HOT RIGHT NOW

Είναι η Κλέλια Ρένεση η hot MILF της διπλανής πόρτας;

Αν είναι να συγκρίνουμε την Ελληνίδα ηθοποιό με τη Sofia Vergara, λόγω του ρόλου της στη μεταφορά του "Modern Family", ας το κάνουμε τουλάχιστον σωστά.

Θυμάσαι ελπίζω πόσο ενθουσιασμένος ήμουν με την μεταφορά του Modern Family από το MEGA στα ελληνικά δεδομένα. Δεν. Αλλά όπως είχα γράψει και στο τέλος εκείνου του κειμένου κάθε τηλεοπτικό προϊόν κρίνεται από τους τηλεθεατές και μάλιστα αφού προβληθεί οπότε λέω να του δώσω την ευκαιρία του.

Αλλά είναι τόσα πολλά αυτά που θες να πεις και να γράψεις βλέποντας μόνο και μόνοο τους χαρακτήρες της σειράς. Προσπαθώντας να σκεφτείς πώς θα τα πάει ο Αντώνης Καφετζόπουλος ή ο Κώστας Κόκλας στο πανδύσκολο εγχείρημα να συγκριθούν με τους δύο πλέον αγαπητούς χαρακτήρες της σειράς.

Αλλά ας μείνουμε στην Κλέλια Ρένεση και την Sofia Vergara.

 

Κι ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τις δύο αυτές γυναίκες στη ζυγαριά. Όχι για να δούμε αν υπερτερεί η μία της άλλης. Αλλά για να καταλάβουμε αν αυτό είναι το πιο επιτυχημένο ή αποτυχημένο ζευγάρωμα του αμερικανικού με του ελληνικό sitcom.

Κλέλια Ρενέση 

Θα λάβω υπόψιν τους βασικούς άξονες στους οποίους κινήθηκε η Sofia Vergara όλα αυτά τα χρόνια στη σειρά και θα εξετάσω κατά πόσο η Ρένεση μπορεί να τα καταφέρει. Επιστήμη. Καταλαβαίνεις.

Το απαραίτητο hotness

 

Η Ρένεση δεν είναι από τις γυναίκες που θα πω ότι μου αρέσουν. Αλλά καταλαβαίνω απόλυτα γιατί μπορεί να αρέσει στην υπόλοιπη υφήλιο. Το δείξατε και όλοι εσείς με την ψήφο σας άλλωστε ότι αρέσει στον Έλληνα άνδρα όταν κατετάγη στην 8η θέση στον διαγωνισμό Onewoman 2011, στην 6η θέση στο Onewoman 2012 και στην 14η θέση στον περυσινό διαγωνισμό. Κάτι μου λέει ότι με το Μοντέρνα Οικογένεια θα ανεβάσει κι άλλο τις μετοχές της και φέτος θα τα πάει όπως τις δύο πρώτες χρονιές. Έχει άλλωστε αυτό το πρόσωπο και αυτό το σώμα που πολλοί έχουν στο μυαλό τους όταν σκέφτονται μία sexy γυναίκα, αν όχι μία sexy MILF.

Το “η Gloria από το Modern Family”

 

Η Sofia Vergara μπορεί να ήταν γνωστή στην Κολομβία για τις sexy φωτογραφήσεις της αλλά ο κόσμος του θεάματος δεν είχε ιδέα. Η Vergara έγινε γνωστή μέσα από το Modern Family στον ρόλο που την καθιέρωσε και έμαθε τον κόσμο να την αγαπάει. Ήταν η ευχάριστη έκπληξη της σειράς και αν δεν σκοπεύει να δώσει οσκαρικές ερμηνείες σε ταινίες τα επόμενα χρόνια, μάλλον θα την θυμόμαστε πολύ ευχάριστα από αυτή της την επιτυχία. Μία επιτυχία που ήταν όμως ένα τεράστιο μπαμ. Η Κλέλια από την άλλη δεν το έκανε αυτό το μπαμ. Και δεν είναι εύκολο να το κάνει και ετεροχρονισμένα. Την μάθαμε δηλαδή από το Μίλα μου Βρώμικα της Κοντοβά και την μάθαμε ως μια hot ξανθιά barbie. Με τους περισσότερους μάλιστα να μην είναι σίγουροι πότε την έμαθαν και γιατί.

Το ταμπεραμέντο που θέλει η σειρά

Είναι άδικο να συγκρίνουμε τις δύο γυναίκες για αυτό μιας και είναι θέμα σεναρίου. Είναι πολύ ιδιαίτερη η σχέση που έχουν οι Αμερκανικές οικογένειες με τις λατίνες που έχουν περάσει τα σύνορα και πολύ διαφορετική η σχέση που έχει μια ελληνική οικογένεια με την κάθε “μικρούλα” Ελληνίδα ή μη που ζαχαρώνει κάποιον εύπορο ηλικιωμένο. Η Vergara είναι μια λατίνα με την έκρηξη, την σπιρτάδα και την εμφάνιση που έχουμε χαραγμένη (ενδεχομένως λανθασμένα) για τις Κολομβιανές, τις Πορτορικανές, τις Μεξικάνες και όλες τις Λατίνες. Η Ρένεση δεν το έχει αυτό. Και δεν θα μπορούσε να το έχει.

Το ταλέντο στην υποκριτική

Η Vergara δεν είναι καλή ηθοποιός. Έμαθε αυτόν τον ρόλο, μπήκε στο πετσί του και τώρα τον έχει πανεύκολα. Αλλά καλή ηθοποιός δεν είναι. Από την άλλη η Ρένεση είναι μία πολύ καλή ηθοποιός. Και είναι κρίμα αν η άποψή σου για εκείνη υποκριτικά έχει μείνει στο Μίλα μου Βρώμικα γιατί εκεί ο ρόλος δεν την βοήθησε να αναδειχθεί. Στο θέατρο και σε ό,τι άλλο έχει κάνει είναι εξαιρετική, με τους συναδέφλους της να την παραδέχονται σε μεγάλο βαθμό. Σε αυτή την περίπτωση η Ρένεση κερδίζει πανηγυρικά αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν και σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσει να το δείξει ή θα εγκλωβιστεί σε τσιριχτές μιμήσεις που θα της ζητηθούν από τον σκηνοθέτη.

Το bimbo στιλ και έξω από τη σειρά

 

Η Vergara υποστηρίζει τον ρόλο και έξω από τη σειρά. Είναι ο ρόλος και έξω από τη σειρά. Με τα χαμόγελα, τα γελάκια και χιούμορ πανομοιότυπο με αυτό που βλέπεις στη σειρά. Είναι παντού αυτό, στις συνεντεύξεις της, στις δημόσιες εμφανίσεις της. Από την άλλη η Ρένεση έχει εγκλωβιστεί λίγο μετά τον πρώτο της ρόλο στο να αποδείξει ότι δεν είναι bimbo. Γιατί αναμφισβήτητα δεν είναι. Αλλά σε κάθε συνέντευξη, σε κάθε εμφάνιση βλέπω την ανάγκη της να φωνάξει στον κόσμο ότι δεν είναι η ξανθιά με το μεγάλο στήθος που κουνιόταν σε κάθε ευκαιρία στο Μίλα μου Βρώμικα. Προσωπικά, πιστεύω ότι πρέπει να απεγκλωβιστεί από αυτό το άγχος και να αποδείξει στην νέα σειρά ότι είναι καλή ηθοποιός. Σε αυτούς που δεν το ξέρουν τουλάχιστον.

Σκορ δεν θα βγει. Σε κάποια η Κλέλια το ‘χει, σε κάποια δεν το ‘χει. Κι ούτε έχει και τόση σημασία το να συγκριθεί με την Vergara. Σημασία έχει να καταφέρει μέσα από αυτή την παραγωγή να κερδίσει κάτι παραπάνω για τον εαυτό της. Όπως κέρδισε και η Vergara με το Modern Family.