ΡΟΛΟΙ

Το απόλυτο ρολόι για να φορέσεις πάνω σε ένα σκάφος Riva

H Frederique Constant συνεργάζεται με τη Riva Historical Society και παρουσιάζει δύο ειδικές εκδόσεις ρολογιών.

Η εικόνα ενός ταχυπλόου Riva να σκίζει το ήρεμο πέλαγος την ώρα που πίσω του δύει ο ήλιος είναι από τις εμβληματικές ενός καλοκαιρού, γεμάτου πολυτελούς lifestyle. Τα ιταλικά σκάφη είναι η επιτομή της κομψότητας και του συνδυασμού με υψηλές επιδόσεις. H Riva Historical Society είναι μια ομάδα ιδιοκτητών και λάτρεων των εν λόγω σκαφών, που εκτός των υπολοίπων της δραστηριοτήτων, οργανώνει κάθε έτος και τις «Ημέρες Riva».

Το φετινό πανηγύρι της dolce vita έλαβε χώρα στη Γενεύη της Ελβετίας στις αρχές Ιουλίου και ήταν εκεί που ο οίκος Frederique Constant παρουσίασε δύο ειδικές εκδόσεις του μοντέλου του Runabout, για να γιορτάσει τη συνεργασία του με την RHS που ξεκίνησε το 2013.

Η συλλογή Runabout του οίκου Frederique Constant πρωτοπαρουσιάστηκε το 2009. Runabout είναι η βρετανική ορολογία για τα μικρά ταχύπλοα, σαν αυτά που σχεδιάζει η Riva, οπότε μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί σε ποιους απευθύνονται τα ρολόγια της σειράς.

2 ρολόγια γεννημένα για να σκίζουν τα κύματα

Τα δύο limited editions που παρουσιάστηκαν φέτος έχουν διάμετρο 42 χιλιοστών και πάχος μόλις 11,5 και είναι στεγανά σε βάθος 50 μέτρων. Η κάσα τους είναι είτε από ατσάλι είτε επίχρυση (ροζ χρυσός) και στο κέντρο του καντράν κυριαρχεί ένα guilloché μοτίβο που τού δίνει μια τρισδιάστατη όψη. Το χρώμα του είναι ασημί για την έκδοση σε ροζ χρυσό και μαύρο για εκείνη από ατσάλι.

Στην καρδιά και των δύο μοντέλων χτυπά ο μηχανισμός FC-303, που βασίζεται στον αυτόματο SW200-1 της Sellita. Μπορεί κανείς να τον δει από τη διάφανη πλάτη της κάσας, όπου είναι ζωγραφισμένο και το έμβλημα της RHS.

Το απόλυτο ρολόι για να φορέσεις πάνω σε ένα σκάφος Riva

Και τα δύο μοντέλα κυκλοφορούν σε 888 κομμάτια το καθένα, ενώ η τιμή τους κινείται κοντά στα 2.000 ευρώ, με την επίχρυση να είναι λίγο ακριβότερη από την ατσάλινη έκδοση.