WOMEN

Εσαεί καψουρεμένοι με την Marisa Tomei

Θα έπρεπε να είναι στο Hall of Femme μας εδώ και επτά χρόνια. Από το Wrestler δηλαδή και μετά. Δεν πειράζει. Και στα 50 της παραμένει δύναμη.

Ο νερόβραστος Hugh Grant στο χλιαρό ‘Kαθηγητής με το ζόρι’, που όπου να’ναι κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες, είναι ο τελευταίος φουκαράς που ερωτεύεται το απίστευτο μουτράκι της. Φίλε, δεν τρέχει τίποτα. Join the club.

Αυτή είναι η πιο σέξι στιγμή στην καριέρα της. Όταν δηλαδή, ως ξεπεσμένη στρίπερ, φουλ στα τατού και τον κυνισμό, σκαρφαλώνει πάνω στον ξεπεσμένο wrestler, Mickey Rourke.

Μάλιστα, έτσι για την ιστορία, να πούμε πως ήταν η πρώτη σκηνή που γύρισαν μαζί. Με τον Mickey, όπως δήλωσε η μικρή μας Μπρουκλινέζα, να ‘ζει’ στο έπακρο το lap dance, κουνώντας στο ρυθμό την ξανθιά χαίτη του. Ένα άθλημα στο οποίο, κατά κοινή ομολογία, είναι μέγας γευσιγνώστης.

 

Ψέματα. Αυτή είναι η πιο σέξι στιγμή της καριέρας της. Ένα δηλαδή χρόνο πριν, το 2007, όταν στο Before the Devil knows you are dead βγάζει τα μάτια της με τον Ethan Hawke, αδελφό του συζύγου της Philip Seymour Hoffman.

Μια διετία (2007-2008) κατά την οποία η Marisa, το καλό και άγιο κορίτσι που κέρδισε μόλις στα 28 του το Όσκαρ για το My Cousin Vinny (με τον επίμονο αστικό μύθο να θέλει τον παρουσιαστή να διαβάζει κατά λάθος το όνομά της), μας πέταξε τα μάτια έξω.

 

Προσοχή. Δεν το έκανε εξαιτίας του γνωστού άγχους που πιάνει τις ωραίες γυναίκες όταν χτυπάνε τα 40 κάτι. Άλλωστε η Tomei ποτέ δεν το έπαιξε ωραία. (εκείνης το ταλέντο είναι ότι ήταν και παραμένει θανάσιμα χαριτωμένη). Γούσταρε απλώς τους ρόλους. Γούσταρε τους σκηνοθέτες. Και επέλεξε να μας δείξει ότι δεν μας είχε δείξει όλα αυτά τα χρόνια.

 

Ίσως, από την άλλη, απλά να αισθάνθηκε άνετα με το σώμα της μετά από τόσο χουλα χουπ. Ο τρόπος δηλαδή που έχει επιλέξει για να μείνει fit και να βγάλει και μερικά φράγκα από το σχετικό promotion.

 

Εννοείται πως το εκτιμήσαμε αυτό το γυμνό δώρο. Αν και δεν ήταν απαραίτητο. Το Μαρισάκι, 150% Ιταλίδα και 200% Νεοϋορκέζα, τα καταφέρνει να μας ξεσηκώσει απλά και μόνο με μια κραυγούλα εδώ και ένα πονηρό χαμόγελο εκεί.

Όπως εννοείται πως είναι άδικο να συμπυκνώσουμε όλη την καριέρα της, εκείνη που μετράει ήδη τρεις δεκαετίες και τρεις Οσκαρικές υποψηφιότητες (την κερδισμένη του Vinny, μια για το Wrestler και μια για το In the Bedroom) σε τρεις σκηνές όλες κι όλες. Από τα πολλά που μας έχει δείξει, με την καλή έννοια, θυμίζω μόνο τα What Women Want, Anger Management, Untamed Heart (με τον τότε γκόμενό της, Christian Slater), Chaplin ( με τον τότε γκόμενό της, Robert Downey Jr.) και Love is Strange.

Kαι σκέψου ότι μιλάμε μόνο για την κινηματογραφική, αν και η Marisa, στην πραγματικότητα, πάντοτε θέατρο ήθελε να κάνει. Και, μεταξύ μας, αυτό ξέρει να κάνει πιο καλά. Όπως απέδειξε π.χ. Στο Broadway ως Σαλώμη δίπλα στον Ηρώδη Al Pacino.

Όπως και να’ χει, όπως και να το δεις, η Marisa είναι μια καλή ηθοποιός. Την νοιάζει αυτό που κάνει. Και, όπως έχει πει ο John Cusack, ‘Κάνει τα πάντα διπλά καλύτερα χωρίς να καταλάβεις πως. Με μια κίνηση του ματιού. Μια έκφραση’.

Ταυτόχρονα είναι μια γυναίκα άκρως ερωτεύσιμη. Ρώτα αν θέλεις τον κατά 12 χρόνια μικρότερό της Logan Marshall-Green του Prometheus με τον οποίον ήταν μέχρι πρότινος αρραβωνιασμένη. Ή τον κατά 11 χρόνια μικρότερό της Josh Radnor με τον οποίον βγαίνει τώρα.

 

Ή, ακόμη καλύτερα, τον Jonah Hill, που έπαιξε τον γιο της στο Cyrus, o οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί δηλώνει ότι πολύ θα ήθελε να την παντρευτεί. Είπαμε, φίλε, join και εσύ το club. Υπάρχει χώρος για όλους μας.