθεση για λίγα μόνο λεπτά κάθε μέρα στο φως μπορεί να εγγυηθεί ότι η μπαταρία του θα κρατήσει για πάντα…

Hublot Classic Fusion Original

Επιστροφή στα ‘80s για την Hublot, με ένα σχέδιο που δεν θα μπορούσε να είναι ο,τιδήποτε άλλο από Hublot (ξεχωρίζουν οι βίδες πάνω στην κάσα) και τρία διαφορετικά υλικά, αλλά και τρία διαφορετικά μεγέθη! Κάθε ρολόι της συλλογής προσφέρεται είτε σε χρυσό, είτε σε μαύρο κεραμικό, είτε σε τιτάνιο, ενώ την ίδια ώρα και τα τρία αυτά μοντέλα προσφέρονται σε εκδόσεις 33, 38 και 42 χιλιοστών. Πρακτικά κάθε χέρι μπορεί να βρει το Classic Fusion Original που τού ταιριάζει. Η φετινή συλλογή αντλεί την έμπνευσή της από την πρωτότυπη της δεκαετίας του ’80 (η οποία, με τη σειρά της, ήταν μια μετεξέλιξη των πρώτων Hublot της αγοράς, από τη δεκαετία του ’70).

Zenith Defy Skyline Skeleton

Ως συνέχεια της συλλογής Defy Skyline που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρσι, η Zenith έφερε στη Σιγκαπούρη μια εντυπωσιακή έκδοση με skeleton καντράν. Με μια κάσα διαμέτρου 41 και πάχους μόλις 11,6 χιλιοστών, γεμάτη γωνίες και στεγανή σε βάθος 100 μέτρων και μια νέα, 12πλευρη στεφάνη να την πλαισιώνει, ήταν ήδη ένα εντυπωσιακό ρολόι -που γίνεται όμως ακόμη πιο επιβλητικό χάρη στο καντράν του, όπου το μπλε χρώμα παίζει κυρίαρχο ρόλο, σε ένα συμμετρικό σχέδιο που γεφυρώνει τα διάφορα εξαρτήματα του μηχανισμού. Ο μηχανισμός, βέβαια, είναι ένας El Primero 3620 SK που δίνει ενδείξεις ώρας, λεπτών και δευτερολέπτων, αλλά για τα τελευταία μπορεί να το κάνει σε κλίμακα 1/10 του δευτερολέπτου -εξ ου και το υπέροχο υποκαντράν στο 6.