ΡΟΛΟΙ

Τo πιο κομψό GMT της Montblanc καταφθάνει ανανεωμένο για τις γιορτές

Το Star Legacy Orbis Terrarum απόκτησε πινελιές ροζ χρυσού, σε ένα καντράν που είναι πιο ξεχωριστό από ποτέ.

Το Orbis Terrarum της Montblanc ήταν πάντοτε ένα ξεχωριστό ρολόι. Αντί απλά να γράφει τα ονόματα διαφόρων πόλεων ανά τον πλανήτη στην εσωτερική του στεφάνη, δίνοντας έτσι εύκολα την ένδειξη για τις διαφορετικές ζώνες ώρας, το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ενός παγκόσμιου χάρτη που αιωρείται πάνω από το guilloche καντράν.

Στην πιο πρόσφατή του έκδοση, η Montblanc κάνει αυτόν τον χάρτη, τους δείκτες που λένε την ώρα αλλά και κάποιες από τις ενδείξεις πιο πολυτελείς, καθιερώνοντας μια μονοχρωματική παλέτα που παίζει με το ροζ χρυσό πάνω σε μαύρο και λευκό.

Montblanc

Το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό. Ο χάρτης της Γης, ιδωμένος από το Βόρειο Πόλο που φιλοξενεί το κέντρο των δύο δεικτών, κυριαρχεί με το νέο του χρώμα πάνω στο δίχρωμο καντράν. Το μοτίβο του τελευταίου, με τα δύο χρώματα να δίνουν με την πρώτη ματιά την αίσθηση της μέρας (το πιο ανοικτό) και της νύχτας (το μαύρο) συμπληρώνεται ταιριαστά από τα ονόματα 24 πόλεων σε όλο τον κόσμο, μία για κάθε ζώνη ώρας.

Για να χωρέσουν όλα αυτά, βέβαια, χρειάζεται μια πλούσια σε μέγεθος κάσα. Το Star Legacy Orbis Terrarum έρχεται με κάσα διαμέτρου 43 χιλιοστών από ατσάλι, με την κλασική κορώνα στο 3 και ένα ακόμη μπουτόν στο 8, που χρησιμεύει για τη γρήγορη ρύθμιση του σε ποιο σημείο του πλανήτη βρίσκεται αυτός που φορά το ρολόι.

Πατώντας το, ο δίσκος με τις πόλεις γυρίζει και βάζοντας αυτήν στην οποία βρίσκεσαι τώρα στη θέση 12, ξέρεις εύκολα, με μια ματιά την ώρα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο μηχανισμός του είναι ο MB 29.20, που βασίζεται πάνω στον Sellita SW 350-1. Προσφέρει 42 ώρες αυτονομία κουρδίσματος. Η τιμή του είναι 7.000 ευρώ και μπορεί κανείς να το βρει στις μπουτίκ της Montblanc και τα συνεργαζόμενα με την εταιρεία καταστήματα.