ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Μαρία Χάνου τελειοποίησε το να μην κάνει τίποτα

Η πρωταγωνίστρια του 'Μην αρχίζεις τη μουρμούρα' μιλάει για τον χαρακτήρα της στην πετυχημένη κωμωδία, την καραντίνα, το 'Ozark' και τις διεκδικήσεις των καλλιτεχνών.

Η Μαρία Χάνου πρωταγωνιστεί στο ‘Μην αρχίζεις τη μουρμούρα’, την πιο επιτυχημένη κωμωδία της τρίτης δεκαετίας της ιδιωτικής τηλεόρασης. Στη σειρά υποδύεται τη Βέλη και μαζί με τον Άγγελο του Σπύρου Χατζηαγγελάκη είναι από τον 5ο κύκλο το ζευγάρι των νέων της δημοφιλούς σειράς. Μιλήσαμε με την Μαρία Χάνου λοιπόν για τον ρόλο της αλλά κια για και το πώς έζησε την καραντίνα.

Πώς πέρασες τον χρόνο σου στην καραντίνα; Ξεκίνησες κάποιο καινούριο χόμπι;
Μου πήρε λίγο καιρό να προσαρμοστώ στις νέες συνθήκες, σε μια νέα καθημερινότητα, χωρίς την επαφή και χωρίς την εργασία μου, εξίσου πολύτιμα και τα δυο για μένα. Είχα όμως, την τύχη και την ευτυχία να είμαι στο σπίτι μου, με το σκυλάκι μου, μπόρεσα να ξεκουραστώ και να απολαύσω την ‘τέχνη του να μην κανείς τίποτα’.

Ποιο ήταν η χειρότερη και ποια η καλύτερη ταινία ή σειρά που είδες στην καραντίνα;
Είδα τη σειρά ‘Ozark’, στο Νetflix, μου άρεσε πολύ και περιμένω τον επόμενο κύκλο. Ξεκίνησα ακόμα το, ‘Orange is the new black’, αλλά δε με κράτησε.

Τι αποκόμισες από όλο αυτό πιστεύεις;
Νομίζω, πως είναι νωρίς για να κρίνω. Σίγουρα πάντως, έκανα περισσότερα πράγματα που με ευχαριστούν και είχα επαφή με τους ανθρώπους που αγαπώ, ίσως περισσότερη από ό,τι πριν την καραντίνα.

Κάνατε Zoom συνάντηση με τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της σειράς;
Όχι, έχουμε όμως μια ομαδική συνομιλία στο messenger και επικοινωνούμε όλοι μαζί από εκεί.

Η τηλεοπτική σου σχέση στη ‘Μουρμούρα’ έχει ομοιότητες με σχέσεις που έχεις κάνει στην πραγματικότητα;
Δε θα το έλεγα. Εγώ δεν έχω δοκιμάσει ακόμη τη συνθήκη της συμβίωσης με ένα σύντροφο.

Θα συνεχιστεί και του χρόνου η σειρά; Τι να περιμένουμε ακόμα από τη Βέλη και τον Άγγελο;
Θέλουμε πολύ να συνεχίσουμε και του χρόνου. Είναι μια ιδανική συνεργασία, με ιδανικές συνθήκες και ανθρώπους. Για το ζευγάρι του Άγγελου και της Βέλης, δεν ξέρω, κι εγώ περιμένω τα σενάρια.

Ποια είναι η ερώτηση που έχεις κουραστεί περισσότερο να σου κάνουν;
Εντάξει, δε δίνω κάθε μέρα συνέντευξη, για να με έχει κουράσει κάποια ερώτηση.

Πώς βλέπεις το κίνημα support art workers και γενικότερα τις διεκδικήσεις των καλλιτεχνών απέναντι στην κρίση του κορονοϊού;
Είμαι σύμφωνη και στηρίζω το κίνημα, καθώς και τις κινήσεις και διεκδικήσεις που γίνονται μέσω των Σωματείων των καλλιτεχνών και όχι μόνο αυτών. Είναι πολλά τα επαγγέλματα που πλήττονται βαθιά από τις συνθήκες και από τα μέτρα της Κυβέρνησης, στους χώρους του θεάματος και της τέχνης.

Φέτος έπαιζες και στην παράσταση ‘Το Σύστημα του Πόντζι’ με την Εταιρεία Θεάτρου Θέση, της οποίας είσαι μέλος. Σκοπεύετε να την ξαναανεβάσετε; 
Είναι όλα αβέβαια. Κανείς δεν ξέρει πώς και αν και υπό ποιους όρους, θα λειτουργήσουν τα θέατρα το χειμώνα.