ΡΟΛΟΙ

Χρυσό μετάλλιο στην Panerai για το Luminor Due TuttoOro

Δύο ρολόγια με κάσα και μπρασελέ από χρυσό, γιατί λίγη παραπάνω πολυτέλεια για τις γιορτές δεν ξένισε ποτέ κανέναν.

Πάνω στην ώρα για τα πρώτα γιορτινά καλέσματα, η Panerai έρχεται με διπλό χτύπημα από χρυσάφι να προσθέσει αυτή την παραπάνω γιορτινή λάμψη που κάποιοι χρειάζονται (και μπορούν να ξοδέψουν αρκετά για να την αποκτήσουν) αυτές τις μέρες.

Το Luminor Due TuttoOro τα λέει όλα με το όνομά του -για όσους καταλαβαίνουν ιταλικά. Πρόκειται για ένα δίδυμο «όλο χρυσάφι», με κάσα διαμέτρου 38 χιλιοστών σε σχήμα μαξιλαριού από το κράμα Goldtech, μια πατέντα της ιταλικής ωρολογοποιίας, που εκτός από κίτρινο χρυσό, περιέχει και λευκόχρυσο και αρκετό χαλκό. Ο χαλκός είναι που δίνει αυτό το λίγο παραπάνω κόκκινο στο τελικό αποτέλεσμα, χωρίς όμως το ρολόι να μοιάζει με ροζ χρυσό στο τέλος.

Από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένο και το μπρασελέ, με την Panerai να προτιμά αυτό το δέσιμο παρά το δερμάτινο λουράκι που θα περίμενε κανείς, με το τελικό αποτέλεσμα αισθητικά να τη δικαιώνει απόλυτα. Βοηθά και το σχετικά διακριτικό μέγεθος των ρολογιών και ο συνδυασμός του χρυσό με τα χρώματα που διάλεξε η Panerai για τα καντράν (σκούρο μπλε στο ένα και περλέ λευκό στο άλλο, αμφότερα με εφέ ακτίνων του ήλιου). Υποψιαζόμαστε, μάλιστα, ότι η ταυτόχρονη κυκλοφορία τους σε αυτό το μέγεθος και αυτά τα χρώματα αποσκοπεί στην ταυτόχρονη αγορά και των δύο από ζευγάρια.

Και οι ενδείξεις του καντράν (με μόνο το 12 και το 6 να εμφανίζονται με αραβικούς αριθμούς, ενώ στις υπόλοιπες ώρες βρίσκουμε στήλες) είναι από χρυσό, ενώ οι βασικοί δείκτες είναι για την ώρα και τα λεπτά, με τα δευτερόλεπτα να έχουν το δικό τους μικρό καντράν στο 9, απέναντι από την ημερομηνία που κάθεται στο τρία, σε παραθυράκι ιδίου χρώματος με το βασικό του καντράν.

Ο μηχανισμός του είναι αυτόματος (ο P.900 του ιταλικού οίκου), και προσφέρει ένα γεμάτο power reserve 72 ωρών, ενώ το μοντέλο είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα, πολύ μακριά από τις συνήθεις επιδόσεις των καταδυτικών Panerai, αλλά οι προθέσεις του είναι ξεκάθαρες: Αυτό είναι ένα dress ρολόι και όχι ένα μοντέλο για περιπέτειες. Το λέει, άλλωστε, και η τιμή του, που κυμαίνεται γύρω στις 35.000 ευρώ.