ΡΟΛΟΙ

To νέο ρολόι της Oris έρχεται με ένα μπλε του πάγου

Μια limited έκδοση του καταδυτικού Divers Sixty-Five κάνει την εμφάνισή του παρέα με ένα απίθανο ντεγκραντέ, μπλε καντράν.

Η Oris συνηθίζει να παρουσιάζει ειδικές εκδόσεις του καταδυτικού της μοντέλου Divers Sixty-Five και μάλιστα, ενώ στο κανονικό μοντέλο συνήθως φοράει μηχανισμούς Sellita, για τα limited editions της σειράς κρατάει τον δικό της, in-house caliber 400.

Αλλά η αλήθεια είναι πως για την πιο πρόσφατη προσθήκη στη συλλογή αυτή, δηλαδή το Oris Sixty-Five Chronos Edition (σε συνεργασία με το περιοδικό Chronos, από τις πιο κλασικές εκδόσεις στο χώρο της ωρολογοποιίας), αυτό που έχουμε να πούμε πρωτ’ απ’ όλα δεν είναι το «τι μηχανισμός!», αλλά «τι τέλειο χρώμα στο καντράν!».

Το εντυπωσιακό του μπλε

Το χρώμα του είναι το μπλε του πάγου και ντεγκραντάρει από πολύ ανοικτό στο κέντρο στο πιο σκούρο στην περιφέρεια. Κι αυτό το σκούρο μπλε της περιφέρειας κάνει τέλειο κοντράστ με τις λευκές, τρισδιάστατες και φωσφοριζέ ενδείξεις, που προσφέρουν τέλεια διαύγεια (γιατί μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα καταδυτικό ρολόι πάνω απ’ όλα).

Το μέγεθος της κάσας του είναι 38 χιλιοστά (ενώ η κανονική συλλογή διαθέτει κι άλλα, μεγαλύτερη μεγέθη), σε πλήρη αρμονία με τις φετινές τάσεις της αγοράς για μικρότερα και unisex ρολόγια, ενώ το υλικό της, όπως και του μπρασελέ, είναι το ατσάλι. Ωστόσο, στη θήκη με την οποία έρχεται το ρολόι, υπάρχει και δερμάτινο λουράκι. Η αυτονομία του κουρδίσματος του caliber 400 φτάνει τις 5 μέρες.

Και, ως συνήθως για κάτι που φέρνει την υπογραφή Oris, η τιμή είναι εξαιρετικά προσιτή. Παρ’ ότι πρόκειται για limited edition 200 μόνο κομματιών, κοστίζει κάτω από 4.000 ευρώ.