ΡΟΛΟΙ

To Ocean Star της Mido τα έχει όλα και συμφέρει

Ένα καταδυτικό ρολόι με δυνατές επιδόσεις και πολύ προσιτή τιμή.

Η Mido έχει τεράστια ιστορία στα καταδυτικά ρολόγια. Όταν το 1930 παρουσίασε ένα σύστημα προστασίας της κορώνας με μια τσιμούχα από φελλό, θεωρήθηκε η κορυφαία εταιρεία σε στεγανότητα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το Multifort ήταν μια ακόμη πρωτοποριακή δημιουργία, ένα από τα πιο ανθεκτικά ρολόγια της αγοράς, αντικραδασμικό, αντιμαγνητικό και αδιάβροχο και αποτέλεσε το απόλυτο best seller της μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’50. 

Εκείνη την εποχή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και η συλλογή Ocean Star. Με ενιαία κάσα και την ήδη επιτυχημένη κορώνα με το φελλό ήταν ένα από τα πιο στεγανά ρολόγια της εποχής του.

Σήμερα, στη συλλογή Ocean Star θα βρει κανείς κι άλλου είδους ρολόγια, όχι μόνο καταδυτικά. Αλλά είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά που εντυπωσιάζει – ίσως γιατί είναι το πιο κλασικό καταδυτικό της Mido εδώ και καιρό, με μόνη εξαίρεση το φανταχτερό του χρώμα στο καντράν.

To Ocean Star της Mido τα έχει όλα και συμφέρει

Ας ξεκινήσουμε από εκεί: Το ιριδίζον κόκκινο θυμίζει κάπως την καρδιά ενός ηφαιστείου, με μαύρο στην περιφέρεια και όλο πιο φλογερό κόκκινο στο κέντρο. Κάνει υπέροχο κοντράστ με τις ενδείξεις των λεπτών και των ωρών -την πιο βασική δουλειά που πρέπει να κάνει ένα καταδυτικό ρολόι δηλαδή. Το παράθυρο της μέρας και της ημερομηνίας, σοφά σχεδιασμένο να έχει το ίδιο πάχος με την ένδειξη της ώρας στο 3, μοιάζει περισσότερο με μια προέκτασή της και δεν ενοχλεί, ενώ την ίδια ώρα καταφέρνει να δίνει πολύ ξεκάθαρη ανάγνωση του τι μέρα είναι.

Από ‘κει και πέρα, η κάσα του (από ατσάλι) έχει διάμετρο 40,5 και πάχος 13,4 χιλιοστά και είναι στεγανή σε βάθος 200 μέτρων, χάρη και στη βιδωτή της κορώνα. Η στεφάνη είναι από αλουμίνιο, μαύρη με ασημένιες ενδείξεις των λεπτών. Το ρολόι συμπληρώνεται από ένα λουράκι από καουτσούκ, με ένα μοτίβο σκακιέρας.

To Ocean Star της Mido τα έχει όλα και συμφέρει

Στην καρδιά του ρολογιού και πίσω από την πλάτη της κάσας με τον αστερία, χτυπάει ο Calibre 80 της Mido, ένας μηχανισμός που βασίζεται στον κλασικό ETA C07.621. Το 80 στον τίτλο του παραπέμπει στις 80 ώρες αυτονομία κουρδίσματος που διαθέτει.

To πιο εντυπωσιακό από όλα είναι βέβαια η τιμή του. Ένα ελβετικό, στιβαρό ρολόι με εξαιρετικές επιδόσεις, με έναν δημοφιλή, αυτόματο μηχανισμό, που κοστίζει κάτω από 900 ευρώ δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα να βρει κανείς.