Gareth Cattermole / Staff / Getty Images
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

O Richard Madden θέλει να εκτιμήσεις τις μικρές στιγμές του Eternals

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά ένα Q&A με τον πρωταγωνιστή της νέας υπερηρωικής σάγκα της Marvel.

Αυτή τη φορά, η Marvel δοκιμάζει κάτι νέο. Μπροστά από πολλά φυσικά τοπία, και με την Chloe Zhao των πολλαπλών Όσκαρ (για το Nomadland) πίσω από την κάμερα, το Eternals μας συστήνει μια νέα ομάδα ηρώων και μαζί γιγαντώνει το ήδη αχανές σύμπαν της Marvel. Πώς; Κοιτάζοντας στα αστέρια. Αλλά και βαθιά μέσα μας, την ίδια στιγμή. Μια ομάδα αθάνατων εξωγήινων βρίσκονται στη Γη για να προστατέψουν την ανθρωπότητα από μια άλλη, εχθρική φυλή εξωγήινων. Αλλά με τι σκοπό; Ποια είναι η αποστολή τους; Γιατί βρίσκονται ακόμα εδώ, αιώνες μετά την εξόντωση (φαινομενικά!) του τελευταίου εχθρού;

Μέσα από ένα ταξίδι σε διαφορετικές τοποθεσίες και σε περασμένους αιώνες, η ταινία παρουσιάζει έναν νέο κόσμο ηρώων. Τι μπορούμε όμως να περιμένουμε καθώς η ταινία καταφθάνει στις αίθουσες; Το OneMan εξασφάλισε αποκλειστικά ένα Q&A με τον πρωταγωνιστή Richard Madden (του Game of Thrones) ο οποίος εξηγεί τι συμβαίνει στην ταινία, και τι ρόλο παίζει ο χαρακτήρας του, ο Ίκαρος, σε όλα αυτά.
***

Ποιοι είναι οι Eternals;

Οι Eternals είναι μια εξωγήινη φυλή που στάλθηκε στη Γη χιλιάδες χρόνια πριν για να προστατέψουν την ανθρωπότητα από τους Deviants, που είναι μια άλλη εξωγήινη φυλή που προσπαθεί να σκοτώσει τους ανθρώπους. Όλοι οι Eternals έχουν υπερδυνάμεις, τις οποίες χρησιμοποιούν για να προστατεύουν τους ανθρώπους από τους Deviants.

Ποιοι είναι οι Ουράνιοι και ποιοι είναι οι Deviants;

Οι Ουράνιοι είναι αυτοί οι τεράστιοι θεοί που πρακτικά δημιουργούν σύμπαντα και γαλαξίες. Οι Deviants είναι μια περίεργη ράτσα εξωγήινων που ο βασικός τους σκοπός είναι να εξαφανίσουν κάθε δείγμα νοήμονος ζωής.

Πώς ήταν το γύρισμα σε αληθινές τοποθεσίες;

Ήταν φοβερό το να μπορούμε όντως να κάνουμε γύρισμα σε τοποθεσίες αντί μπροστά από green screens ή blue screens. Έχουμε αυτές τις φοβερές σεκάνς σε κάποιες παραλίες ή σε ηφαιστειογενή νησιά. Γυρίσαμε στους δρόμους του Λονδίνου. Γυρίσαμε σε δάση. Κι όλα αυτά νομίζω βοηθάνε να φέρουν την ταινία πιο κοντά στον ρεαλισμό από ό,τι αν είχαμε γυρίσει αποκλειστικά μες στο στούντιο.

Αγαπημένη στιγμή στην ταινία;

Μια από τις αγαπημένες μου στιγμές ήταν όταν είχαμε γυρίσματα στο Κάμντεν στο Λονδίνο, όπου ήμουν πάνω σε ένα γερανό και κρεμόμουν σε σύρματα, και πετάω και προσγειώνομαι στον δρόμο. Ήταν πολύ διασκεδαστικό επειδή ήμουν πάνω από τη γέφυρα στο Κάμντεν και είχα ξαφνικά αυτή τη θέα στους δρόμους που έχω περπατήσει τόσα χρόνια. Είδα τα πάντα από μια άλλη οπτική γωνία και μου άρεσε πολύ.

Τι πρέπει να ξέρουμε για τον χαρακτήρα σου;

Παίζω τον Ίκαρο, έναν από τους δέκα Eternals κι ο οποίος μπορεί να πετάει ακτίνες λέιζερ από τα μάτια του. Μπορεί να πετάει και έχει τρομερή δύναμη.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του χαρακτήρα σου στην αρχή της ταινίας;

Στην αρχή της ταινίας, αυτό που νομίζω είναι το πιο σημαντικό για τον χαρακτήρα μου είναι το ίδιο που έχει σημασία για όλους τους Eternals: Η προστασία της εξελιγμένης, νοήμονος ζωής στη Γη.

Αλλάζει αυτό στην πορεία;

Καθώς εξελίσσεται η ταινία, αναπτύσσει αισθήματα για την Κίρκη, μια από τους άλλους Eternals, κι αυτό γίνεται ο κεντρικός του σκοπός.

Πώς μοιάζεις και πώς διαφέρεις με τον Ίκαρο;

Είμαι πολύ διαφορετικό! Δεν πετάω, δεν βγάζω λέιζερ από τα μάτια, δεν έχω σούπερ δύναμη-όλα αυτά είναι πράγματα που πολύ θα ήθελα να έχω. Αλλά ως προς το πώς μοιάζουμε, υποθέτω κι οι δύο εμμένουμε στις απόψεις μας και έχουμε μια αίσθηση καθήκοντος και αφοσίωσης. Υπάρχουν παράλληλοι ανάμεσά μας αλλά είναι δύσκολο να φέρεις τον εαυτό σου κοντά σε κάποιον που έχει ζήσει χιλιάδες χρόνια.

Πώς δεθήκατε ως καστ;

Είμαι τυχερός να είμαι πολύ κοντά με την Gemma Chan. Είμαστε φίλοι για πάνω από μια δεκαετία. Δεν είναι φυσικά οι χιλιετίες που χρειαζόμαστε ως εμπειρία για αυτούς τους χαρακτήρες! Αλλά γνωριζόμαστε από πολύ πριν ξεκινήσει το γύρισμα του φιλμ, οπότε αυτό βοηθάει στο χτίσιμο εμπιστοσύνης και δεσίματος με ένα άλλο άτομο.

Ποια ήταν η σχέση ανάμεσα στον Ίκαρο και την Κίρκη;

Αυτό που πραγματικά διασκέδασα ήταν το ότι μπορούσα να χτίσω αυτή τη σχέση όπως θα εξελισσόταν μες στους αιώνες. Είναι μια συναρπαστική σκέψη πάνω στο τι κρατά ένα ζευγάρι κοντά για χιλιάδες χρόνια. Πώς δεν θα βαρεθούν; Τι είδους αγάπη αναπτύσσεται, και τι σημαίνει το να νοιάζεσαι για ένα άτομο για ένα τέτοιο χρονικό διάστημα;

Ποιο είναι το διακύβευμα της ιστορίας;

Οι Eternals μάχονται για να αποφευχθεί το τέλος του κόσμου, το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού όπως το ξέρουμε. Νομίζω δε θα μπορούσε να υπάρχει μεγαλύτερο διακύβευμα από αυτό.

Ο Ίκαρος αναλαμβάνει κάποιες πολύ μεγάλες αποφάσεις!

Ως προς τις επιλογές που κάνει στην ταινία, νομίζω πάντοτε παλεύει ανάμεσα στο τι είναι καλό για τον ίδιο και τι είναι σωστό για το ευρύτερο καλό. Και την ενοχή που έρχεται μαζί με το να κάνεις οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές. Ο Ίκαρος νοιάζεται περισσότερο το ευρύτερο καλό του σύμπαντος από ό,τι το ευρύτερο καλό της ανθρωπότητας οπότε κι αυτό συγκρούεται με τις προσωπικές του προτεραιότητες. Αλλά είναι στρατιώτης, οπότε η αφοσίωση είναι πιο σημαντική από τις δικές του προτιμήσεις.

Ποια είναι η σημασία του να υπάρχουν μικρές στιγμές χαρακτήρων σε αυτές τις ταινίες;

Αυτό που είναι πιο σημαντικό στο να έχεις δέκα βασικούς χαρακτήρες είναι το να σιγουρευτείς πως θα έχεις αυτές τις μικρές στιγμές, όλα τα βλέμματα που δεν είναι εκεί απλώς για να πάνε παρακάτω την πλοκή ή που δεν είναι γραμμένα στο σενάριο, αλλά στιγμές που καταφέραμε να πιάσουμε ανάμεσα σε δύο χαρακτήρες ή που ένας χαρακτήρας απλώς παρατηρεί μια κατάσταση. Ελπίζω πως καταφέραμε να το πετύχουμε αυτό μες στην ταινία. Αυτές οι μικρές στιγμές ανυψώνουν τους χαρακτήρες πέραν των στόχων τους και τους δίνουν ψυχή.

Τι να περιμένουν οι θεατές από αυτή την ταινία;

Υποθέτω πως το πιο συναρπαστικό είναι το να περιμένω να έρθει το κοινό κοντά με κάθε έναν από αυτούς τους χαρακτήρες. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε αυτόν τον τεράστιο κόσμο που μπορείς όμως ταυτόχρονα να βρεθείς μόνος σου παρέα με πολλούς από αυτούς τους χαρακτήρες, σε στιγμές σιωπής και σκέψης. Ελπίζω πως καταφέραμε να μπορούμε μέσα στο μυαλό κάποιων από αυτά τα αιώνια πλάσματα που είναι Eternals, εξίσου πολύ με όσο τους βλέπουμε να σώζουν τον κόσμο.

*Το Eternals της Marvel προβάλλεται στις αίθουσες από τη Feelgood Entertainment.